Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea primește vizita Voluntariului în etapa a doua din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.02.2024

CSM Oradea primește vizita Voluntariului în etapa a doua din Top 10

CSM Oradea se pregătește pentru meciul decisiv din FIBA Europe Cup de la mijlocul săptămânii viitoare cu un duel de foc în Liga Națională de Baschet Masculin. Leii Roșii vor da piept cu CSO Voluntari pe teren propriu sâmbătă, 3 februarie, de la ora 20:30.

Orădenii au stat pe bară în cupele europene în această săptămână, întrucât au jucat în devans meciul cu Niners Chemnitz din etapa a cincea a Europe Cup. Trupa lui Cristian Achim a beneficiat de jocul rezultatelor, întrucât ZZ Leiden a învins-o pe Pallacanestro Varese, adversara directă a vicecampioanei României.

În Top 10, bihorenii au început cu dreptul și au obținut o victorie categorică în fața celor de la Rapid București, în deplasare. Oradea s-a impus cu 86-69, pe fondul unor evoluții excelente din partea lui Erick Neal și Cătălin Baciu, care au totalizat aproape 40 de puncte.

De partea cealaltă, ilfovenii au avut parte de un start dificil de campanie în faza a doua a campionatului și au cedat în reeditarea sfertului de finală a play-off-ului din ediția precedentă, cu CSU Sibiu, scor 84-79, în Sala Sporturilor Transilvania.

Troublemakers și-au revenit rapid și au reușit să obțină o nouă victorie mare în ENBL, în fața uneia dintre echipele de tradiție din baschetul european. Pe teren propriu, trupa lui Ainars Bagatskis s-a impus cu 92-77 în fața polonezilor de la Zielona Gora.

CSM Oradea are același lider la două categorii principale de statistică. Este vorba despre Erick Neal, care are medii de 14.3 puncte și 7.6 pase decisive. La recuperări, cel mai bine stă Cătălin Baciu, cu 7.2.

În tabăra adversă sunt trei lideri diferiți la cele trei categorii: Trevon Allen la puncte (15.3), Titus Nicoară la recuperări (6.2) și Kwamain Mitchell la pase decisive (3.9).

Ambele confruntări directe din stagiunea anterioară au fost tranșate de către CSM Oradea. Pe terenul vicecampioanei, scorul a fost 84-61, pe când disputa de la Voluntari a fost mai echilibrată și s-a încheiat cu scorul de 75-83.

Disputa de sâmbătă dintre CSM Oradea și CSO Voluntari va putea fi urmărită de la ora 20:30 pe FRB TV și Digi Sport 4.

*foto: Facebook/CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!