Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea sparge recordul de invincibilitate al lui FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.11.2021

CSM Oradea sparge recordul de invincibilitate al lui FC Argeș

CSM Oradea a trecut de FC Argeș Basketball în etapa cu numărul opt a Ligii Naționale, scor 63-60, în Arena Antonio Alexe. A fost prima înfrângere a piteștenilor în noul sezon.

Cristian Achim a început cu Fometescu, Bickauskis, Richard, Green și Gavrilovic. Tudor Costescu i-a trimis în primul 5 pe Gheorghe, Jeremic, Măcăiucă, Fitzpatrick, Jevtovic.

Bickauskis a dezghețat tabela din spatele semicercului, după ce a fructificat pasa lui Gavrilovic care a recuperat ofensiv. Green a animat începutul de joc după o intercepție pe repunerea piteștenilor și un coș de sus de efect. Mladen Jeremic a înscris primul coș al trupei din Trivale de la mare distanță. Gazdele au dominat la capitolul recuperărilor ofensive în debutului primului sfert. Tehnicianul lui FC Argeș a trimis o linie mai înaltă pe parchet pentru a rezolva această problema. Garlon Green a profitat de o împerechere favorabilă pe semicerc și a obținut un coș cu fault ce a făcut ca scorul să devină 12-6 pentru echipa sa. După un timeout cerut de Costescu, inițiativa a rămas tot de partea Oradiei. Green a reușit al doilea său slam-dunk în tranziție și a dus scorul la 16-8. Stephen Holt a încheiat sfertul cu un coș la sirenă, după o pătrundere printre Gavrilă și Măciucă. După 10 minute, argeșenii erau conduși la 12 puncte (20-8). Jeremic avea deja 3 faulturi la acel moment. Absența lui Gajovic a făcut ca acest aspect să cântărească și mai mult.

Jevtovic a înscris 5 puncte în debutul actului secund și a redus ecartul adversarilor la 9 puncte (22-13). Omologul său, Gavrilovic, a răspuns cu un coș de trei puncte. Ilari Seppala a demonstrat de ce a fost convocat la naționala Finlandei, după ce și-a păcălit spectaculos adversarii cu o fentă pe pătrundere și a dus scorul la 25-15. Cristian Achim a cerut pentru prima oară timp de odihnă la scorul de 29-22 pentru elevii săi, după ce Ilari Seppala a finalizat un contraatac pornit de Jeremic. Mihai Măciucă și-a adus echipa la o singură posesie cu 40 de secunde rămas din prima parte, iar după o intercepție a aceluiași Măciucă, Fitzpatrick a înscris de la semi-distanță pentru a egala la 29-29. Acesta a fost și scorul la pauza mare.

Vulturii alb-violeți au deschis partea a doua cu un dunk spectaculos în tranziție al lui Jevtovic, care a fost servit de Seppala. Fitzpatrick a înscris și el de la distanță și și-a dus echipa la +5. Holt a spart gheața după mai bine de 5 minute pentru Oradea cu un coș cu panoul, dar Jevtovic a răspuns imediat de la semi-distanță. Ecartul a fost redus la doar patru puncte după o triplă dificilă a lui Holt. Bihorenii s-au apropiat la 3 puncte după ce Thornton l-a faultat pe Markovic pe o aruncare de trei puncte. Măciucă a restabilit diferența de 6 puncte cu o aruncare de la distanță. După un parțial de 6-0 condus de Green și Holt, cele două echipe erau din nou la egalitate, 43-43. După două minute fără punct marcat în meci, Jevtovic și-a continuat prestația excelentă din sfertul trei și a marcat 2 libere. Înaintea ultimului act, scorul era 45-45.

