Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea pierde fără drept de apel în deplasarea pe terenul lui Itelyum Varese

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.01.2024

CSM Oradea pierde fără drept de apel în deplasarea pe terenul lui Itelyum Varese

CSM Oradea a suferit un nou eșec în Top 16 în FIBA Europe Cup. Vicecampionii României nu au făcut față meciului din deplasare cu Itelyum Varese și au căzut la un bilanț de 1-2 după eșecul cu scorul de 100-81.

Varese: Nico Mannion, Olivier Hanlan, Sean McDermott, Skyler Spencer, Gabe Brown

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Lenanrd Freeman

Vedeta italienilor, Mannion, a deschis balul cu patru puncte consecutive. Pearson și Tarolis au egalat la patru, înainte ca același Mannion să bifeze și prima triplă a confruntării. Brown și McDermott au urmat exemplul colegului lor prin reușite similare, Tarolis reușind să replice de la semi-distanță. Orădenii se vedeau conduși la o diferență de două cifre după cinci puncte consecutive reușite de Brown și Young. Intrarea lui Baciu a mai calmat puțin apele pentru oaspeți, iar după zece minute, tabela indica 26-19.

Leii Roșii au venit la cinci lungimi după o acțiune creată pe spatele tandemului de jucători autohtoni Baciu-Nicolescu. Gazdele au răspuns prin două reușite la inel ale lui Librizzi, înainte ca Richard să transforme un coș de trei. Moretti a răspuns tot din spatele arcului de cerc. Richard a dus scorul la 33-28. Moretti a reușit să înscrie din nou de afară, iar Libizzi printr-un floater a readus diferența în double-digits. Cei de la Varese au înregistrat la un moment dat și o diferență de 17 puncte, iar la pauza mare conduceau  cu 52-38.

McDermott a refăcut diferența maximă cu un coș de trei rapid, iar Tarolis a adus primele puncte pentru vicecampioana României printr-un cârlig. Mannion a replicat de la libere. Gazdele s-au dus la 20 de puncte după o pătrundere în tranziție a lui Mannion. Hanlan și McDermott au adăugat și ei la suferința adversarilor prin alte cinci puncte. Richard a întrerupt run-ul adversarilor pentru moment, dar italienii au continuat să adauge la ecartul de pe tabelă. Scorul a ajuns și la 81-51, dar înaintea actului decisiv, Pearson a reușit să mai adauge trei puncte pentru orădeni.

Arledge a bifat primele patru puncte pentru CSM Oradea printr-o aruncare liberă și o triplă în sfertul al patrulea. Neal a reușit să adauge și el două puncte pentru oaspeți și run-ul trupei lui Cristian Achim ajunsese la 10-0. Varese a cerut un timeout după ce Arledge a înscris din nou de la distanță. Moretti a tăiat avântul adversarilor cu un stop-șut de trei puncte. CSM Oradea nu a mai putut reveni în meci și a pierdut cu scorul de 100-81.

Gabe Brown a fost cel mai bun marcator al lui Varese cu 17 puncte, urmat de vedeta Nico Mannion, care a avut 14. Cătălin Baciu și Donatas Tarolis au marcat câte 14 puncte pentru Leii Roșii.

CSM Oradea va juca în devans împotriva celor de la Niners Chemnitz în următorul meci din FIBA Europe Cup miercuri, 17 ianuarie, de la ora 20:00.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • m4riu5 :

    dreptul la apel
    înseamnă victorie la Oradea cu diferență de minim 20 plus victorie cu Leiden la orice diferență. Folosind termeni juridici din perioada mult-prea-târziu-împușcatului nu face niciun serviciu comentariilor din sport.

    cu 3 luni în urmă (10.01.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    100+100 c
    Dupa cum jucam,cred ca nimeni nu se astepta sa câștigăm. Nu suntem nici la mijlocul sezonului si echipa pare a fi epuizata fizic,obosita si cu moralul la pămînt.
    Cauzele sunt multiple nu mai doresc sa le amintesc.
    Este datoria lui Achim sa scoata echipa din groapa de potential in care se afla.
    Urmatoarea deplasare este la Chemnitz unde ne asteapta urmatoarea 100.
    Poate atunci ne vom trezi.
    Succes baieti !

    cu 3 luni în urmă (11.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!