Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea pierde cu Varese și ratează calificarea în sferturile FIBA Europe Cup

CSM Oradea pierde cu Varese și ratează calificarea în sferturile FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a disputat în cursul serii de miercuri, 7 februarie, un meci decisiv pentru calificarea în sferturile FIBA Europe Cup. Vicecampioana României a primit vizita celor de la Varese în ultima rundă din Top 16 și a cedat cu 96-103, astfel că a părăsit întrecerea amintită.

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Varese: Nico Mannion, Olivier Hanlan, Sean McDermott, Gabe Brown, Skylar Spencer

Orădenii au pus opt puncte pe tabelă în decurs de 70 de secunde și Hanlan a marcat ulterior din tabăra lui Varese. Tarolis a mărit ecartul la unul format din două cifre printr-un three-point play la 13-3, în timp ce Brown a devenit abia al doilea jucător al italienilor care a putut să înscrie până la jumătatea sfertului inaugural. Defensiva vicecampioanei României a arătat câteva momente de slăbiciune și oaspeții au început să taie din handicap (21-15), dar Baciu și Neal au contribuit în decurs de câteva secunde la formarea unui nou avantaj de 10 lungimi. CSM Oradea a prins un parțial de 6-0 și a reușit să încheie primul act cu 27-18, scor stabilit de tripla lui Moretti.

Arledge a refăcut imediat diferența formată din două cifre și tot el a înscris cu noroc din spatele arcului de cerc pentru 34-20. Mannion a răspuns cu o reușită de trei puncte într-un moment în care gazdele s-au desprins la +16, Brown a transformat o liberă din cele două de care a beneficiat după antisportivul lui Arledge și curând scorul a devenit 40-31. Gotcher a adus următoarele puncte ale amfitrionilor pe un atac ezitant, după care Hanlan a avut un three-point play și McDermott a modificat situația la 45-39 cu un coș de la distanță. Ambele formații au pus câte patru puncte pe tabelă până la pauză și scorul a devenit 50-43.

Varese a început mult mai bine repriza secundă și a venit la o singură posesie în spate (52-50), Pearson fiind cel care a răspuns din partea orădenilor cu un coș de trei puncte. „Leii Roșii” au ajuns să conducă la cel mult șapte lungimi în următoarele minute, Mannion fiind trimis la linia liberelor pentru o aruncare suplimentară (61-57), în timp ce Richard, Brown și McDermott s-au întrecut în reușite din spatele arcului de cerc. Freeman și-a continuat jocul perfect în ofensivă, Hanlan a egalat numărul punctelor reușite de pivotul orădenilor și Brown a completat revenirea italienilor, 72-72. Varese a preluat conducerea în premieră pe finalul sfertului trei și a intrat în actul decisiv cu 79-82.

Două reușite de la distanță au deschis sfertul patru și cele două formații au avut procentaje foarte apropiate din acea zonă a terenului, după care Mannion a dus scorul la 84-88. Italienii au urcat la +6 la jumătatea actului în urma triplei lui McDermott, iar Hanlan a modificat situația pentru 87-95, moment în care a urmat un time-out din partea lui Cristian Achim. Freeman a ratat două libere importante pentru CSM Oradea și s-a ajuns în double digits în privința diferenței, iar Varese a depășit suta cu două minute înainte de final și meciul s-a încheiat cu 96-103.

Olivier Hanlan a fost MVP-ul partidei cu 29 de puncte, 5 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții și 10/12 din acțiune. Următorii marcatori din tabăra lui Varese au fost Gabe Brown (17 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții, 4/6 de la distanță) și Nico Mannion (16 puncte, 3 pase decisive). Italienii au încheiat cu 15/31 din spatele arcului de cerc.

Toți titularii de la CSM Oradea s-au aflat în double figures. Lennard Freeman a contribuit cu 18 puncte, 6 recuperări și 8/8 din acțiune, Nijal Pearson l-a urmat cu 17 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări, în timp ce Toddrick Gotcher a venit de pe bancă cu 14 puncte și 4/6 de la distanță. Procentajul orădenilor a fost mai bun la aruncările de trei puncte, 52%, după 12/23.

„Leii Roșii” au încheiat faza Top 16 din FIBA Europe Cup cu un bilanț de două victorii și patru înfrângeri. Următorul joc oficial pentru CSM Oradea va fi cel din Liga Națională, din data de 11 februarie, cu CSM Corona Brașov.

*foto: fiba.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    ...
    Pacat!

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • Silvois :

    ...
    Pacat!

