Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea ocupă primul loc al grupei E în Europe Cup înaintea ultimei etape

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.11.2022

CSM Oradea ocupă primul loc al grupei E în Europe Cup înaintea ultimei etape

CSM Oradea a câștigat disputa cu Rilski Sportist din etapa a cincea a grupelor FIBA Europe Cup. Scorul final al confruntării de miercuri a fost 62-90. Leii Roșii au un bilanț de 4-1 înaintea ultimei etape din grupele competiției și ocupă prima poziție. Kangoeroes Mechelen și Cholet au câte trei victorii și două înfrângeri.

CSM Oradea: Erick Neal, Stephen Holt, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Mark Ogden

Rilski Sportist: Deyan Karamfilov, Chavdar Kostov, Brandon Randolph, Demajeo Wiggins, Aleksandar Yanev

Leii Roșii au deschis partida din deplasare cu un run de 6-0. Wiggins a marcat primul pentru Rilski cu un coș pe recuperare ofensivă. Holt a marcat prima triplă a partidei și a reușit să ducă scorul la 2-13. Wiggins a punctat din nou din interior, iar Randolph i-a urmat exemplul la posesia imediat următoare. Karamfilov a făcut ca diferența de pe tabelă să redevină de doar o cifră. Randolph a marcat prima triplă a gazdelor. Bihorenii au închis sfertul cu un run de 8-0, iar tabela indica 13-29.

Al doilea sfert a debutat cu tripla lui Popov. Răspunsul oaspeților nu a întârziat prea mult și i-a aparținut lui Holt care a finalizat din spatele semicercului pasa lui Neal. Battey a transformat după aceea trei aruncări libere. Dunk-ul lui Wiggins a dus scorul la 25-39. A urmat un run al bihorenilor care au acaparat jocul. Diferența a crescut la 20 de lungimi (27-47) după un layup al lui Markovic. La pauza mare, Oradea conducea cu 31-50.

A doua jumătate a meciului a început cu o triplă a lui Bobe. Wiggins a răspuns cu un coș pe pătrundere. Bihorenii au preluat din nou inițiativa partidei, iar antrenorul oaspeților s-a văzut nevoit să ceară un timeout la 33-57. Bulgarii au răspuns bine indicațiilor și au găsit un oarecare ritm în jocul ofensiv pentru a mai tăia din ecartul imens de pe tabelă. Scorul era 41-61 după aceste momente bune ale gazdelor, iar diferența s-a păstrat până înaintea ultimului parțial, când tabela indica 49-69.

Ultimul sfert a fost inaugurat de câte o triplă reușită din ambele tabere, de către Vutev și Markovic. Popov s-a trecut și el pe lista marcatorilor din spatele semicercului. Rilski s-a apropiat la 14 puncte prin Minkov, dar a urmat un run de 13-0 al reprezentantei României care făcea ca scorul să fie 58-85. Acesta a fost oprit de către Battey. În cele din urmă, scorul final al partidei a fost 62-90.

CSM Oradea a încheiat partida din Bulgaria cu cinci marcatori în double-digits. Erick Neal a fost omul meciului și cel mai bun marcator cu 16 puncte. Cătălin Baciu și Nikola Markovic au adăugat câte 15 puncte, urmați de Justin Carter (13 puncte) și Mark Ogden (12 puncte).

În ultima etapă din faza grupelor Europe Cup, CSM Oradea va da piept cu Kangoeroes Mechelen. Disputa este programată miercuri, 30 noiembrie, de la ora 21:30.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    O fi si lipsa de motivatie, dar bulgarii pare ca ar fi in a doua jumatate a clasamentului la noi in sezonul asta.

    Vedem cum se aseaza lucrurile saptamana viitoare, insa daca mergem mai departe de pe 2 ceea ce poate cel mai probabil, vom juca cu craiova atata timp cat ei termina pe 1. Pentru cine e interesat astea sunt urmatoarele grupe in care putem avansa:
    A1-H1-C2-E2, A2-G2-D1-E1

    cu 1 an în urmă (23.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!