Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea pierde in-extremis în deplasarea de pe terenul lui Keravnos

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.01.2023

CSM Oradea pierde in-extremis în deplasarea de pe terenul lui Keravnos

CSM Oradea a pierdut în etapa a treia a grupelor din Top 16 din FIBA Europe Cup. Bihorenii au fost învinși de Keravnos, echipa lui Michalis Kakiouzis, în deplasare, cu scorul de 77-75, după un coș înscris în secundele de final.

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Keravnos: Zach Thomas, Simon Michail, Deondre Burns, Ousman Krubally, Nikos Stylianou

Tarolis a dezghețat tabela după un assist de toată frumusețea a lui Neal. Krubally a răspuns pe pătrundere. Tot el a întrerupt momentul bun al oaspeților, generat de două reușite în interior ale lui Tarolis și Richard. Ciprioții au trecut pentru prima oară la conducere în urma unui and-one al lui Burns. Richard a replicat cu primul coș de afară al disputei. Michail a dus scorul la 12-9 la jumătatea primului sfert printr-un coș-fault, iar Burns a bifat a treia astfel de reușită a gazdelor câteva posesii mai târziu. Bihorenii au reușit să se mențină la o singură posesie la finalul primului sfert (25-23).

Mishula a majorat diferența în favoarea gazdelor în debutul parțialului. După ce jumătate din actul al doilea s-a scurs, Oradea reușise să puncteze doar de la linia aruncărilor libere, iar tabela indica 33-26. Neal a întrerupt seceta cu un coș de trei puncte. Richard i-a urmat exemplul și Kakiouzis cerea timeout la scorul de 37-34. Burns a întrerupt run-ul adversarilor cu un coș de la semi-distanță. Maragkos a punctat printr-un cârlig, înaintea unei noi triple a lui Richard. La pauza mare, tabela indica 45-39.

Neal și Michail au spart gheața în a doua repriză cu câte un layup. Neal și-a apropiat echipa la trei lungimi cu un step-back de la distanță. Holt a punctat și el apoi printr-o pătrundere spectaculoasă. Neal a restabilit egalitatea, la 49, după un nou coș de la mare distanță. El a adus-o pe Oradea în avantaj cu cea de-a treia reușită de afară din sfertul al treilea. Richard i-a urmat exemplul și a dus scorul la 51-55. Stylianou a răspuns prin același procedeu executat de două ori, iar Keravnos revenea în avantaj. Gazdele conduceau cu 65-60 înaintea ultimului parțial.

După trei minute fără realizări ofensive de ambele părți, Tarolis a întrerupt seceta cu un coș de sub inel din pasa lui Neal. Burns a replicat de la semi-distanță. Richard ducea scorul la 67-64 după o pătrundere spectaculoasă. Krubally a marcat apoi cu un coș pe recuperare ofensivă. Tot el a refăcut diferența de cinci lungimi, înaintea liberelor lui Richard. Tarolis ducea scorul la 72-70 cu un cârlig din întoarcere. Neal a egalat la 75 cu un coș de afară. Burns a adus victoria în ultimele secunde, cu un coș de la semi-distanță (77-75).

Erick Neal a fost cel mai bun jucător al Oradiei și a totalizat 28 de puncte și 6 pase decisive. Doar Kris Richard a mai fost în double-digits pentru reprezentanta României, cu 18 puncte. De partea cealaltă, s-au remarcat Deondre Burns cu 29 de puncte și 5 pase decisive, respectiv  Ousman Krubally cu 23 de puncte și 11 recuperări.

Următorul meci din campania europeană a Leilor Roșii va avea loc pe 25 ianuarie, de la ora 19:00, când trupa lui Cristian Achim dă piept cu Brose Bamberg pe teren propriu.

*foto: fiba.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Arbitraj
    Un joc din pacate nu foarte stralucit din partea echipei dar foarte reusit de catre Neal. Meciul a fost pierdut fara dar si poate din cauza manierei de arbitraj. Aceleasi faze au fost judecate diferit de arbitrii. Nu mai e cazul sa vorbim despre faulturile complet complet inexistente din partea noastra si multe din ele primite in momente esentiale ale jocului. Din pacate putem spera doar la victoria polonezilor altfel sansele de calificare sunt mici spre 0 pentru ca nu vad ca Oradea sa castige toate cele 3 meciuri ramase.

    cu 1 an în urmă (11.01.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    Oroare
    Absolut dezgustator cum s-a putut arbitra. Suntem de 10 ani in competitia asta si inca nu primim respectul cuvenit. Cum sa fluiere la in fiba europe cup dobitocii aia?! Faulturi inexistente fluierate pt ei si faulturi grosolane ramase nefluierate in defavoarea noastra. Niste cretini. FIBA e o mizerie daca nu ia niste masuri, speram totusi sa ia.

    cu 1 an în urmă (11.01.2023) Raspunde
  • Xpl0si0n :

