Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea primește vizita lui CSM Focșani în runda a opta din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.12.2022

CSM Oradea primește vizita lui CSM Focșani în runda a opta din LNBM

CSM Oradea primește vizita celor de la CSM Focșani în etapa cu numărul opt din Liga Națională de Baschet Masculin. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 3 deembrie, de la ora 19:00.

Bihorenii vin după un nou succes important în cupele europene, pe terenul celor de la Kangoeroes Basket Mechelen. Orădenii s-au impus cu 86-72 în deplasarea din Belgia și și-a asigura prima poziția în Grupa E. În faza următoare, aceștia sunt repartizați într-o grupă cu Keravnos, Anwil Wloclawek și FC Porto.

De altfel, Leii Roșii nu au mai pierdut un meci în toate competițiile din 16 octombrie, de la duelul cu SCM Timișoara din etapa a treia de campionat. De altfel, este și singurul eșec pentru gruparea pregătită de Cristian Achim în competiția internă în stagiunea 2022-23.

Ultimul joc disputat de CSM Oradea în campionat a avut loc acum două săptămâni, împotriva celor de la CSM Constanța și a reprezentat o victorie cu 98-79. Meciul cu CSM Galați din etapa a șaptea a fost jucat în devans și a reprezentat un alt succes, cu scorul de 84-75.

CSM Focșani ocupă penultima poziție în ierarhia Ligii Naționale. Gruparea lui Mihai Petruț a încheiat recent o serie de trei înfrângeri consecutive. Echipa nu mai câștigase un meci de mai bine de o lună și jumătate până la victoria cu Laguna București, scor 100-85 pe teren propriu.

În această perioadă, vrâncenii au fost învinși de CSA Steaua București, CSM Constanța și CSM Galați. Ultimele două înfrângeri au venit la o diferență de două cifre, pe când meciul cu Steaua a fost pierdut în prelungiri, la un singur punct.

Brandon Austin este cel mai bun marcator al lui CSM Focșani, cu o medie de 20 de puncte pe meci. Monyea Pratt este lider la reuperări (9) și pase decisive (5) pe meci. De asemenea, el a fost MVP-ul etapei cu numărul șapte.

La CSM Oradea, aceste categorii sunt conduse de trei jucători diferiți: Mark Ogden la puncte (14), Donatas Tarolis la recuperări (6.2) și Erick Neal la pase decisive (6).

Partida dintre CSM Oradea și CSM Focșani va avea loc sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    se putea si mai bine
    pacat ca au facut deplasarea degeaba. oradea a fost net superioara..

    cu 1 an în urmă (05.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!