Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune categoric în Belgia și câștigă grupa E

CSM Oradea se impune categoric în Belgia și câștigă grupa E

Astăzi, CSM CSU Oradea a disputat ultimul meci din grupa E a FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii s-au deplasat pe terenul lui Kangoeroes Basket Mechelen și au reușit să obțină calificarea în următoarea fază a competiției.

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Stephen Holt, Bobe Nicolescu, Mark Ogden Jr.

Kangoeroes Basket Mechelen: Brian Fobbs, Jonas Foerts, Domien Loubry, Wen-Boss Mukubu, Richmond Aririguzoh

Cu toate că bihorenii au intrat în acest meci la adăpostul unui coșaveraj excelent, în debutul partidei s-a resimțit presiunea în rândul echipei. Gazdele s-au distanțat mai întâi la 9-4 și apoi la 13-7, moment în care Cristian Achim a solicitat primul time-out al jocului. A urmat o perioadă excelentă a oaspeților, care au reușit să preia conducerea și să câștige actul inaugural: 21-17.

Leii-Roșii au continuat să evolueze excelent și în sfertul al doilea, iar la scorul de 30-21 a fost rândul lui Kristof Michiels să ceară un timp de odihnă. Acesta nu a avut efectul dorit și avantajul reprezentantei noastre a crescut tot mai tare. Chiar dacă în ultimele minute ale reprizei, belgienii au jucat ceva mai bine, la pauză scorul era 46 la 33 pentru CSM Oradea.

După revenirea de la vestiare, diferența dintre cele două echipe a căpătat proporții tot mai mult, iar oaspeții nu le-au mai oferit nicio șansă gazdelor. Erick Neal a evoluat excelent în această secvență și, înaintea actului decisiv, CSM Oradea conducea cu 72 la 51.

În ultimul sfert, Achim a abordat partida cu garnitura a doua, care s-a achitat excelent de responsabilitățile primite. Medaliata cu bronz din 2021 și-a protejat foarte bine avantajul și a câștigat cu 86 la 72, asigurându-și prima poziție în grupa E.

Liderii formației învingătoare au fost Erick Neal (15 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări), Nikola Markovic (13 puncte, 5 recuperări), Donatas Tarolis (11 puncte) și Kris Richard (10 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Brian Fobbs (22 de puncte, 6 recuperări), Richmond Aririguzoh (20 de puncte, 9 recuperări) și Mattias Palinckx (10 puncte, 5 recuperări).

Datorită acestui succes, CSM Oradea a ajuns la un bilanț de 5-1 în grupa E, pe care a încheiat-o pe primul loc. Astfel, trupa lui Cristian Achim s-a calificat în faza următoare, unde va juca împotriva lui Brose Bamberg, Anwil Wloclawek și Keravnos.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!