Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

CSM Oradea s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea va juca pentru a șasea oară în istoria clubului în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, „Leii Roșii” reușind să termine cu 3-0 la general seria în fața lui CSU Sibiu din penultimul act al campionatului. Oradea s-a impus joi, 4 mai, cu 78-68 în Sala Transilvania.

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Bihorenii au deschis mai bine partida și au avut 0-4, diferență pe care Sibiul a putut să o recupereze și la 9-8 gazdele au preluat în premieră conducerea prin tripla lui Whelan, dar „Leii Roșii” au replicat imediat și au condus la două puncte (9-11). CSU Sibiu a mers la 13-11 cu trei minute rămase din primul parțial, într-o perioadă în care cifrele din acțiune au fost aproape identice pentru cele două echipe și la finalul primelor 10 minute tabela a indicat 17-13 în dreptul galben-albaștrilor.

Tripla lui Markovic a modificat scorul și Oradea s-a apropiat la un punct, fiind prima reușită de la distanță pentru echipa lui Cristian Achim în acest joc și Marinelli a făcut ulterior 19-16. Ecartul nu a trecut de trei puncte pe următoarele posesii și Richard a completat un and-one la 23-23 și același româno-american a dus Oradea în față la jumătatea sfertului doi. Whelan a oprit un run de 8-0 în care s-a aflat gruparea vizitatoare și Nicolescu a răspuns cu un coș de afară pentru 26-31, iar Markovic a finalizat cu layup la +4 în dreptul orădenilor. Kris Richard și-a continuat sfertul excelent și a punctat la 29-38, scorul la finalul primei reprize fiind 34-43 pentru CSM Oradea, distanța maximă dintre echipe fiind de 12 puncte.

Repriza secundă a început cu punctele lui Whelan și Tarolis a refăcut ecartul de nouă lungimi, 36-45, după care Oradea a reușit să pună din nou o diferență formată din două cifre. Richard a înscris cu sticla la 40-52 și a oprit astfel o serie de atacuri consecutive fără coș din acțiune pentru cele două formații și ecartul a fost de +10 în favoarea orădenilor la jumătatea sfertului trei. Ogden a primit o pasă sub panou pentru 45-58 cu puțin peste două minute rămase pe cronometru din acest parțial, CSU Sibiu reducând până la -9 în timpul disponibil și CSM Oradea a condus cu 49-60.

Carter a răspuns cu o triplă reușitei lui Whelan și Tarolis și-a împărțit perechea de libere de la 51-64, iar Marinelli a înscris și el din spatele arcului de cerc, pentru ca după reușita de afară a lui Markovic să vină un time-out pentru Sibiu. CSM Oradea a continuat să se desprindă și Markovic a avut o nouă reușită de la distanță (54-72), Pratt reușind să scuture plasa din colțul terenului în ultima secundă a unui atac. Vizitatorii au avut 19 puncte în față cu trei minute până la finalul acestui duel și CSM Oradea s-a impus cu 68 la 78 în cele din urmă.

Bihorenii s-au calificat pentru a șasea oară în istorie în finala campionatului, unde se vor duela cu câștigătoarea seriei dintre U-BT Cluj-Napoca și Rapid, iar CSU Sibiu are șansa să lupte în continuare pentru medaliile de bronz.

Kris Richard a încheiat meciul cu 15 puncte și 4 recuperări, Nikola Markovic și Mark Ogden au avut 14 puncte, cel din urmă fiind la două recuperări de double-double, iar Erick Neal a stat cu 11 puncte și 3 intercepții la final.

Gaston Whelan a fost principalul marcator pentru CSU Sibiu (17 puncte, 5 pase decisive), în double figures terminând și Monyea Pratt (11 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), respectiv Paolo Marinelli (10 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive).

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

9 comentarii la aceasta stire:
  • Nicola Topanovic :

    Ce era de așteptat s-a întâmplat
    Hai Csm!11

    cu 1 an în urmă (04.05.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Mirel Pacoste
    Bine că nu ni l-a schilodit nici pe Neal și nici pe Kris! Mulțumim Sibiu, succes cu U...

    cu 1 an în urmă (04.05.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    Felicitări
    Toată stima pentru suporterii sibieni, ei sunt marii învingători din seria asta. Fără a fura din merite antrenorului și jucătorilor care au luptat frumos pana la capăt. Sibiul trebuie sa păstreze antrenorul și sezonul următor.

    cu 1 an în urmă (04.05.2023) Raspunde
  • boogie :

    Felicitări Oradea
    Nu m-am îndoit nici o clipă că Oradea nu se va califica după 3 meciuri.No offense Sibiu,dar e greu să câștigi cu "inima" împotriva unei echipe foarte bune ca Oradea.Oricum,felicitări și Sibiului,ați făcut o treabă grozavă la care nimeni nu se aștepta.Bravo! p.s. Pe Marl Kalone nu-l băgați în seamă,e beat,a uitat de "ranga" lui Guzman...😀

    cu 1 an în urmă (04.05.2023) Raspunde
  • boogie :

    Erată
    "Că Oradea se va califica după 3 meciuri".Scuze

    cu 1 an în urmă (04.05.2023) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Seria a decurs normal, cu scorurile cele mai predictibile initial. Csu felicitari ca au intrat in top 4 si pentru suporteri, bineinteles, ca au venit sa ne mai faca demonstratie de galerie in oradea. Cu privire la joc, am vazut 2 reprize bune. Noua ne-au usurat drumul catre finala, de voluntari era mai greu de crezut ca trecem in 3 meciuri.

