Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea revine pe parchet la nici 48 de ore după meciul cu Varese

CSM Oradea revine pe parchet la nici 48 de ore după meciul cu Varese

CSM CSU Oradea va juca vineri, 12 ianuarie, la Focșani în deschiderea etapei a 17-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Duelul din Conferința B vine la mai puțin de 48 de ore de la confruntarea europeană în care au fost implicați „Leii Roșii”.

Formația pregătită de Cristian Achim a cedat în cursul serii de miercuri, 10 ianuarie, în fieful lui Varese, scor 81-100 în etapa a treia din grupa N a FIBA Europe Cup. Rezultatul din Italia a dus CSM Oradea la un bilanț de o victorie și două eșecuri în Top 16, record deținut și de Varese, respectiv ZZ Leiden.

Cătălin Baciu (14 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive) și Donatas Tarolis (14 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) au fost liderii vicecampioanei României în partida internațională, iar Jonathan Arledge și Kris Richard s-au regăsit la rândul lor pe lista jucătorilor în double digits, ambii având câte 10 puncte.

Pe plan intern, Oradea și-a asigurat prima poziție în clasamentul Conferinței B, iar CSM Focșani va fi în mod sigur ultima în această ierarhie, indiferent de ce se întâmplă în partidele rămase de disputat din această parte a sezonului. Bihorenii au 12-2, iar vrâncenii 1-13 și rezultatul confruntării directe nu va avea vreun efect în faza secundă a Ligii Naționale.

Meciul tur, din Oradea Arena, s-a încheiat cu 85-76 pentru „Leii Roșii”, după ce Nijal Pearson și Cătălin Baciu s-au evidențiat în mod special, cu 25 de puncte și 4 recuperări, respectiv cu 18 puncte,14 recuperări și 4 capace. Derryck Thornton Jr. (19 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) și Sherwood Brown (18 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) au fost liderii echipei din Focșani.

Bihorenii au reușit să câștige toate cele șapte întâlniri precedete cu CSM Focșani, tocmai ultima confruntare fiind cea care s-a încheiat la o diferență mai mică de 16 lungimi. CSM Oradea a depășit în două rânduri suta împotriva alb-albaștrilor.

Cele două formații sunt cu adevărat apropiate doar în cazul mingilor pierdute, capitol la care stau cel mai bine în Liga Națională. Vrâncenii au 11.1 turnovers pe meci, iar orădenii stau cu 11.7 la acest detaliu statistic. Derryck Thornton Jr. (17.6 puncte, 15.0 index la eficiență) și Erick Neal (14.3 puncte, 7.3 pase decisive, 19.3 index la eficienți) sunt liderii celor două tabere.

Duelul de la Focșani va avea loc vineri, 12 ianuarie, de la ora 15.30 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    Baciu
    Ma bucur pentru el. E cel mai bun center in campioant si europa (!!) de la Oradea.
    O sa zica Malone ca resuscitarea lui Baciu face parte din planul maret a lui Achim, dar sincer mie mi se pare ca arata mai degraba a scouting slab.

    Fara suparare, dar mi se pare ca e greu sa emiti mari pretentii in Europa cu cei doi jucatori straini de pozitia 5 adusi de Oradea in sezonul asta.

    cu 3 luni în urmă (11.01.2024)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Bietul Freeman, cred ca si el se întreabă oare cat il mai tin fraierii ăștia??? Dureros e ca nu doar Freeman e aerian, avem si un Richard care de ceva timp e slab rău, doar handling, in rest zero. Noua achizitie e o gluma proastă. Si totodată, dureros e, cum spuneai, scoutingul f slab. In momentul in care ii ai pe Tarolis si Neal, jucatori exponentiali si bine plătiți, hai sa zicem si un Pearson sau Gotcher (cu toate ca ăștia pot mai mult decat au aratat pana acum) , inseamna ca ai totusi ceva pretentii la niste obiective, dar sa nu iti permiti sa aduci un pivot de clasă...mi se pare iar o gluma sa tii acesti jucatori, in contrast cu altii care nu isi aduc aportul sau si-l aduc nesemnificativ in raport cu pretentiile noastre. Zicea un clujean de un filon...poate in alta eră.

      cu 3 luni în urmă (12.01.2024)
    Raspunde
  • Bihor :

    blocaj
    meciul cu varese a fost foarte greu de privit ... din pacate, in momentul asta, achim nu pare a avea solutii: a incercat sa il mentina pe neal cat mai mult pe parchet, desi nici el nu reusea nimic, tocmai pentru ca era constient ca nu are solutii
    sanse de calificare inca sunt, chiar daca s-a complicat considerabil situatia, in sensul ca varese pare mai aproape de calificare, dar, chiar daca ne vom califica, nu vad cum am putea castiga in play-off impotriva unei castigatoare de grupa ...
    problema principala mi se pare a fi la cei responsabili de crearea bugetului, daca nu vom reusi sa gasim si o alta sursa de finantare decat bugetul local si unii sponsori de mici dimensiuni, cum se intampla in prezent, nu vom reusi nimic nici pe plan intern, unde clujul are bugetul pe care il are, si nici pe plan extern nu vom reusi mare lucru, adica sa intram in bcl sau in fazele finale ale fiba

    cu 3 luni în urmă (12.01.2024) Raspunde
  • Bihor :

    blocaj
    clar situatia e tensionata la echipa, daca nu ma insel, e prima oara cand achim nu da declaratii dupa un meci

    cu 3 luni în urmă (12.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!