Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea primește vizita Stelei CSM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.11.2013

LNBM

Etapa 9

Sala Antonio Alexe

Sâmbătă 30.11, ora 19:00

CSM Oradea și Steaua CSM EximBank se vor confrunta, sâmbătă (30.11) în sala Antonio Alexe, într-un meci care contează pentru etapa cu numărul 9 din actuala ediție a LNBM.

Partida de la Oradea va fi prima pe care gazdele o vor juca după o pauză de o săptămână și jumătate. Acesta a fost pricinuită de faptul că opt componenţi ai lotului orădean plus antrenorul Cristian Achim au fost spitalizați din cauza unei enteroviroze.

Astfel pentru CSM Oradea ultima partida jucată a fost cea câștigată în EuroChallenge, în arena turcilor de la Gaziantep BB. Pe tărâm românesc orădenii au cedat pe teren propriu în fața campionilor de la CSU Asesoft Ploiești, cu scorul 91-99, după un meci spectaculos. Astfel CSM-ul nu-și mai permite pași greșiți.

Steaua CSM a avut un meci de formalitate etapa trecută când a trecut lejer de Farul Constanța, lanterna roșie a clasamentului. Militarii s-au impus cu scorul 108-58 și au ajuns la cea de-a cincea victorie a sezonului.

Statistica meciurilor direct ne-o dă favorită pe echipa gazdă dar datorită faptului că această s-a impus drastic în duelurile direct. Cele două formații s-au întâlnit de patru ori doar iar de fiecare s-a impus echipa care a jucat pe teren propriu. Astfel CSM Oradea are 2 victorii în sala Antonio Alexe în timp ce Steaua are tot două victorii câștigate doar în propria arenă. Cele două echipe au așa puține meciuri jucate pentru că Steaua a lipsit destul de mult de pe prima scenă a baschetului românesc în ultimul deceniu.

Această partidă ne propune câte doi lideri de fiecare parte. La CSM Oradea, Titus Nicoară este cel mai bun jucător la trei capitole statistice: puncte/meci, recuperări/meci și media eficienței. Exact la aceleași capitole de la Steaua îl avem drept principal artizan pe Robert Nyakundi, fost campion al României sezonul trecut. Deși cei doi au poziții de bază diferite, de multe ori vom putea vedea sâmbătă seară un duel unu la unu între ei. Chiar dacă Nyakundi de profesie este un 3, extremă mică, de multe ori joacă pe poziția 4, din raționament tactic propus de Mladen Jojic. Așadar duelul dintre cei doi poate produce scântei dar mai ales faze spectaculoase sau care să decidă soarta partidei.

Discipolul își întâlnește profesorul. Este vorba aici de Bogdan Țibârnă care a debutat în LNBM sub aripa lui Virgil Stănescu chiar la Steaua. Pe atunci Țibârnă era doar un puști și nu putea emite pretenții. Acum datele problemei sunt puțin schimbate. Peste ViSta au mai trecut 2 ani și a ajuns la 37 de primăveri în timp ce pentru Țibârnă în acești ani a crescut mult ca jucător și se așteptă se explodeze cu adevărat de la meci la meci. Și acest duel poate fi unul extrem de important în economia partidei mai ales că Stănescu este principalul pivot al bucureștenilor și trebuie anihilat. La ultimul meci jucat de Steaua în vestul României, Stănescu a fost impresionant și a înscris 37 de puncte în meciul cu BC Timișoara.

Partida de sâmbătă va începe de la ora 19:00 și va fi oficiată de o brigadă formată din Sorin Drugău, Doru Vinași și Fabiana Martinescu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    meci
    Sper ca oradenii sa-i puna la respect pe stelisti.

    cu 10 ani în urmă (29.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!