    Despre cluj-rapid, reactia rapidului de ieri trebuia sa se intample, si eu zic ca sunt sanse reale de un 2-2, nu 2-3. Din punctul asta, ne bucuram de orice beneficiu. Locul 1 a fost necesar si datorita adversarilor mai facili pe care i-am prins. + Clujul nu e in forma pe care o aveau in eurocup. In meciurile cu noi oricum joaca trup si suflet, si fac o pregatire meticuloasa, dar sezonul nostru continua sa fie aproape perfect, si putem intra increzatori in finala. Mentiuni neal, kris, ogden, tarolis, markovic, care s-au mentinut tot sezonul la un nivel laudabil. Ne vedem la sala sa facem galagie.

    cu 1 an în urmă (04.05.2023) Raspunde
  • andreea3w0 :

    Felicitari!
    Cu toate ca sunt multi oradeni pe retelele de socializare care isi bat joc de galeria din Sibiu si mai ales de echipa, Oradea merita acest castig! Da, sunt si au fost mult mai buni sezonul acesta, o echipa bine inchegata cu jucatori foarte buni. Jucatorii..jos palaria, foarte fair play (cel putin cu noi), foarte amabili (si cand s-au lovit unii de altii si-au cerut scuze de ambele tabere, ceea ce mi se pare foarte frumos), antrenorul...ma abtin sa comentez, iar galeria..foarte frumos celor 5-6 persoane care au venit la Sibiu sa ii sustina pe baieti! Asa da! Restul copilasilor care instiga la violenta (mai ales la ei acasa, pentru ca in sala Transilvania nu vin :))..probabil sunt la scoala sau isi fac temele la ora aia) si arunca vorbe asupra galeriei de ciobani (asa cum am fost facuti) le-as da doar un sfat: sa invete sa se bucure de castigul echipei in adevaratul sens al cuvantului. Sunt constienta ca in orice galerie exista "mucegai", dar haideti sa lasam rivalitatile de o parte si sa sustinem echipele la bine si la rau!
    Legat de finala, clar vad o finala intre Oradea si Cluj. Nu cred ca am un favorit. Inainte, daca eram intrebata de marea favorita castigatoare, clar Oradea, dar dupa atatea fapte (daca le pot numi asa), ne-am permis, multi dintre noi, sa nu o mai avem favorita..asa ca: cea mai buna echipa sa castige! Fie ea Oradea sau Cluj!
    Noi ne luptam pentrul locul 3 sau 4, care pentru noi in acest sezon sunt oricum deja o surpriza. Deci, nu avem decat sa ne bucuram si cel mai important: sa jucam baschet!

    cu 1 an în urmă (05.05.2023) Raspunde
  • metropolitul :

    meci si galerii
    Despre meci putine de spus. S-a calificat echipa mult mai buna.
    Despre hate mai multe de spus.
    In primul rand malone ala care tot comenteaza pe aici nu reprezinta nici 10% din iubitorii baschetului din Oradea. Fie ei in galerie sau nu. M-am saturat de "oradenii sunt cu nasul pe sus, ingamfati" samd. 90% din oradeni considera clujul favorita in finala. Ar fi o minune sa luam noi titlul. Faptul ca unii mai scriu un misto pe site sau prin comments nu mi se pare reprezentativ pentru miile de oradeni care iubesc acest sport.
    Si apoi noi ce sa zicem cand veniti la noi in sala si incepeti cu deja clasicul "Suie Mere"??
    Sau cand castigam toate cele 3 meciuri fara nici o urma de indoiala si INCA mai exista discutii despre arbitraj...
    Pe scurt sa nu lasam cei 10% extremisti sa polarizeze si sa ne uram reciproc cu clujul, sibiul pentru NIMIC. sunt poate 20000 de suporteri de baschet in toata Romania asta, la tv un meci de div b bate la fundul gol o finala de lnbm si pentru un malone sau altii ne uram zici ca jucam pe sate. Ar fi pacat.
    Hai CSM!

    cu 1 an în urmă (05.05.2023)
    • andreea3w0:

      DA
      De acord cu ceea ce ai spus. Dupa cum am zis "in orice galerie exista mucegai"...problema e ca acesta sa nu se extinda ;)

      cu 1 an în urmă (08.05.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!