Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea primește vizita lui Kataja Basket și caută a treia victorie stagională

CSM Oradea primește vizita lui Kataja Basket și caută a treia victorie stagională

Două etape au mai rămas din prima fază a FIBA Europe Cup, iar CSM CSU Oradea se află pe locul al doilea în grupa J, având un bilanț de două victorii și două înfrângeri. Pe vicecampioana României o așteaptă miercuri, 15 noiembrie, un nou duel cu Kataja Basket, ultima clasată din grupă.

Formația finlandeză nu a cunoscut până în acest moment gustul victoriei, fiind învinsă la o diferență medie de 13.5 puncte. Kataja Basket a fost cel mai aproape de succes în ultima rundă, când i-a oferit o replică foarte solidă Legiei Varșovia, liderul grupei J.

Înaintea actului decisiv, alb-albaștrii erau conduși la un singur punct, 69-70, și, după un sfert patru echilibrat, aceștia s-au văzut nevoiți să se recunoască din nou învinși: 85-89.

CSM Oradea s-a impus mult mai clar în Joensuu, pe terenul lui Kataja. Bihorenii au câștigat ultimele trei sferturi și, la final, tabela arăta o diferență de 14 puncte: 87-73. Cei mai buni jucători ai roș-albaștrilor au fost Donatas Tarolis (18 puncte, 9 recuperări), Lennard Freeman (14 puncte, 10 recuperări) și Erick Neal (13 puncte, 11 pase decisive).

În campionatul național, gruparea lui Petri Virtanen are un bilanț de cinci succese și trei eșecuri și se află pe poziția a treia, fiind depășită de Helsinki Seagulls și de BC Nokia. În ultima etapă, Kataja Basket a câștigat, pe teren propriu, disputa cu Kouvot Kouvola: 105-85.

Principalii marcatori ai învingătoarei au fost Nike Sibande (26 de puncte, 8 recuperări), Grant Singleton (20 de puncte) și Elijah Lufile (19 puncte, 14 recuperări).

Tot o victorie a consemnat și CSM CSU Oradea în etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Nu a fost ușor pentru orădeni în confruntarea cu CSM Focșani însă, în cele din urmă, aceștia și-au apărat avantajul terenului propriu: 85-76.

Cei mai buni jucători au fost Nijal Pearson (25 de puncte, 4 recuperări), Cătălin Baciu (18 puncte, 14 recuperări, 4 capace) și Erick Neal (15 puncte, 7 pase decisive).

Kataja Basket nu mai are șanse la calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup. În schimb, CSM CSU Oradea are nevoie de două victorii.

Confruntarea din Oradea Arena va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 2.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    daca nu bate
    clar achim e vinovat

    cu 5 luni în urmă (15.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!