Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea obține a patra victorie consecutivă în Liga Națională

CSM Oradea obține a patra victorie consecutivă în Liga Națională

CSM CSU Oradea a dispus de CSM Focșani într-un meci desfășurat sâmbătă, 20 noiembrie, în cadrul etapei a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bihorenii au câștigat cu 75-59 și sunt la a patra victorie consecutivă în campionat.

Focșaniul a trimis pentru început pe parchet formula Chatman, Reljic, Burlacu, Pustahvar și Morant, iar Oradea a avut un prim 5 format din Bickauskis, Richard, Fometescu, Green și Gavrilovic.

Vicecampionii României au punctat primii, Gavrilovic trecându-și în cont 4 din cele 6 puncte ale formației sale în debut (6-2). Bickauskis și Fometescu au ars plasa de la distanță pentru a modifica tabela la 12-6, de unde Chatman și Reljic au replicat, ajungându-se la un joc de o posesie, scor 15-13. Vrâncenii au egalat la 15, dar Oradea a punctat când trebuia în finalul sfertului inaugural, adjudecat cu 20-17.

Echipa de pe malul Crișului s-a menținut la conducere în primele minute ale parțialului secund, liberele transformate de Holt însemnând 28-21 în favoarea Oradiei. Bihorenii au ținut Focșaniul fără coș marcat mai bine de trei minute, perioadă în care Baciu și Green au înscris din acțiune (32-21). Paliciuc și Reljic au înjumătățit avantajul orădenilor, 32-26, însă nu pentru mult timp, Bickauskis și Garlon Green trecându-și în cont noi puncte, pentru 41-28 la pauza mare.

Oradea a aruncat mult mai bine în prima repriză (60% din acțiune), însă la capitolul recuperărilor a fost egalitate (12-12), formația lui Cristian Achim trecându-și în cont mai multe assist-uri (10-6). În total, 34 de puncte din 69 în primele 20 de minute s-au înscris din paint.

Revenirea de la cabine a stabilizat diferența de peste 10 puncte în favoarea oaspeților (47-31), libera transformată de Holt după antisportivul dictat la Paliciul urcând scorul la 51-33. Două aruncări din acțiune au ratat din acel moment bihorenii până la finalul sfertului trei, terminat cu perechea împărțită de libere din partea lui Baciu, 58-43.

„Leii roșii” s-au apropiat de pragul celor 20 de puncte între în primul minut din sfertul decisiv (62-43), de unde Henri Chatman și Pavle Reljic au condus ofensiva gazdelor în următoarele secvențe pentru șapte puncte la rând, 62-50. Șase minute de secetă pe atac au avut bihorenii până la and-one-ul lui Gavrilovic (65-52). Reljic și Morant au redus diferența din nou la 10 puncte, ulterior tripla lui Bobe Nicolescu a dus Oradea la 70-57, cu 1:39 până la final. Trei coșuri au venit până la încheierea jocului, scorul final stabilindu-l Garlon Green, 75-59.

CSM Oradea ajunge la 6-1 bilanț în LNBM și CSM Focșani trece la 3-6. Kris Richard și compania au o restanță din etapa a 7-a cu CSM VSKC Miercurea Ciuc (30 noiembrie) înainte să primească vizita Rapidului în primul week-end din decembrie. Focșaniul se va deplasa etapa viitoare în Ilfov, pe terenul lui CSO Voluntari.

Dovis Bickauskis a terminat cu 12 puncte (2/3 de la distanță) din tabăra învingătorilor, urmat de Cătălin Baciu (11 puncte, 8 recuperări) și Garlon Green (10 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive). De partea cealaltă, Pavle Reljic a totalizat 18 puncte și 6 recuperări în fața fostei formații, iar Henri Chatman a contribuit cu 17 puncte și 4 recuperări.

 

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    owls are not what you think
    Parafrazând spusele unui cunoscător de pe aici, dacă Oradia este echipa secundă a Clujului (vezi schimburile de jucători între cele două devenite tradiție: Pesic, Kariniauskas, Watson, Barnette, s.a.m.d. ), prin paralelă cu aceasta Focșaniul devine echipa a doua a Oradiei (vezi Rljic si Petrișor care formează nucleul căruia urmează să i se alăture viitorii noștri foști jucători care au câștigat campionate și campanii europene de succes). Iar dacă suntem de acord cu aceasta alegație atunci concluzia imediată este că de fapt Focșaniul este a treia echipă a Clujului. Sigur că avem pe cale de consecință corolarele următoare: dacă Achim e de fapt fostul secund al lui Mitrovic rezultă evident faptul că Silvă este în realitate actualul secund al lui Bobo Pintea și știm ce echipă urmează să antreneze...

    cu 2 ani în urmă (21.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!