Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea pierde partida cu Niners Chemnitz

CSM Oradea pierde partida cu Niners Chemnitz

Învingătoare în prima etapă din faza Top 16 a FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea și Niners Chemnitz s-au întâlnit miercuri (13.12) pe terenul vicecampioanei României, în etapa a doua din grupa N. Nemții au făcut diferența în ultimul sfert și s-au impus cu 95 la 79 în Oradea Arena.

Oradea: Nijal Pearson, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Chemnitz: DeAndre Lansdowne, Wesley van Beck, Tylor Ongwae, Kevin Yebo, Jeffery Garrett

Nemții au pus șapte puncte consecutive pe tabelă după ce Oradea a deschis scorul și cu tripla lui van Beck s-a ajuns la un ecart de două posesii, iar Pearson n-a ratat de la libere la 4-7, moment în care gazdele au oprit run-ul lui Chemnitz. Richard a adus „Leii Roșii” din nou la conducere, însă a irosit libere suplimentară, Krubally fiind găsit în poziție ideală, în căciulă, la 10-12. Schimbările dese pe tabelă au continuat pe următoarele posesii, iar Lansdowne a dus gruparea vizitatoare la 17-21 și la finalul primului sfert tabela a indicat 20 la 25 în dreptul nemților, după o ultimă reușită din partea lui Ongwae.

Chemnitz a mers la +9 în urma ratărilor lui Arledge și Nicolescu, iar Cristian Achim a cerut time-out la 20-29. Aproape trei minute din sfertul doi au trecut până la primele puncte ale orădenilor, însă vizitatorii au păstrat un ecart de trei posesii în urma reușitei lui Ongwae și van Beck a dus diferența 12 lungimi, 24-36. Defensiva nemților a pus probleme celor de la CSM Oradea și Freeman a înscris după expirarea timpului de atac, după care Tarolis s-a revanșat cu o triplă la 30-38 și a forțat banca oaspeților la un timp de odihnă. „Leii Roșii” au ajuns într-un run de 8-0, moment care a ajutat echipa să se apropie la o posesie, Uguak fiind cel care a oprit seria și la pauză scorul a fost 37-40.

Tarolis a completat revenirea și Pearson a dus-o pe CSM Oradea la 44-42 în primele minute ale reprizei secunde, în timp ce Yebo a egalat prin perechea bună de libere. Lansdowne a completat un three-point play prin care Chemnitz a revenit pentru scurt timp în avantaj și Pearson a devenit liderul la eficiență pentru gazde la jumătatea sfertului trei, dar Garrett a răspuns imediat cu o triplă și Kajami-Keane a făcut 51-54. Oradea a marcat următoarele șase puncte și cu încă o reușită de la distanță a lui Pearson s-a făcut 60-57, dar ultimele minute ale acestui act au fost mai eficiente pentru nemți și perioada s-a terminat cu 62-65.

Chemnitz a continuat run-ul în care a intrat pe finalul sfertului trei și a urcat la 63-72, Kris Richard fiind cel care a marcat primele puncte din acțiune ale orădenilor în actul decisiv. Gotcher a scăzut diferența la o singură posesie, 70-73, dar Uguak a răspuns imediat tot cu o reușită de la distanță și Kajami-Keane a mărit diferența la 10 puncte, la jumătatea sfertului. Gazdele au cerut time-out la 76-87, cu puțin sub trei minute rămase până la final, iar ecartul format din două cifre s-a păstrat la expirarea timpului de joc și liderul Bundesligii s-a impus cu 79-95 în fieful „Leilor Roșii”.

DeAndre Lansdowne a contribuit cu 20 de puncte și 3 recuperări la victoria nemților, Wesley van Beck l-a urmat cu 19 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări și 4/5 de la distanță, iar Kaza Kajami-Keane a stat cu 15 puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări și 3/5 de la distanță. Chemnitz a terminat duelul cu 13/28 din spatele arcului de cerc.

Donatas Tarolis (28 de puncte, 2 recuperări, 11/13 din acțiune) și Nijal Pearson (22 de puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, 3/5 de la distanță) au fost cei mai eficienți jucători ai gazdelor în absența lui Erick Neal. Niciun alt baschetbalist de la CSM Oradea nu s-a aflat în double digits.

În FIBA Europe Cup urmează o pauză de aproape o lună și următorul meci pentru CSM Oradea în această competiție va avea loc pe 10 ianuarie 2024, în fieful celor de la Varese.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • Adriana07 :

    Eurocup
    Se califica doar prima clasata sau primele 2?

    cu 4 luni în urmă (13.12.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Meci dificil
    Chemnitz a fost o nuca foarte tare pt CSM,si cred ca va fi pt multe echipe din aceasta competitie.
    Cu un lot omogen valoric,cu o aparare agresiva ,am fost depasiti cam la toate capitolele de catre germani.
    Cred ca si daca juca Neal,rezultatul ar fi fost acelasi poate diferenta era mai mica.
    Cu Freeman si Arledge in teren nu reusim sa recuperam mai nimic.
    Aici pare punctul vulnerabil al echipei.
    Un lucru pozitiv ar fi combativitatea exemplara a jucatorilor pina in ultima secunda a partidei.
    Primul loc in grupa pare a fi adjudecat,raminem in ecuatie ,cu sanse, pt locul doi.
    Pina la urmatorul meci in competitia europeana ne asteapta o partida foarte dificila la Pitesti , pt care speram ca Neal va fi valid.
    Hai CSM!

    cu 4 luni în urmă (13.12.2023) Raspunde
  • Bihor :

    Adriana07
    se califica primele 2
    locul 1 e clar al lui chemnitz, noi ne luptam pentru locul 2
    aseara leiden a castigat in deplasare cu varese, 82 - 79, desi era condusa cu 8 puncte dupa sfertul 3 ... astfel devine si mai importanta victoria noastra de la leiden, din prima etapa

    cu 4 luni în urmă (14.12.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    meci
    un meci de la care nu aveam mari pretentii de la inceput, dar dracu nu e chiar asa de negru. Din pacate cu Gheirghe in teren jucam in patru, eu nu am inteles de la inceput motivele pt care a fost adus, dar asta e. Victoria cu leiden e importanta doar daca batem si in italia si nu pierdem acasa cu leiden altfel degeaba, si daca Neal nu se recupereaza nu vad bine restul meciurilor

    cu 4 luni în urmă (14.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!