Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se duelează în premieră cu Dinamo București în playoff

CSM Oradea se duelează în premieră cu Dinamo București în playoff

CSM CSU Oradea și CS Dinamo București se vor duela în premieră în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, primul meci al seriei fiind programat marți, 3 mai, pe terenul vicecampioanei României.

„Leii roșii” au încheiat sezonul regulat cu o groază de meciuri, reușind o serie de opt victorii la rând, parcursul excelent din luna aprilie ajutând formația lui Cristian Achim să prindă locul secund înaintea începerii playoff-ului. Bihorenii au avut un joc de totul sau nimic la Voluntari, unde puteau obține clasarea pe 2, 3 sau puteau cădea pe 4, într-un final reușind să câștige cu +16 și au depășit adversara din Ilfov în clasament.

Dinamo a prins playoff-ul pentru prima dată din sezonul 2018-2019 încoace, în stagiunea precedentă ratând accederea în postsezon în dauna lui CSM Galați. Bucureștenii au încheiat sezonul regulat cu 15-15 bilanț, asemenea lui CSU Sibiu, dar meciurile directe au fost de partea lui Dinamo și formația pregătită de Hakan Demir s-a clasat pe 7 la finalul celor 30 de etape.

În privința întâlnirilor din acest sezon, CSM Oradea a trecut atât în tur, cât și în retur, în ambele cazuri diferența la final fiind formată din două cifre. De remarcat este faptul că bihorenii au încasat sub 70 de puncte (77-61 și 79-67).

Prima întâlnire directă în playoff

Deși vorbim despre cea mai titrată echipă din baschetul masculin românesc (Dinamo) și o formație care a câștigat de trei ori titlul în ultimii 10 ani (CSM Oradea), acestea nu s-au întâlnit niciodată în playoff-ul campionatului. Dinamo este cel de-al 11-lea adversar al bihorenilor în postsezon, acolo unde „leii roșii” se află în fața celei de-a 25-a serii din istoria clubului, după cum notează csmoradea.ro.

Dinamo are mai bine de cinci ani fără victorie în confruntările cu Oradea, indiferent de competiție, ultimul succes pentru alb-roșii fiind pe 4 februarie 2017, într-un joc terminat cu 93-81. De atunci, CSM Oradea are 12 meciuri la rând fără eșec împotriva dinamoviștilor.

Dinamo stă modest în deplasare

Garlon Green (11.9 puncte), Mark Ogden (5.6 recuperări) și Dovis Bickauskis (3.8 pase decisive) au fost liderii orădenilor la principalele date statistice, iar Nenad Miljenovic (14.9 puncte, 4.3 pase decisve) și Keith Clanton (9.2 recuperări) s-au remarcat de la Dinamo. Andrei Mandache este jucătorul român cu media cea mai bună de puncte, 9.8, fostul campion alături de CSM Oradea fiind primul sportiv de la Dinamo care nu e în double digits la acest capitol. Cătălin Baciu (6.2 puncte) și Bobe Nicolescu (4.6) sunt principalii sportivi născuți în România ca medie de puncte marcate pentru Oradea.

Dinamo a avut 5-10 bilanț departe de casă în sezonul regulat, fiind învinsă pe terenul fiecărei echipe care a acces în playoff. În schimb, pe teren propriu a putut să treacă de Craiova și Sibiu. CSM Oradea a putut să câștige tur-retur duelurile cu formațiile calificate în playoff de pe locurile 5-8.

Întâlnirea din Arena Antonio Alexe este programată marți, 3 mai, de la ora 18.45 și va fi transmisă în direct pe Digisport 3, Prima Sport 3 și YouTube FRB TV. Meciul doi al seriei va avea loc vineri (06.05), de la ora 17.30.

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    A fost odată Dinamo...
    Ultimul meci contra lui Dinamo în care am văzut cu adevărat un final cu suspans a fost înainte de ceea ce la Oradea noi numim "Era Ach": antrenor era Coach Kosa, care într-un moment de inspirație supremă a cerut time-out cu 7 secunde înainte de final, după asta am apărat rezultatul și am câștigat la limită! Chibiților le recomandăm pentru dubla cu Dinamo să parieze în altă parte, că surprize vor fi, dar nu la Oradea!

    cu 1 an în urmă (02.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!