Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se desprinde categoric în ultimul sfert și câștigă disputa cu CSM Petrolul Ploiești

CSM Oradea se desprinde categoric în ultimul sfert și câștigă disputa cu CSM Petrolul Ploiești

CSM CSU Oradea și-a adjudecat și al treilea meci în această săptămână, după 100-73 sâmbătă (04.12) în Arena Antonio Alexe împotriva formației CSM Baschet Petrolul Ploiești. Orădenii trec la 9-1 la general și conduc clasamentul LNBM.

Gazdele au avut un prim 5 alcătuit din Bickauskis, Fometescu, Holt, Green și Gavrilovic, iar prahovenii i-au trimis în joc pe Jordan, Hammond, Chițu, Milin și Watson.

Orădenii au deschis scorul la capătul unui pick and roll executat perfect de Green, americanul finalizând cu dunk din pasa lui Holt (2-0), ploieștenii egalând situația după liberele transformate de Milin. CSM Petrolul a găsit în două rânduri replica, Jonathan Jordan ținând scorul egal, 6-6, cu o aruncare precisă de la semi-distanță, Gavrilovic fiind cel care a readus Oradea în față cu o triplă. Earl Watson a finalizat cu dunk din fața lui Fometescu (9-8), de unde bihorenii au avut o perioadă cu cinci puncte la rând (14-8). Seria bună a venit ulterior și pentru nou-promovată și Hammond a egalat la 14, moment după care CSM Oradea a avut în permanență avantajul (19-18), iar finalul sfertului inaugural a consemnat scorul 22-21 în favoarea gazdelor, cu coș reușit de Hammond pe sirenă.

Primul coș din acțiune în sfertul doi l-a reușit Kris Richard (27-21), după ce anterior Fometescu a transformat două libere pentru un fault antisportiv dictat împotriva lui Popa-Calotă. Răspunsul oaspeților a venit pe următorul atac, ulterior reușitele lui Bickauskis desprinzând Oradea la 32-24. Chițu a ținut CSM Petrolul la două posesii în urmă, 34-29, cu 3/3 de la linia de fault, de unde Oradea a mers la +8, dar avantajul a fost înjumătățit rapid de Watson și Jordan (37-33). Finalul reprizei a adus câte trei coșuri în ambele tabere, bihorenii intrând la cabine cu 43-38.

Trupa antrenată de Cristian Achim a stat mai bine după 20 de minute la procentajele din acțiune (57-43%) și a dominat la capitolul assist-urilor (16-5). CSM Petrolul Ploiești a avut cifre peste Oradea la recuperări (18-16) și la punctele „din vopsea (20-16) respectiv pe a doua șansă (7-3). Primii trei marcatori ai bihorenilor au avut toți o ratare din acțiune, lista conducând-o Garlon Green (11 puncte), la egalitate cu Earl Watson din tabăra prahoveană.

Jonathan Jordan a început seria coșurilor din sfertul trei (43-40), Oradea ducându-se la 49-42 prin triplele semnate de Bickauskis și Green. Ploieștenii s-au menținut aproape după acel moment și Milin și-a adus echipa la 52-51 cu un and-one, moment oprit de Paliukenas cu un floater. Milin a ținut-o la o posesie în urmă pe CSM Petrolul (58-55), diferența majorând-o Green și Nicolescu, cel din urmă de la linia liberelor pentru 63-55. Ecartul de două-trei posesii a rămas până la finalul sfertului, încheiat cu reușita lui Paliukenas pe pătrundere prin defensiva oaspeților, 72-65.

Oradea a pornit tare în sfertul final, deschis cu 4/4 din spatele arcului de cerc (84-69), Nikola Markovic reușind două din cele patru aruncări. Seria „leilor roșii” s-a prelungit și cu lay-up-ul lui Gavrilovic s-a ajuns la 88-69, cu puțin peste 5 minute și jumătate rămase din partidă. Run-ul de 22-4 al gazdelor l-a oprit Hammond la scorul 94-71, scorul final fiind 100-73pentru CSM CSU Oradea, care a terminat într-o notă pozitivă o săptămână în care a disputat trei meciuri.

Roș-albaștrii ajung la 9-1 bilanț în Liga Națională și conduc clasamentul, următorul meci în campionat fiind după mijlocul lunii decembrie, tot pe teren propriu, cu CSA Steaua București, orădenii urmând să evolueze în 8 decembrie cu Benfica Lisabona în FIBA Europe Cup. CSM Baschet Petrolul Ploiești coboară la 4-6 și runda viitoare găzduiește CSO Voluntari în Sala Sporturilor "Olimpia".

Garlon Green a condus lista marcatorilor pentru CSM Oradea, americanul stabilind un nou record personal de puncte marcate în LNBM, după ce a încheiat cu 27 de puncte și 10/13 din acțiune. Bobe Nicolescu și Dovis Bickauskis au avut ambii câte 13 puncte, internaționalul român remarcându-se cu 3/3 din spatele arcului de cerc. Din partea ploieșteană au ieșit în evidență Earl Watson (19 puncte, 7 recuperări), Matija Milin (18 puncte, 8 recuperări) și Deion Hammond (14 puncte), prahovenii fiind lipsiți în acest joc de Andrej Magdevski și Mihailo Sekulovic.

 

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Kalone Marl :

    Benfika tremura de spaimaaaa!!!
    Dupa ce le-am stins lumina grav la asesoft ploieti wanabeez urmeaza sa le rupem ancora la Benfika.Ca sa il loveasca inspiratia Cociaci va dormi in fiecare noapte in tricoul uitat de Milan Mitrovic in vestiar.Cu ce va visa Cociaci plus mersul lui ca de Baloo de pe margine va reusi sa hipnotizeze echipa adversa pana la constipatie!!!!!

    cu 2 ani în urmă (05.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!