    Ca deobicei
    Din nou si din nou conducerea tehnica a CSM-ului inerta la deciziile de arbitraj . Achim si compania nu inteleg ca a nu avea reactii si a nu protesta in timpul jocului (uneori chiar vehement) duce la acest rezultat, adica unul viciat categoric de brigada de arbitrii.
    Stam si dam vina pe arbitraj dupa fiecare meci pierdut, devine frustrant. E destul de clar ca in baschet de cele mai multe ori se arbitreaza intr-un mod compensatoriu, dar pentru asta e nevoie si de putina presiune din partea echipei aparent dezavantajate, ori la noi foarte rar se intampla asta.

    cu 1 an în urmă (11.01.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Shit happens, but don't you do it again!
    La ultimul time-out, când aveam atacul și ei conduceau cu 2 puncte, l-am văzut în teren pe President Carter (tare ca un bull) și nu știu de ce, am fost sigur că jucăm pe patrunderea lui cu un coș plus foul! Inutil să mai spun ce dezamăgit am fost că schema aleasă a mers pe mâna lui Joker Neal care a fost strălucit în acest joc, dar chiar să riști totul pe o aruncare de trei când lui Markovici nu-i intrase niciuna tot meciul?

    cu 1 an în urmă (12.01.2023)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Joc modest
      Din pacate echipa noastră a facut un joc modest in Cipru.Antrenorul grec ne-a si-a facut bine lectiile ,a anihilat principala noastră gura de foc si aici ma refer la Ogden iar Markovic a fost aproape inexistent.
      Cred ca aici este marea slabiciune a noastra si anume lipsa celui de-al doilea pivot.Din pacate nici Carter nu se ridica la nivelul asteptărilor,dupa un inceput promitator s-a stins .
      Referitor la arbitraj ,acesta a fost cel putin curios in anumite momente dar sa fim realisti,partida am pierdut-o pe mina noastra.
      Asta s-a vazut si din determinarea cu care jucatorii au abordat partida.Din pacate meciul pierdut acasa si victoria lui Brose cu Anvil au dus sansele de calificare ale noastre spre zero.
      Ramin la parerea ca pentru accederea la nivelul urmator al competitiei era nevoie de mici ajustări

      cu 1 an în urmă (12.01.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Joc modest
    Din pacate echipa noastră a facut un joc modest in Cipru.Antrenorul grec si-a facut bine lectiile ,a anihilat principala noastră gura de foc si aici ma refer la Ogden iar Markovic a fost aproape inexistent.
    Cred ca aici este marea slabiciune a noastra si anume lipsa celui de-al doilea pivot.Din pacate nici Carter nu se ridica la nivelul asteptărilor,dupa un inceput promitator s-a stins .
    Referitor la arbitraj ,acesta a fost cel putin curios in anumite momente dar sa fim realisti,partida am pierdut-o pe mina noastra.
    Asta s-a vazut si din determinarea cu care jucatorii au abordat partida.Din pacate meciul pierdut acasa si victoria lui Brose cu Anvil au dus sansele de calificare ale noastre spre zero.
    Ramin la parerea ca pentru accederea la nivelul urmator al competitiei era nevoie de mici ajustări ale lotului.

    cu 1 an în urmă (12.01.2023) Raspunde
  • Bihor :

    meci slab
    am facut un meci slab, intr-un moment nepotrivit. Meciul l-am pierdut pe mana noastra, chiar daca ne-au defavorizat arbitrii. Evident, cand pierzi la o posesie, iar arbitrii te-au defavorizat de mai multe ori, poti spune ca acolo s-a facut diferenta, dar realitatea e ca aproape toata echipa a jucat slab, in special in atac, unde de multe ori nu aveam solutii. Neal a facut un meci mare, dar si el a inceput slab, in primul sfert a gresit destule mingi.
    Inca de la inceput s-a vazut ca ei erau mai bataiosi, mai motivati, noi ne-am crispat si nu am gasit antidotul. Echipa nu a fost in meci, si asa cum s-a spus, cel mai mult s-a resimtit jocul slab facut de ogden.
    Situatia din grupa arata foarte rau pentru noi, dupa ce bamberg a castigat cu anwil. Acum, la suparare, e tentatia sa vezi totul in negru, sa zici ca nu mai sunt sanse, dar inca ne putem califica. daca batem ambele meciuri de acasa, cu bamberg si keravnos, avem 3 victorii si rezultat direct favorabil cu bamberg. Presupunem ca si bamberg ii bate pe ciprioti, atunci si ei au 3 victorii. In situatia asta, noi si bamberg am fi la egalitate de puncte, am avea avantajul rezultatelor directe, si fiecare am avea inca un meci in deplasare la amwil ... evident, sunt prea multi de ”daca” in momentul de fata ... pentru noi e decisiv urmatorul meci cu bamberg ... daca castigam continuam cu calculele, daca nu, stingem lumina

    cu 1 an în urmă (12.01.2023) Raspunde
  • Bihor :

    competitii
    aceasta a fost a doua etapa consecutiva cand toate echipele noastre pierd in europa ...
    legat de competitii, se stie ceva legat de cupa romaniei ... unde se va tine, tragere la sorti? ... mai e doar o luna pana ar trebui sa inceapa final 8

    cu 1 an în urmă (12.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!