Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea s-a impus pe teren propriu în fața celor de la Steaua

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
14.01.2017

Campionii României s-au impus în fața celor de la Steaua CSM EximBank, după un meci plin de surprize. După ce au cedat primul act la patru puncte, orădenii au avut un sfert trei de excepție și au intrat în decisiv cu un avantaj de 22 de puncte. Meciul s-a echilibrat pe final, când steliștii s-au apropiat la 5 puncte, gazdele marcând în ultimul sfert doar 11 puncte. În cele din urmă, CSM CSU Oradea și-a adjudecat victoria, învingând pe Steaua CSM EximBank cu scorul de 81-74.

Oaspeții au început în forță partida. Long a deschis balul, scuturând plasa de dinolo de semicerc, iar Jevtovic a dus scorul la 5-0. Roș-albaștrii aveau 7-1 după nici trei minute de joc, iar cu un Runkauskas într-o formă extrem de bună, și-au adjudecat primul sfert cu 22-18. Baschetbalistul lituanian și-a trecut în cont 11 puncte în primele 10 minute de joc.  

Bihorenii l-au ținut bine în sfertul doi pe lituanianul din tabăra steliștilor, care nu a reușit să înscrie decât două puncte pe tot parcursul secvenței secunde. Jucătorii lui Cristian Achim au avut o revenire bună, iar după un run de 9-0 au trecut la conducere, scorul fiind 34-30 cu două minute înainte de pauza mare.

Gazdele au încheiat prima parte a meciului cu un avantaj de un punct, scor 36-35, iar după revenirea de la vestiare au făcut un sfert trei excelent. Partida s-a reluat cu un recital de reușite de la mare distanță, Denison, Mirkovic, Nicoară și Mandache punând 15 puncte pe tabela de marcaj în primele trei minute ale penultimului act. Jocul orădenilor a mers ca pe roate, marcând până la finalul secvenței nu mai puțin de 34 de puncte. În schimb, roș-albaștrii au înscris doar 13 puncte, intrând în decisiv cu un deficit de minus 22, scorul fiind 70- 48 cu 10 minute înainte de finalul meciului.

În decisiv, lucrurile au luat o turnură de 180 de grade. Steliștii au venit tare din spate și au marcat cu 15 puncte mai mult ca orădenii, adjudecându-și ultimul sfert cu scorul de 26 la 11. Oaspeții au sperat la o revenire și, cu două minute înainte de final, Dudzinski și Jevtovic își duceau echipa la 8 lungimi în spatele gazdelor: 78-70. Orădenii au gestionat bine ultimele faze și și-au adjudecat victoria la o diferență de 7 puncte: 81-74.

Cel mai bun marcator al lui CSM CSU Oradea a fost Brano Mirkovic, cu 19 puncte. Martin Zeno a terminat în double-double, cu 10 puncte și 10 pase decisive.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al roș-albaștrilor și al partidei a fost Marius Runkauskas, cu 27 de puncte.  

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ALEXFOR :

    Așa DA!!!
    Bravooo Campionii României! !@

    cu 7 ani în urmă (14.01.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    Bravo
    CSM a reusit un sfert 3 magnific. Le-au iesit totul. Un rol important in victoria de astazi l-au avut insa si jucatori romani, care au totalizat 28 de puncte, fata de alte meciuri cand abia inscriau 3-4 puncte.

    cu 7 ani în urmă (14.01.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Bravo! Un meci care trebuia castigat pt a continua cu moralul ridicat. Cu o victorie miercuri putem spune ca primele obiective sunt adjudecate: calificarea in primavara europeana si calificarea in faza a doua a campionatului in grupa 1-6. Aseara chiar am aratat ca niste campioni!
    Franklin a dovedit inca o data ca e un mare jucator.

    cu 7 ani în urmă (15.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!