Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea revine în repriza secundă și câștigă duelul cu Cholet

CSM Oradea revine în repriza secundă și câștigă duelul cu Cholet

CSM CSU Oradea a recuperat un deficit important și rămâne fără înfrângere pe teren propriu în acest sezon, după 77-69 în duelul cu Cholet Basket din etapa a patra a grupei E din FIBA Europe Cup.

Oradea: Erick Neal, Stephen Holt, Kris Richard, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Cholet: TJ Campbell, Dominic Artis, Boris Dallo, Perry Ellis, Justin Patton

Perry Ellis a deschis cu două libere precise și Ogden a egalat situația, peste câteva atacuri Neal scuturând plasa de la distanță și era 7-8 pentru francezi. Cholet a continuat cu o perioadă în care a marcat șase puncte la rând, Oradea având două posesii importante pierdute și la 7-14 gazdele cereau time-out, Tarolis oprind pentru moment seria oponenților. Cholet s-a desprins la trei posesii și nu după mult timp se ajungea la 9-20 prin reușita lui Boris Dallo pe un atac finalizat în câteva secunde, Ogden replicând cu o triplă, dar oaspeții au ajuns la +15 pe tabelă (12-27). Sfertul inaugural s-a încheiat cu 17-27 în urma reușitei lui Richard, bihorenii având 5 posesii pierdute până în acest moment.

Orădenii i-au ținut pe francezi aproape fără două minute fără punct marcat în debutul sfertului al doilea, Tillie ajungând la linia de fault pentru 19-29 și ulterior diferența devenea din nou de peste 10 puncte, Neal găsindu-l excelent pe Baciu după un pick-and-roll la 21-31. Baciu și-a împărțit liberele aproape de jumătatea sfertului, urmând apoi atacuri ratat pentru ambele echipe până la pătrunderea reușită de Campbell (22-33), Baciu fiind apoi trimis din nou la linia de fault și handicapul redevenea de 10 puncte. Justin Patton a avut un three-point play cu care Cholet mergea la 23-36, Tarolis fiind atent pe o recuperare ofensivă și reducea la 29-38 și apoi după tripla lui Carter oaspeții cereau time-out. Cholet avea să puncteze de două ori la rând, Campbell refăcând diferența de patru posesii, prima repriză terminându-se cu tripla lui Richard și francezii aveau 35-42.

Revenirea gazdelor a continuat și în debutul părții secunde, Neal înscriind pentru 42-44 și Tarolis a egalat situația de pe tabelă la nici trei minute după începerea acestui sfert. În urma unei apărări foarte bune, Neal a puncta de la semi-distanță pe următorul atac și Oradea era în premieră la conducere (46-44), Markovic ajutânduși echipa să pună trei lungimi între la 50-47, sârbul scuturând apoi plasa de la distanță pe un atac viitor și Cholet solicita time-out. Ogden și-a continuat seara excelentă și era precis la 56-51, bihorenii intrând cu 58-54 în sfertul patru după ce au controlat cel de-al treilea parțial.

Sako a deschis cu un dunk sfertul patru și Carter a replicat de la distanță pentru 61-58, Cholet egalând prin tripla lui Curier. Nikola Markovic ajungea și el în double figures, evidențiindu-se cu un coș pe sirenă și apoi un assist la tripla lui Kris Richard cu care Oradea mergea la 69-62. Patton a avut un and-one după time-out și Ellis o ajuta pe Cholet să vină la 69-67, Holt punctând din căciulă pentru a reface un ecart de două posesii. TJ Campbell nu și-a transformat ambele libere într-un moment important și Erick Neal a făcut 74-69, iar cu un minut înainte de final Justin Carter scutura plasa de la distanță pe sirenă pentru 77-69, scor care avea să se mențină în cele din urmă.

Următorul meci pentru Oradea în cupele europene o să fie pe 23 noiembrie, în Bulgaria, contra lui Rilski Sportist.

Mark Ogden a fost omul meciului cu 17 puncte și 9 recuperări, pentru orădeni în double figures fiind și Nikola Markovic (13 puncte, 5 recuperări), Erick Neal, Kris Richard și Justin Carter (toți cu 11 puncte).

Perry Ellis a replicat cu 17 puncte și 4 recuperări, iar Justin Patton (15 puncte, 10 recuperări) și TJ Campbell (13 puncte, 3 pase decisive) l-au urmat din tabăra lui Cholet.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Raul :

    O victorie mare
    Asa cum ne-am obisnuit si in alte meciuri jocul odensiv dar mai ales cel defensiv a functionat mult mai bine in repriza a doua. Din nou a fost o atmosfera senzationala si un joc exceptional in fata, probabil, a celei mai bune echipe care a venit pe la Oradea.

    cu 1 an în urmă (02.11.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Fabulos
    Meci mare într-o sală superba, atmosferă de senzație care a făcut posibilă revenirea de la -13 în fața unui adversar generos în calitate atât individuală cât și colectiva. Fantastic, luam o opțiune serioasă pentru calificare.

    Echipa arata tot mai bine și urmeaza o victorie in deplasare în unul din cele 2 meciuri daca jucam în continuare la fel.

    cu 1 an în urmă (03.11.2022) Raspunde
  • Bihor :

    impresionant
    o victorie foarte mare, in fata unei echipe foarte puternice. Ca sa ne dam seama de forta acestei echipe, putem folosi ca termen de comparatie pe Bourg, adversara Clujului, care a castigat pana acum toate meciurile din eurocup, dar in fata lui Cholet a pierdut la 18 puncte ... anul trecut, in campionatul francez, Cholet a fost in play-off, Bourg nu a fost ...
    la cum a inceput meciul, cu 27-12 pentru Cholet, eram deja resemnat si ma gandeam ca ne mai ramane varianta sa batem in Belgia ...
    vazand cum arata echipa din sezonul asta, nu pot sa nu fac comparatie cu ce a fost anul trecut si nu inteleg cum am reusit sa facem atunci alegeri atat de proaste, ma refer la cei 2 lituanieni si chiar si la Gavrilovici
    Aducerea lui Neal, Carter si Tarolis si pastrarea lui Ogden au fost mutari extrem de bune, iar rezultatele se vad clar

    cu 1 an în urmă (03.11.2022) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Ma bucur ca am reusit sa obtinem aceasta victorie care va ramane o amintire frumoasa a la fiba. Si pentru faptul suntem aproape calificati, iar daca n-o dam in bara in bulgaria, ne jucam sansa de a pleca de pe primul loc in belgia.

    Important e si ca am castigat pe aparare si cu un efort colectiv de durata, intr-o zi nu neaparat foarte reusita ofensiv. Tarolis aproape ca nu a jucat si este unul dintre cei mai constanti marcatori, iar nici neal nu a fost in forma maxima. In plus, si sa iti mentii statutul de invincibili pe teren propriu ajuta. Urmeaza o pauza in urma careia vedem daca vom reveni la fel de in forma si poate aflam si daca ne mai intarim si noi cu un jucator sau nu.

    cu 1 an în urmă (03.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!