Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea revine de la -15 și câștigă derby-ul cu CSU Sibiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.03.2023

CSM Oradea revine de la -15 și câștigă derby-ul cu CSU Sibiu

CSM Oradea a obținut al doilea succes in-extremis din Top 10. Leii Roșii au învins-o pe BC CSU Sibiu în etapa a treia din faza a doua de campionat cu scorul de 81-80. Succesul a venit datorită coșului din ultima secundă reușit de Donatas Tarolis, iar bihorenii ajung la un record de 9-1. Adversarii lor se situează la 4-7.

CSM Oradea: Erick Neal, Bobe Nicolescu, Kris Richard, Donatas Tarolis, Mark Ogden

BC CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Blumbergs a deblocat tabela cu un lay-up. Ogden a răspuns prin cinci puncte consecutive. Vulturii au preluat conducerea prin Blumbergs. Acesta a înscris patru puncte la rând și a dat startul unui run de 9-0, în care Pratt a marcat primul coș de trei puncte al oaspeților. Tarolis a oprit momentul bun al adversarilor și a dus scorul la 7-13. Pratt a răspuns de la libere. Ogden a punctat și el de la linia de pedeapsă, iar coșurile de afară ale lui Neal și Richard au restabilit egalitatea la 15. Gavriloaia a punctat și el de afară, iar echipa sa a înscris nouă puncte fără răspuns. Scorul după primul sfert era 17-24.

Baciu și Barro au inaugurat a doua jumătate a confruntării cu câte un coș din interior.  Diferența a devenit de două cifre după tripla lui Blumbergs. Dragoste i-a urmat exemplul și a dus scorul la 19-32. Avansul a crescut printr-un dunk al lui Barro. Markovic a întrerupt dominarea vulturilor printr-o triplă. Neal i-a urmat exemplul la următoarea posesie. Whelan și Pratt au punctat din interior pentru galben-albaștri în acest timp, înaintea unei noi triple a lui Neal. Bihorenii au venit la nouă puncte (31-40) după un coș-fault din spatele semicercului, reușit de Richard. În cele din urmă, CSM Oradea a fost condusă cu 35-43 la pauza mare.

A doua jumătate a debutat cu un alley-oop spectaculos, finalizat de Ogden. Whelan a răspuns cu un lay-up pe pătrundere. Sibiul a revenit la 10 puncte după două coșuri din interior ale lui Manchon. Richard a redus din diferență cu un coș pe pătrundere, după mai multe momente de secetă ofensivă. Dragoste a răspuns cu o triplă, înainte ca Markovic să ducă scorul la 45-54 cu un cârlig. Gavriloaia a înscris și el, înainte de patru puncte la rând ale lui Neal. Markovic a marcat de afară pentru a își aduce echipa la două posesii. Înaintea actului decisiv, scorul era 52-60.

Neal a deschis ultimul sfert cu un coș de la distanță. Uță a răspuns cu o reușită pe recuperare ofensivă. Tarolis a finalizat apoi un pick-and-roll printr-un slam-dunk. Spiritele s-au încins, iar Tomas Rinkevicius a fost eliminat din cauza cumulului de tehnice. Oradea a venit la un singur punct (61-62) după liberele lui Neal. Pratt a răspuns cu un fadeaway dificil. Oradea a revenit la conducere prin tripla lui Holt. Pratt a răspuns prin același procedeu. Dragoste a majorat diferența cu un coș în tranziție după turnover-ul lui Holt. După câteva momente în care inițiativa părea să fie a oaspeților, Tarolis cu o triplă și Ogden cu un and-one au readus-o pe Oradea în meci. Richard a egalat la 77 după ce a fost faultat de Uță pe o aruncare din zero grade. Bihorenii au revenit în avantaj prin Tarolis. Whelan a răspuns cu un coș de la semi-distanță cu câteva secunde înainte de final, dar Tarolis a adus victoria bihorenilor cu un slam-dunk pe recuperare ofensivă. Scorul final a fost 81-80.

