Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, prima semifinalistă a Ligii Naționale de Baschet Masculin

CSM Oradea, prima semifinalistă a Ligii Naționale de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea face pasul către semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, după 91-87 la Timișoara marți (18.04) în meciul trei al seriei din prima rundă a playoff-ului. Câștigătoarea sezonului regulat a închis în minim de meciuri această serie, în duelul din Banat având nevoie de overtime pentru a se impune.

Timișoara: Darrion Strong, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Bănățenii au deschis scorul și Lazar era găsit liber în căciulă pentru 5-0, Tarolis fiind cel care a marcat primele puncte pentru Oradea și Nicolescu a fost precis la capătul unei acțiuni în viteză, pentru ca mai apoi oaspeții să comită o abatere de 24 de secunde. Mirkovic și-a împărțit perechea de libere la 9-6, iar peste câteva posesii același jucător și-a dus echipa la șase puncte în față, diferență care a crescut la 17-10 trei minute rămase din sfertul inaugural, după tripla lui Schipor. Timișoara a condus la cel mult nouă puncte în perioada rămasă și parțialul de debut s-a terminat cu 21-14.

Gajic a găsit o pasă excelentă pentru Lazar în spațiul de trei secunde dar pivotul gazdelor nu a putut marca, Baciu fiind cel care a ajuns apoi la panoul advers să arunce de la linia liberelor pentru 21-17 și Strong a pus apoi un ecart de trei posesii între formații, pentru ca Oradea să înscrie în decurs de câteva secunde și s-a venit la 24-21. „Leii din Banat” au oprit revenirea oponenților și Lazar a înscris o liberă din două la 28-23 și peste câteva posesii diferența a devenit de 11 puncte (34-23). Strong a continuat prestația excelentă a Timișoarei din spatele arcului de cerc și a punctat de la distanță pentru 39-29, la pauză ecartul între echipe fiind de șase lungimi, 42-36, după o repriză în care alb-violeții aveau 69% procentaj de la distanță.

Ogden a redus imediat deficitul la o singură posesie, Gajic fiind cel care a marcat a 10-a triplă pentru Timișoara în această partidă, gazdele mărind apoi diferența la 47-41. Oradea a venit la două puncte în urmă aproape de jumătatea sfertului trei, McClellan și Schipor fiind apoi cei care au făcut 51-45 și a urmat un time-out pentru bihoreni. Alb-violeții au ajuns la +7 cu trei minute rămase din acest parțial, Oradea fiind capabilă să se apropie încet cu triplele lui Tudor Gheorghe (59-55) și Justin Carter a beneficiat de trei libere, pentru ca Ogden să înscrie ultimul coș al sfertului, 61-62.

Run-ul oaspeților a continuat și Tarolis a beneficiat de oportunitatea de a marca primele puncte ale sfertului patru și Schipor a răspuns la 63-64, iar ulterior Strong își readucea echipa la conducere. Gajic a avut un coș norocos de la distanță în ultima secundă de atac, răspunsul venind din partea lui Tudor Gheorghe și Oradea a mers la 68-70. Bihorenii au avut patru puncte în față la jumătatea parțialului și Holt a înscris o triplă importantă la 74-77, Kesar restabilind egalitatea și Strong a ratat aruncarea cu care s-a încheiat timpul de joc, 79-79.

Repriza suplimentară a început mai bine pentru Oradea, dar Timișoara a preluat apoi conducerea după tripla lui Strong de la 85-84 și Tarolis a răspuns cu un floater. Ambele echipe au avut atacuri irosite și Neal a ajuns la libere pentru 85-88, pentru ca Ogden să aibă un three-point play prin care ecartul a devenit de șase puncte. În cele din urmă CSM Oradea a reușit să se impună cu 87-91 în Banat și devine prima calificată în careul de ași al LNBM.

Orădenii se pregătesc astfel pentru o nouă participare cel puțin în semifinalele campionatului, acolo unde cu excepția ediției suspendate după izbucnirea pandemiei au ajuns de fiecare dată începând cu sezonul 2015/2016.

Mark Ogden a contribuit cu 17 puncte și 10 recuperări pentru Oradea, Erick Neal urmându-l cu 16 puncte și 6 pase decisive, iar Donatas Tarolis a avut 12 puncte și 2 recuperări.

Nikola Gajic și Darrion Strong au fost principalii marcatori pentru SCM Timișoara cu 18, respectiv 17 puncte, următorul la acest capitol fiind Igor Kesar (14 puncte, 5 recuperări). Bănățenii au încheiat cu 13/23 din spatele arcului de cerc.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!