Primul punct din sfertul patru i-au aparținut pivotului sârb al trupei din Trivale care a transformat o aruncare liberă. Orădenii au preluat pentru prima dată conducerea după două libere ale lui Green. Același Green a profitat de o recuperare ofensivă și a dus scorul la 49-46 cu șase minute rămase din meci. Jevtovic a redus distanța la o lungime după un coș cu fault, însă nu a reușit să transforme libera prin care ar fi egalat. Jeremic a reușit să ducă scorul la 53-51 pentru FC Argeș cu un stop șut dificil. Richard a înscris prin același procedeu, dar de la semi-distanță. Holt a înscris un and one cu două minute rămase și a făcut ca Oradea să conducă cu 56-53. Green a înscris și el un coș cu fault după o recuperare ofensivă și scorul a devenit 58-53. După ce piteștenii s-au apropiat la doar 2 puncte, Kris Richard a înscris de la semi-distanță cu 17 secunde rămase și vicecampioana României conducea cu 60-56. Seppala a înscris rapid pe pătrundere după timeout-ul lui Tudor Costescu. Holt a avut sânge rece de la libere și nu le-a permis argeșenilor să revină. Scorul final a fost 63-60 pentru gazde.

Garlon Green a fost MVP-ul partidei. Acesta a înregistrat 15 puncte și 8 recuperări cu un indice al eficienței de +16. Stephen Holt a fost cel mai bun marcator al Oradiei, cu 17 puncte. Din tabăra adversă, cea mai reușită prestație a avut-o Nikola Jevtovic, care a reușit 21 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Fitzpatrick și Jeremic au avut câte 10 puncte.

În etapa următoare, CSM Oradea evoluează în deplasare cu CSM Focșani. La mijlocul săptămânii, bihorenii evoluează în ultima etapă a grupelor în Europe Cup, cu Szolnoki Olaj, miercuri, 17 noiembrie. FC Argeș primește vizita celor de la CSO Voluntari în etapa a noua.

*foto: CSM Oradea/Facebook

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Horror
    Un meci slab si o victorie cu mult mult mult mult noroc. E clar ca lucrurile nu merg la Oradea, cel putin din rabufnirile jucatorilor care nu leaga nici o schema, nu se inteleg si se frustreaza pe teren, sa nu mai zic nimic de dom profesor care se plimba 15 secunde din time-out cu mainile in cap.

    Cuplul acesta de lituanieni e un adevarat paradox, nu inteleg cum ai fundas de BCL care joaca la un nivel atat de prost, sa nu mai zic de celalalt, care cica e shooting guard si ii e frica de cos. De romani sa nu mai vorbim, macar de ar juca gratis, ca pentru asa performante nu meriti sa fii platit. Respiram prin Green si Richard. Dezastrul din alcatuirea lotului si plecarea lui Milan raman la fel de "bun augur" ca si pana acum, deci daca nu ne vom trezi in iarna cu schimbari majore in lot avem sanse extrem de mari sa ne oprim prin sferturi. Oricum, dupa cate se pare, probleme de bucatarie interna mai sunt destule, dar incet incep sa se reverse pe teren.

    cu 2 ani în urmă (13.11.2021)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      meci
      nu zic ca-s tote bune la echipa, dar cine a vazut si meciul cu porto poate vedea diferenta de abordare. miercuri avem un meci mai important si aica s-a jucat cit a trebuit, ca nu ne place da asa e dar nu avem nevoie de accidentari acu sau sa bati cu 30 de puncte diferenta si miercuri sa nu mai putem. ca oricum s-ar putea sa fie prea tirziu da dar avem o sansa si trebuie sa cistigam noi si apoi vedem. daca ramin acasa se pot concentra pe campionat si atunci nu mai au scuze

      cu 2 ani în urmă (13.11.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Foarte slab
    Partida am castigat-o cu putin noroc.Asa cum joaca echipa acum ,la revenirea spectatorilor in sala ,vor fi doar oamenii de ordine.
    Cred ca persoanele cu putere de decizie din conducerea clubului ar trebui sa aibe curajul sa faca curățenia necesara in bucataria echipei .
    Pînă nu va fi prea târziu.

    cu 2 ani în urmă (13.11.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    ...
    Cu gândul la bucătărie amandoi...

    cu 2 ani în urmă (13.11.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      :)))))
      Vine 1 Decembrie, Crăciunul... Lumea începe să se gândească la sarmale și cozonaci...

      cu 2 ani în urmă (13.11.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!