Erick Neal a fost MVP-ul bihorenilor și a încheiat cu 20 de puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive. Donatas Tarolis a avut 18 puncte, 9 recuperări și coșul victoriei. De la CSU Sibiu s-a remarcat Gaston Whelan, cu 18 puncte și 8 pase decisive. 

Pentru CSM Oradea urmează o restanță cu Rapid București, programată miercuri, opt martie, de la ora 19:00. CSU Sibiu joacă cu Dinamo București în etapa viitoare, vineri, de la ora 18:00.

*foto: Bogdan Isailă

11 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu clamun :

    recunostinta si vaicareli
    Domnu Sere, pe la noi prin zona am invatat sa ne aratam recunostinta si sa zicem multumesc. Asa ca era normal si frumos, ca la final sa te imbratisezi cu aia trei cu fluierici, si sa va pupati pe obraji ca niste cunostinte bune. Domnu Achim de cand te urmaresc in baschet, vaicareli ca azi la faulturile echipei tale nu am vazut. Probabil ca maicutele neprihanite care-ti sunt jucatori, te-au adus in starea asta. Sau poate ai imbatrinit. Oricum a trecut glontul pe la ureche.

    cu 1 an în urmă (04.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      @clamun
      Mi ar fi rusine sa las un asemenea comentariu. In primul rand in prima repriza fluierasii au fluierat pro Sibiu in multe faze. In a doua repriza au fost din nou faze pro sibiu care erau complet gresite. Vorbeai despre Achim, pai mai bine sa inceapa si domnul Achim sa protesteze sa nu mai fie luat de prost ca pana acum. Legat de comentat probabil ca nu ai fost in sala si nu ai vazut ca la aproape toate fazele antrenorul Sibiului cerea fault si la cel putin 2/5 faulturi cerea antisportiv intr un mod agresiv. Si inca un lucru despre antrenori: la un fault inexistent ( poti sa revezi faza pe yt), antrenorul vostru a reactionat ca un "animal". La o asemenea reactie nu te poti astepta nici macar de la un jucator, dar de la un antrenor. Sa te tina jucatorii si stafful sa nu sari pe arbitrii..complet penibil. In rest legat de meci un meci slab facut de Oradea per total. Multe greseli facute aiurea dar o revenire frumoasa pe final.

      cu 1 an în urmă (04.03.2023)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Arbitraj
      S-a întâmplat sa fiu în Oradsa și normal ca am mers la meci. Nu știu cum s-a văzut la TV dar din sala arbitrajul a fost foarte slab. A iritat ambele tabere. Nu știu dacă a greșit mai mult intr-o parte sau alta dar sa fluieri 40 de faulturi, 1 antispastic și 2 tehnice, e cam mult.
      Referitor la vaicareli ambii antrenori au exagerat, dar în mod clar aici Rinkevicius a fost campion. Am avut bilet la 3 rânduri în spatele băncii sibiene. A reproșat arbitrilor după aproape fiecare faza de atac și tot la 2a 2-a din apărare. Iar la tehnice, le-a meritat, indiferent dacă a fost sau nu fault la Uță. Nu am văzut reluări asa ca nu ma pronunț.
      Una peste alta, nu arbitrajul a decis câștigătoarea ci liberele. Cu putina atenție la libere Sibiul câștiga. Dar de asta e frumos baschetul pt ca sunt astfel de meciuri în care pana in ultima secunda nu e decisa câștigătoarea. Etapa trecuta Sibiul a avut ultimul cuvânt, acum Oradea.

      cu 1 an în urmă (04.03.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Corect
      Absolut fair comentariul tau. Dupa parerea mea arbitrii au cam scapat meciul de sub control si au gresit in ambele directii. Am stat in spatele sibienilor si intradevar Rinkevicius a cam sarit calul. Putea fi trimis afara chiar mai repede, insa reactia de la faultul inexistent la Uta a fost inexplicabila.

