Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea s-a impus pe terenul lui BC CSU Sibiu în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.03.2023

CSM Oradea s-a impus pe terenul lui BC CSU Sibiu în Liga Națională

CSM Oradea a trecut de BC CSU Sibiu în etapa a opta din Top 10 al Ligii Naționale. Leii Roșii au avut mult mai puține emoții față de meciul tur de pe teren propriu și s-au impus cu scorul de 91-70. Astfel, elevii lui Cristian Achim ajung la un bilanț de 15-1, în timp ce adversarii lor coboară la 6-10 prin eșecul de astăzi.

BC CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Tarolis a dezghețat tabela cu un coș de la semi-distanță. Pratt a egalat cu o reușită pe pătrundere. Prima echipă care a reușit să creeze o mică distanța a fost Oradea, după un coș-fault al lui Ogden (4-9). Vulturii nu au lăsat garda jos, iar Dragoste a replicat cu prima triplă a confruntării. Tot el a egalat la 9 cu un coș la inel. Baciu și-a readus echipa în avantaj, iar cele cinci puncte consecutive ale lui Bostic au dus scorul la 9-16. Manchon a redus din diferență, înaintea unui coș al lui Holt. Carter, revenit pe teren, a stabilit scorul după primul sfert: 11-21.

Bostic a majorat avansul Leilor Roșii cu un nou coș de trei puncte. Whelan și Uță au adus două reușite consecutive din interior pentru gazde (15-24). Tripla lui Gavriloaia reducea și mai mult din ecartul bihorenilor. Holt a refăcut avansul de două cifre, dar Whelan cu un coș pe pătrundere și Blumbergs cu o triplă au reușit să îl înjumătățească rapid (23-28). Run-ul sibienilor a ajuns la 11-0, datorită lui Blumbergs și Pratt, iar aceștia reveneau în avantaj. Tarolis a oprit momentul excelent al vulturilor și a dus scorul la 29-30. Cele două echipe au alternat la conducere în finalul reprizei, iar în cele din urmă, la pauza mare, Oradea conducea cu 37-38.

A doua jumătate a debutat cu șapte puncte consecutive înscrise de Donatas Tarolis. Pratt a oprit run-ul personal al lituanianului, înainte ca Neal și Holt să refacă diferența de două cifre (39-49). Ogden a prelungit agonia adversarilor cu un coș din spatele semicercului. Marinelli a marcat și el din interior, înainte ca Holt să lovească și el de afară (41-55). Diferența a ajuns la un moment dat și la 17 lungimi, înainte ca Manchon să își readucă echipa în meci cu cinci puncte la rând. Scorul înaintea actului decisiv era 52-62, după un dunk al lui Blumbergs și o reușită de la semi-distanță a lui Carter.  

Primele puncte din ultimul sfert au venit de la linia de libere, din partea lui Blumbergs, respectiv Ogden. Bostic a marcat de la semi-distanță, înainte ca Uță să înscrie pe recuperare ofensivă. Manchon a dus scorul la 58-66. Oaspeții au revenit la 10 puncte diferență datorită lui Bostic. Richard a dus scorul la 62-75 cu o triplă din zero grade. Run-ul orădenilor a ajuns la 14-0 și a fost în cele din urmă de un coș de trei al lui Gavriloaia. În cele din urmă, scorul final a fost 70-91. 

Mark Ogden a fost omul meciului și a încheiat cu 22 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Donatas Tarolis l-a urmat cu 21 de puncte înscrise. De partea cealaltă, cel mai eficient jucător a fost Roberts Blumbergs cu 11 puncte și 8 recuperări, în timp ce Daniel Manchon a fost principalul marcator, cu 15 puncte. 

În etapa următoare, BC CSU Sibiu primește vizita lui Dinamo București, în timp ce CSM Oradea joacă pe teren propriu cu SCM U Craiova. Ambele confruntări au loc sâmbătă, 1 aprilie.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!