Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea pierde clar în Franța la debutul în noua ediție a FIBA Europe Cup

CSM Oradea pierde clar în Franța la debutul în noua ediție a FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a început cu stângul aventura în grupele FIBA Europe Cup, 81-99 pe terenul lui Cholet Basket într-un meci care a avut loc miercuri seara (12.10). Bihorenii au făcut un sfert al treilea dezastruos pe plan defensiv, cu 35 de puncte încasate.

Cholet: Enzo Goudou-Sinha, Boris Diallo, Dominic Artis, Perry Ellis, Justin Patton

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Justin Carter, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Donatas Tarolis, pe o pătrundere, a adus primele puncte pentru Oradea în noua campanie europeană și apoi Ogden a finalizat cu un dunk spectaculos în urma unui pressing agresiv în jumătatea adversarilor (4-0). Startul excelent s-a prelungit cu tripla aceluiași Tarolis, 9-2, francezii replicând tot cu o reușită din spatele arcului de cerc și la jumătatea sfertului ecartul era de o singură posesie. Richard a oprit seria de minute fără coș pentru Oradea (12-7), Cholet putând să se apropie la un punct cu o situație de three-point play, în cele din urmă Robineau fiind trimis la linia de fault și egala, 12-12. Francezii au putut prelua conducerea în ultimele minute ale parțialului inaugural, reușind în acest interval un run de 15-1 și erau în față cu scorul de 22 la 13, bihorenii aruncând cu puțin peste 26% procentaj din acțiune.

Holt a oprit pentru moment seria în care s-a aflat Cholet (27-15), TJ Campbell scuturând plasa de la distanță și se ajungea la +15 pentru gazde. Tarolis, cu un alley-oop, o ajuta pe Oradea să depășească bariera celor 20 de puncte marcate la scorul de 35-21 pentru francezi, cifrele în ofensivă rămânând modeste în dreptul „leilor roșii”. Carter trecea la linia de fault și reducea încă puțin din handicapul format și Tarolis a avut un and-one cu care diferența devenea una formată dintr-o singură cifră, 35-26 și după o minge „furată” Carter a adus două puncte ușoare (36-30). Cholet avea să rămână în avantaj la pauză, 39-32, asta după o revenire și la -4 din partea orădenilor în ultimele trei minute ale primei reprize.

Partea a doua a început în forță pentru Oradea, după tripla lui Neal reușindu-se egalarea cu încercarea bună a lui Tarolis (39-39). Cholet a răspuns pe măsură și mergea la +10 după câteva atacuri, scor 49-39, apoi Richard oprind momentele francezilor cu o reușită de la distanță, însă la jumătatea celui de-al treilea sfert se ajungea la 54-42 cu tripla lui Dominic Artis și românii cereau time-out. Neal a redus ecartul la trei posesii pentru scurt timp, Cholet putând să mărească diferența cu liberele lui Ellis și era 62-47, pe finalul sfertului avantajul crescând și tabela a indicat 74-52 în favoarea francezilor.

Ogden a avut o perioadă cu șase puncte la rând și putea să taie puțin din handicap (78-60), TJ Campbell răspunzând cu o triplă nu la mult timp după un time-out al francezilor și ecartul devenea iar de peste 20 de puncte. Neal devenea principalul marcator al celor de la CSM Oradea cu tripla lui de la 83-63, Cholet Basket ajungând la +21 în urma dunk-ului pe care l-a semnat Justin Patton, într-un final diferența fiind de 18 puncte pentru gazde, scor 99-81. Reprezentanta României debutează astfel cu înfrângere în grupa E, sfertul al treilea fiind cel care a ieșit în mod negativ în evidență.

Orădenii revin în weekend în Liga Națională și joacă duminică, 16 octombrie, la Timișoara (ora 18.00). În FIBA Europe Cup următorul meci o să fie pe 19 octombrie, în Oradea Arena, cu Rilski Sportist.

TJ Campbell și Perry Ellis au marcat fiecare câte 19 puncte pentru Cholet, în double figures fiind și Gaylor Curier (13 puncte), respectiv Dominic Artis (11 puncte).

Donatas Tarolis (18 puncte, 6 recuperări) și Erick Neal (17 puncte, 7/10 din acțiune, 3 intercepții) au fost liderii lui CSM Oradea, cu Justin Carter și Mark Ogden (ambii 10 puncte) următorii pe lista marcatorilor.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Un dus rece
    Depasiti la toate capitolele,era imposibil de castigat acest meci.
    Cu un singur pivot si aici ma refer la Ogden,vom avea mari probleme la jocurile din competitia europeana.
    Solutia ar fi renuntarea la Markovic care joaca din ce in ce mai slab,si aducerea unui pivot .Din pacate Baciu este competitiv doar in campionat.
    Acest dus rece ne readuce cu picioarele pe pămînt ,prea eram cu capul in nori dupa meciurile din cupa.

    cu 1 an în urmă (12.10.2022)
    • AlexandruSS:

      O singura diferența notabila, nu mai multe..
      Singura diferența notabila a fost cea de aruncări de 3 pct marcate.. :) In rest, cam aceeași statistici la ambele echipe..

      cu 1 an în urmă (13.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!