      cu 1 an în urmă (04.03.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    arbitraj
    destul de jenant si .. foarte permisiv uneori. Cu cea mai mare greseala la "faultul " dat pe aruncarea de 3 a lui Richard. In loc de simulare, pt ca Richard sare si intentionat isi intinde piciorul sa cerseasca fault.
    Dar meciul a fost pierdut in special de sibieni. Trecand peste liberele ratate (cu mai multa atentie era castigat meciul) n-am inteles faza de contraatac cu 2 min ramase Whelan alege sa nu marcheze (contraatac 3-2!!) si pana la urma sibiul pierde mingea. Cu un cos sigur, Sibiul se ducea la +6 si altfel era meciul...

    cu 1 an în urmă (04.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    Alin Faur
    Acest arbitru nu trebuie nici penalizat, nici suspendat, ci direct ELIMINAT din baschet. Este un dobitoc. Nici ceilalti arbitri nu au fost mai viteji astazi. Arbitrat absolut CLAR IMPOTRIVA echipei CSM ORADEA. Kris era faultat pe fiecare patrundere. Tarolis faultat pe patrundere. Faulturi din burta la recuperare pentru Sibiu. Absolut ORICE ATINGERE in post-up era fault impotriva Oradiei. Nu am vazut decat o singura greseala de arbitraj impotriva Sibiului si un anume un fault in atac obtinut de Neal (a simulat). Nu inteleg iesirea antrenorului sibian, cand tot meciul s-a fluierat intr-o directie

    cu 1 an în urmă (04.03.2023)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Meci slab
      Meci foarte slab facut de oradeni.Achim &Co nu si-au facut prea bine temele pentru aceasta intalnire.Sibienii au venit cu temele invatate,au facut presing cand trebuia ,au practicat o aparare agresiva care ne-a dezechilibrat total.Sper sa fie doar o sincopa in jocul CSM-ului ,altfel o sa avem probleme cu echipele mai puternice.In ceea ce priveste arbitrajul,rar mi-a fost dat sa vad un arbitraj de acest nivel.Au scapat jocul de sub control si au reusit sa enerveze pe absolut toti cei prezenti.
      Dupa umila mea parere nu merita sa castigam acest meci dupa ce joc am prestat,dar orice victorie e binevenita.

      cu 1 an în urmă (04.03.2023)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Heh
      Cum si-au facut temele doar ei stiu... In fine, hai Csm

      cu 1 an în urmă (04.03.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Nu sunt foarte multe de spus. Echipa noastră joacă foarte bine și sunt puțin supărat că am ratat o oportunitate uriașă. Dar ăsta e baschetul, mergem înainte.
    Totuși un lucru mai am de zis, așa cum dacă am fi câștigat cred că ar fi fost în mare măsură meritul lui TR, acum nu pot zice decât că gestul lui necontrolat probabil a dus la pierderea parrideii. Sper să învețe și să înțeleagă că așa este arbitrajul la noi, pur și simplu prost, iar el nu-l poate schimba.

    cu 1 an în urmă (05.03.2023)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      De acord
      Ai 5 puncte avans și echipa joaca bine, faci tehnicile și pierzi 4 puncte. De ce?

      cu 1 an în urmă (05.03.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      fara suparare
      N-am crezut in niciun moment ca o sa batem Oradea pentru ca pur si simplu diferenta de valoare a lotului e prea mare si la fel in continuare cred ca daca TR nu ar fi avut iesirile cu tehnicele aferente, tot nu am fi castigat.
      Dar ce am castigat, e un antrenor care poate face diferenta si care livreaza mult peste materialul cu care lucreaza. Sa nu fiu inteles gresit, Pratt, e de nota 10, cred ca joaca mai bine (in termeni absoluti) decat in stadiu anterior cu atat mai mult la varsta pe care o are, e chiar o surpriza. Blumbergs(rara avis -dar relativ inconstant), Welhan - s-a mai povestit de ei, sunt foarte buni. Dar cu 3 jucatori mai rasariti e greu sa ai pretentii realiste asa ca-l vad ca cel mai mare "vinovat" in sirul acesta de jocuri excelente, pe TR.
      Daca martisorul confirma, vom avea parte de meciuri frumoase.

      cu 1 an în urmă (05.03.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!