Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea primește vizita Lagunei București în ultima etapă din Conferința B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.01.2023

CSM Oradea primește vizita Lagunei București în ultima etapă din Conferința B

CSM Oradea încheie Conferința B cu un test facil pe teren propriu. Bihorenii primesc vizita codașei Laguna București în runda cu numărul 18 din Liga Națională. Meciul este programat vineri, 27 ianuarie, de la ora 16:00

Ocupanta locului trei la finalul ediției precedente parcurge un sezon excelent pe plan intern. Deși au suferit un eșec încă din a doua etapă, elevii lui Cristian Achim s-au regrupat excelent și au legat 14 victorii la rând. Unica înfrângere a venit pe terenul celor de la SCM Timișoara.

Leii Roșii nu au suferit încă primul eșec acasă în această stagiune. Șapte victorii din tot atâtea meciuri a legat Oradea în campionat pe propriul teren. Toate au venit la o diferență de două cifre. Cel mai recent a venit în ultimul meci jucat în Oradea Arena, încheiat cu scorul de 103-86 în fața celor de la CSM Galați.

Mai mult decât atât, CSO Voluntari și CSM Galați sunt singurele echipe învinse de Oradea care pe teren propriu au cedat la o diferență de sub 10 puncte. În ultimele patru meciuri de Liga Națională, bihorenii au depășit suta de puncte (101-74 cu Steaua, 108-61 cu CSM Constanța, 103-86 cu CSM Galați și 102-75 cu CSM Focșani).

Donatas Tarolis este cel mai bun marcator al echipei în competiția internă, cu o medie de 14.2 puncte. Mark Ogden conduce ierarhia la recuperări, cu 6.7 pe meci, în timp ce la assist-uri se remarcă Erick Neal cu 6.5 astfel de realizări pe meci.

Dacă Oradea are un bilanț de 14-1, adversara sa de vineri se situează la polul opus și înregistrează un record de 1-14. Trupa din capitală a rămas cu un singur succes, venit în etapa a 12-a în fața celor de la București. Scorul acelei dispute a fost 78-77 după o repriză de prelungiri.

De atunci, Laguna a ratat și calificarea în Final Eight-ul Cupei României, după turneul Grupei B, desfășurat la Constanța. Elevii lui Milan Minic au cedat cu 71-99 în fața gazdelor și cu 59-85 împotriva celor de la SCM U Craiova.

În 2023, Laguna București are înfrângeri pe linie. Rechinii au jucat patru meciuri și toate au condus la eșecuri în double-digits. Două au venit acasă (71-82 cu CSM Constanța și 68-80 cu CSM Focșani), iar alte două pe teren străin (59-82 cu Steaua și 53-74 cu CSM Galați).

Lukas Aukstilkalnis este coșgheterul bucureștenilor în acest sezon, cu 13.9 puncte înregistrate pe meci. Raheem Johnson înregistrează 5.6 recuperări pe meci și conduce această ierarhie, iar Radu Paliciuc este cel mai bun pasator, cu 2.7 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre CSM Oradea și Laguna Sharks București are loc vineri, 27 ianuarie, de la ora 16:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!