Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se desprinde în repriza secundă și câștigă pe terenul Stelei

CSM Oradea se desprinde în repriza secundă și câștigă pe terenul Stelei

CSM CSU Oradea a trecut în ultimul meci de sâmbătă, 2 aprilie, de CSA Steaua București cu scorul de 95-80 în etapa a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Cu ocazia confruntării din capitală a debutat Strahinja Jovanovic la vicecampionii României, iar Zarko Djuric a lipsit din angrenajul steliștilor.

Bucureștenii au abordat meciul cu un prim 5 alcătuit din Vragovic, Mandisodza, Konjevic, Cvetinovic și Carter, iar orădenii au replicat cu Holt, Richard, Fometescu, Green și Baciu.

Steaua a condus prima, între reușitele bucureștenilor apărând o triplă din partea lui Green, apoi Carter avea să facă 6-3 în favoarea gazdelor. Baciu a marcat următoarele patru puncte pentru vicecampioana României și CSM Oradea a preluat conducerea la 7-6, ulterior Richard fiind precis de la distanță (10-8). Carter a bifat două recuperări ofensive la rând și a punctat peste câteva secunde la 10-10, pivotul gazdelor fiind trimis și la linia de fault, unde și-a împărțit perechea de libere. Ogden a mărit avantajul bihorenilor la două posesii (15-11), Steaua întorcând situația cu un run de 7-2 și Mandisodza a înscris la 18-17. Tot Ogden a adus următoarele puncte pentru Oradea, oprind seria Stelei, replica venind din colțul terenului de la Cvetinovic (25-19), sfertul inaugural terminându-se cu 28-24 pentru gazde, Mandisodza reușind un buzzer beater.

Avantajul steliștilor s-a redus la un singur punct după reușita lui Markovic din spatele arcului de cerc, apoi Carter și Konjevic ajutând gruparea din capitală să se ducă la 33-27. Oradea a răspuns cu punctele lui Richard și Gavrilovic după time-out, amfitrionii solicitând și ei un timp de odihnă la 33-31, dar momentele bune ale vizitatorilor au continuat și Nicolescu și-a dus formația la conducerea partidei, 34-33. Terrell Carter a ajuns la linia de fault, transformându-și încercările și era cel mai bun marcator de pe parchet, iar Steaua revenea în față (38-37), ambele grupări fiind în avantaj în următoarele minute, la cabine intrându-se cu 45-44 pentru CSA Steaua, ultimul coș al reprizei fiind marcat de Tudor Fometescu.

Steaua a fost peste Oradea la punctele din căciulă după 20 de minute (20-8), în schimb oaspeții aducând mai multe puncte din partea jucătorilor veniți de pe bancă (20-5). Bihorenii aveau 51% procentaj din acțiune, cu 8 încercări bune atât din afara arcului de cerc, cât și de la distanță. Terrell Carter s-a remarcat în mod special în prima parte, pivotul „militarilor” ajungând la 15 puncte.

„Leii roșii” au început sfertul al treilea cu opt puncte la rând, Markovic irosindu-și libera suplimentară după ce anterior Holt și Green au punctat de afară (53-45). Steliștii au punctat după time-out prin Konjevic, Gavrilovic și Holt mărind apoi ecartul la unul format din două cifre, 58-48. Diferența a scăzut la două posesii între, Vragovic completând un parțial de 6-0 pentru Steaua, revenirea „militarilor” fiind stopată de coșurile lui Gavrilovic și Richard, cei doi combinând apoi pentru un pick-and-roll la 64-54. Bucureștenii au venit la două posesii în urmă, Jovanovic punctând de la distanță pentru Oradea (67-58), în sfertul patru mergându-se cu 70-59 în dreptul formației lui Cristian Achim.

KJ Jackson a finalizat cu dunk în debutul sfertului decisiv și Steaua recupera pentru un handicap de nouă puncte, avantajul urcând la 77-63 cu reușita lui Kris Richard pentru Oradea. Diferența de peste 10 puncte s-a menținut în mod constant pe următoarele atacuri, bihorenii conducând cu 81-70 la jumătatea acestui act, tabela fiind deblocată de reușita lui Ogden (83-70). „Leii roșii” au beneficiat de un ecart maxim de 18 puncte în ultimele minute ale întâlnirii, Markovic având opt puncte în această perioadă, în cele din urmă impunându-se cu 95-80 la București.

CSM Oradea întrerupe o serie de trei eșecuri în deplasare și ajunge la 16-7 bilanț, urmând să joace pe 6 aprilie meciul restant cu Dinamo București. CSA Steaua coboară la 11-16 și va juca la Voluntari.

Kris Richard a terminat cu 18 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări pentru învingători, fiind urmat de Nikola Markovic (15 puncte, 3/3 de la distanță, 5 recuperări, 4 assist-uri) și Alex Gavrilovic (13 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții). Terrell Carter a fost principalul marcator al partidei, cu 24 de puncte și 9 recuperări, stelistul fiind secondat de Davor Konjevic (17 puncte, 6 recuperări) și Karlo Vragovic (14 puncte, 3 pase decisive).

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!