Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se desprinde în seria cu CSU Sibiu

CSM Oradea se desprinde în seria cu CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a ajuns la 2-0 în seria cu BC CSU Sibiu din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, „Leii Roșii” reușind să se impună cu 93 la 67 duminică (30.04) în propriul fief. Seria o să continue în Sala Transilvania, meciul trei fiind programat pentru data de 4 mai.

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Justin Carter, Mark Ogden

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Monyea Pratt, Mouhamed Barro

Șase puncte s-au înscris în primele două minute ale partidei și CSU Sibiu a condus cu 2-4, iar oaspeții s-au desprins apoi la două posesii. Nicolescu i-a aplicat un capac lui Whelan și Dragoste a reușit recuperarea ofensivă pe care a transformat-o apoi în două puncte, Cristian Achim fiind forțat să ceară time-out la 4-10. CSM Oradea a pierdut o nouă minge, dar a scăpat fără coș încasat și în schimb Baciu a redus deficitul la o posesie, la jumătatea sfertului de debut același pivot fiind precis pentru 10-10. Mirel Dragoste a oprit run-ul de 9-0 în care s-a aflat Oradea și Carter a replicat imediat cu un coș de trei puncte la 16-12, iar gazdele au putut să conducă cu +4 la finalul primului sfert, 22-18.

Tudor Gheorghe a ajutat-o pe CSM Oradea să meargă la 25-18, iar apoi au urmat șase puncte la rând pentru CSU Sibiu, cu layup-ul lui Basti Ionescu handicapul oaspeților devenind unul minim. Whelan a egalat situația după câteva zeci de secunde și la jumătatea parțialului cu numărul doi Neal a făcut 31-28 cu o reușită din spatele arcului de cerc, iar Richard și-a dus echipa la +7 cu un coșuri consecutive. Holt a punctat de la distanță pentru 38-30 cu trei minute până la pauză, iar Sibiul a avut două puncte anulate la 40-37, după ce Whelan a fost trimis în mod greșit la linia liberelor, după acel moment orădenii reușind să se desprindă. Diferența maximă în timpul rămas a fost de 10 puncte și CSM Oradea a intrat la vestiare cu 48 la 38.

Oradea a ajuns prima la borna celor 50 de puncte marcate în acest meci și Whelan a adus-o pe CSU Sibiu la 50-42 în urma aruncărilor libere transformate și Dragoste a irosit apoi o oportunitate de a reduce în continuare din handicap. Neal a mărit diferența la nouă puncte cu un coș de afară la 56-47 și Pratt a ajuns imediat la faza următoare la linia de fault, dar și-a ratat ambele încercări și Holt a scuturat plasa la jumătatea celui de-al treilea parțial. Același Holt a înscris din nou din spatele arcului de cerc și scorul a devenit 68-47, la încheierea acestui sfert cei de la CSM Oradea fiind la conducere cu 74 la 56.

Gazdele au revenit la peste 20 de puncte în față cu liberele lui Markovic (77-56) și Sibiul a continuat seara foarte modestă din spatele arcului de cerc, Gavriloaia fiind cel care a marcat primele puncte pentru oaspeți în sfertul decisiv. La jumătatea acestui parțial Oradea a condus cu 82-58 după un run bun, Richard fiind găsit excelent sub coș dar a ratat și Gavriloaia a irosit la rândul său o încercare de trei puncte. Gazdele au putut în cele din urmă să se impună cu 93 la 67 și au ajuns astfel la a 17-a victorie pe teren propriu în Liga Națională, fiind la un succes distanță de accederea în finala campionatului.

Erick Neal s-a remarcat cu 20 de puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări pentru învingători, iar Kris Richard și Stephen Holt au avut câte 14 puncte. Asemenea primului meci, și de această dată cu excepția lui Luca Năstruț toți ceilalți jucători orădeni au putut să marcheze.

Gaston Whelan a fost principalul marcator pentru CSU Sibiu cu 15 puncte, 3 recuperări și 2 assist-uri, Mouhamed Barro urmându-l cu 14 puncte și 7 recuperări, iar Sebastian Ionescu și Mirel Dragoste au avut amândoi 10 puncte.

Meciul trei va avea loc în Sala Transilvania pe 4 mai, de la ora 19.00.

*foto: Facebook CSM Oradea

5 comentarii la aceasta stire:
  • Nicola Topanovic :

    Arbitrajul
    De remarcat arbitrajul jenant, dar fără a fi afectat rezultatul și fără a fi doar de partea uneia dintre echipe.

    cu 1 an în urmă (30.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ...
    Dupa ce au anulat liberele pe care le-a marcat Whelan in locul lui Barro, de ce nu l-au lasat pe Barro sa le repete?

    cu 1 an în urmă (30.04.2023)
    • BC CSU Sibiu mircealitCSU:

      Arbitraj oribil
      Mai mult, faultul lui Neal la Barro a fost facut DUPA ce Whelan a aruncat la cos si a marcat de 3, deci in opinia mea, cosul trebuia sa fie valabil iar Barro trebuia sa aiba doua aruncari la cos, deoarece Oradea era in bonus. Nu stiu cum de aici acesti arbitrii, care probabil sunt printre cei mai slabi din liga (in frunte cu Alexandra Stan, care nu are ce cauta sa arbitreze un meci de LNBM, cu atat mai putin o semifinala!) au decis sa dea pur si simplu mingea oradenilor...
      Oricum, nu am pierdut din aceasta cauza arbitrilor, sper ca joi sa avem lotul complet si sa evitam sweep-ul

      cu 1 an în urmă (01.05.2023)
    • CsmOradea42:

      Re Mircea / Z/Z/Z /
      Felicitari pentru atmosfera creata la noi in sala, jos palaria! Eu personal as vrea sa fie si la noi in sala macar 10% din ce faceti voi, dar din pacate, lumea doarme, venim ca la teatru..
      De arbitrii, nu am ce sa zic.. nu mi s-a parut ca au tinut cu o echipa sau alta, pur si simplu si-au batut joc de meci. Parca arbitrau alt meci.. din pacate, se pare ca atata pot ei.. sa se faca a 4a greseala de echipa si ei sa dea libere..greu de inteles, mai ales cand comisarul urla dupa ei ca nu sunt libere. Iar despre faultul la Barro in timpul aruncarii lui Whelan, eu ce am inteles de acolo este ca a fost dublu fault, blocaj in miscare la Barro si dupa un fault lui Neal. Cel putin asa dadeau arbitrii de inteles dupa ce s-au intors a doua oara asupra deciziei.

      cu 1 an în urmă (01.05.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Manifestare
      Dragul nostru suporter,
      La tine și la mine in Oradea este cea mai mare medie de suporteri prezenți.
      Dar, cum este normal, suntem diferiți.
      Eu strig, fluier, trăiesc meciul…
      Alții mai introverti stau ca și la teatru.
      Sa ne respectam trăirile și sa ne bucurăm ca suntem cei mai numeroși, chiar dacă nu cei mai organizați și vocali.
      Hai CSM!

      cu 1 an în urmă (02.05.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!