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Pe langa faptul ca vreo 4-5 posesii si cateva puncte bune am fost absolut macelariti de brigada, asta nu scuza cu nimic prestatia din nou jenanta a "tehnicianului" de pe banca. Richard abia respira, Neal putrezea bine mersi. Nici o reactie la revenite, aproape ca ii venea sa faca reverente in fata "monstrului, legendei" din fata lui. Si acum ca sezonul e gata, poate in al doispelea ceas se gandeste si dl Sere ca daca continua in acelasi tandem vom ramane vesnic plafonati la nivelul asta. Trebuie un hard reset la anul, pentru ca mai ai 2 jucatori sub contract si cam atat. Sa se uite distinsul si la banca, si la buget, si de unde recruteaza.

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Anul viitor
      In afara de Tarolis si Kris care au contract de la anul, ar mai trebui pastrati doar Neal si Pearson la capitolul straini si Bobe la romani. De aici ar trebui sa inceapa reconstructia. Sa speram ca nu mai mizam pe continuitate si de la anul.

      cu 2 luni în urmă (07.02.2024)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :)
      Kris iti promit solemn ca nu mai are contract. A semnat pe 2+1 cand a venit, pentru ca noi ii ofeream cel mai lung contract. Neal cred ca a semnat pe 2 si Tarolis pe 3 ani, eu asa stiu. Poate ca la Neal ma insel, dar asa tin minte. O schimbare pe banca tehnica e looooong overdue, dar Sere nu sparge bisericuta vad ca. Si cat e tandemul asta inca in picioare, multe refuzuri si amatorisme vom mai indura. Am condus cu 16 puncte o echipa ca asta si ne-am prabusit ca niste scobitori. Daca pierdeam la 20 de puncte nu aveam nimic de comentat, asa mai ca nu imi vine sa plang.

      cu 2 luni în urmă (07.02.2024)
    • m4riu5:

      typo?!
      @Raul sper că pe Bobo l-ai păstra, că eu de Bobe m-aș fi scapat de cel puțin trei sezoane!

      cu 2 luni în urmă (07.02.2024)
    • m4riu5:

      @returnofthesnek
      Pops, Jerry Sloan, Gino Auriema și... Achim, cei patru ași (în realitate trei) care au condus echipa minim 15 ani la același club, cum să renunțe Sere la o așa legendă?

      cu 2 luni în urmă (07.02.2024)
    • m4riu5:

      btw
      Scariolo tot liber de contract? :-)))

      cu 2 luni în urmă (07.02.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Raul
      Bobe la capitolul români? Marele el capitano care și azi a avut aport de exact 0 puncte în 8 minute jucate, dar berile le rupe pe bandă rulantă în Green săptămânal? Eu vreau să îl văd cât mai rapid plecat de la echipa, de când a ieșit de sub regula de U23 merge din ce in ce mai prost...

      cu 2 luni în urmă (07.02.2024)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Nu pe Baciu
      Nu l as pastra pe Baciu, face 36 ani anul asta. Meciul asta a fost 0 si a si gresit (2 faulturi pe aruncare fara rost). Legat de neal, i se termina contractul la sfarsit de sezon ( a semnat pe 1 sezon in vara), tarolis a semnat pe 2 in vara, iar Kris si a prelungit in vara asta contractul pe inca 1 an ( se termina in 2024 si a prelungit pana in 2025). Iar legat de Bobe, astept sugestii la capitolul romani care ar fi mai buni. Nu prea sunt variante la romani oricum. Daca la anul nu se mareste bugetul, nu are sens sa ne facem mari sperante oricum. De la buget pleaca toate.

      cu 2 luni în urmă (07.02.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Adio FIBA
    Am pierdut calificarea pe mina noastra.Era aproape imposibil.sa castigam jucand cu doar sapte jucători.Divizia de romani a fost din nou la odihna.Baciu dupa primul sfert cand a adus patru puncte si doua greseli personale,a disparut din joc.Pe ceilalti romani Achim nici nu a avut curajul sa-i introduca in joc.
    Oricat de bine au jucat cei sapte magnifici ,pina la urma oboseala si-a spus cuvantul.
    Poate e mai bine ca ne-am oprit aici,sincer cred ca ne-am atins nivelul maxim cu acest lot si staff.
    Doua cuvinte si despre arbitrul turc,care ne-a facut praf.
    Urmeaza saptamina viitoare o alta competitie unde de obicei suntem ghinionisti,dar cu ce jucatori romani avem ghinionul nici nu mai conteaza.

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Leilor
    Aia e, poate la anul. Urmează reconstrucția. Sper echipa sa ia cupa anul asta

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!