Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune categoric în fața celor de la CSM Galați

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.02.2022

CSM Oradea se impune categoric în fața celor de la CSM Galați

CSM Oradea s-a impus pe terenul lui CSM Galați în etapa cu numărul 20 a Ligii Naționale și a ajuns la un bilanț de 12-3. Gazdele confruntării au cinci succese și 15 eșecuri după înfrângerea cu scorul de 60-86.

Florin Nini i-a titularizat pe Masters, Ciotlăuș, Milon, Stan și Sturanovic. Cristian Achim a început cu următorul prim 5: Fometescu, Bickauskis, Holt, Green și Gavrilovic.

Bickauskis l-a deposedat pe Masters, după care a reușit să îl servească pe Gavrilovic pentru primele puncte ale confruntării. Canadianul lui CSM Galați s-a revanșat și a punctat dupa o pătrundere în spațiul de trei secunde. El i-a oferit un no-look pass spectaculos lui Sturanovic, iar gazdele treceau în avantaj. Orădenii s-au regrupat repede și după șapte puncte înscrise rapid de Fometescu, Bickauskis și Green conduceau cu 9-4. Fometescu a punctat și de afară pentru a mări ecartul la opt lungimi. Sturanovic a încheiat seceta gălățenilor cu două reușite de la linia de libere. Ciotlăuș a punctat și el la inel, iar tabela indica 8-13. Defensiva în zonă a elevilor lui Florin Nini a continuat să dea roade și le-a permis să fie la egalitate cu vicecampionii României după primul sfert (14-14).

Echipa de la malul Dunării a preluat conducerea după o reușită cu panoul a lui Pesic. Galbreath a punctat la posesia următoare de la semi-distanță. Holt a egalat la 18 pentru bihoreni. Vlad a răspuns imediat cu un coș de la distanță. Bickauskis i-a pasat lui Ogden la alley-oop pentru una dintre cele mai spectaculoase faze ale serii, înainte ca Galbreath să înscrie de sus in tranziție. Masters a dus scorul la 25-20 printr-o pătrundere spectaculoasă. Cristian Achim a fost forțat să ceară timeout după dunk-ul lui Sturanovic. Green a întrerupt pasa proastă a echipei sale cu un coș de trei. După o secvență cu multe ratări de ambele părți, Ogden a înscris un fadeaway și ducea scorul la 27-25. Orădenii au intrat in avantaj la pauza mare (28-27).

Pesic a fructificat pasa lui Masters pentru a înscrie primele puncte în a doua jumătate a disputei. Veteranul a mai reușit un coș spectaculos, printr-un cârlig in fața lui Gavrilovic, înainte de tripla lui Holt. Stephen a înscris primele șapte puncte pentru echipa sa în sfertul trei. Masters făcea ca scorul să fie 35 egal cu un coș în tranziție. Green a pătruns din zero grade și a bifat un slam spectaculos, înainte de tripla lui Pesic. Leii Roșii au dominat finalul sfertului trei și după un parțial de 12-3 conduceau cu 49-41 înaintea ultimelor 10 minute.

Oaspeții s-au distanțat la 12 puncte, în urma a patru puncte înscrise de la linia de libere. Markovic a înscris de afară, iar tabela indica 56-41. După un timeout al lui Nini, Green a interceptat o pasă a lui Galbreath și a punctat în tranziție. A venit și rândul lui Bobe să înscrie de afară, iar scorul devenea 61-41. Milon a spart gheața pentru dunăreni in ultimul sfert cu un coș de trei. Un and-one al lui Pesic ducea scorul la 47-67. Bihorenii au continuat să mărșăluiască în ultimul parțial și s-au impus în cele din urmă cu scorul de 60-86.

Stephen Holt a fost cel mai bun marcator al Oradiei, cu 12 puncte și 6 recuperări. Garlon Green a terminat cu 11 puncte și 7 recuperări. De cealaltă parte, Milos Pesic a impresionat venind de pe bancă și terminând cu 15 puncte și 4 pase decisive.

CSM Oradea va evolua luni în LNBM împotriva lui Athletic Constanța, în timp ce CSM Galați va juca cu SCM U Craiova în Final 4-ul Cupei României în data de 15 februarie.

*foto: fiba.basketball/Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!