Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune din nou în fața Craiovei și este cu un pas în semifinale

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.04.2014

Liga Națională

Play-off

Sferturi de finală - Meciul 2

78-66

Arena „Antonio Alexe”

2-0 Statistică 0-2

CSM Oradea și-a adjudecat și cea de-a doua confruntare cu SCM U Craiova din cadrul sferturilor de finală din Liga Națională de Baschet Masculin cu scorul de 78-66 (21-16, 20-16, 19-21, 18-13). 

Tehnicianul formației din Oradea, Cristian Achim, a decis să trimită în teren un prim cinci format din W. Franklin, D. Dillon, V. Subotic, T. Nicoară și S. Denison, în timp ce Marcel Țenter a replicat prin S. Sokk, L. Seals, T. Bureau, M. Kovac, respectiv B. Popescu.

Disputa din Arena „Antonio Alexe” a început într-o notă echilibrată, cele două echipe mergând cap la cap în primele 3 minute și jumătate, scorul fiind 6-6. Apoi, prin Bureau cu o aruncare de la 3 puncte și Popescu cu un layup, craiovenii s-au distanțat la 5 puncte față de gazde, 6-11. Automat a venit replica roș-albaștrilor, una puternică, aceștia reușind cu run de 8-0, scor 14-11. Același Bureau a marcat din nou de la mare distanță, fiind din nou restabilită egalitatea, 14-14, iar peste un minut s-a dus la 16-16. Din acel moment elevii lui Țenter nu au mai punctat deloc în sfertul 1, în timp ce Oradea a mai marcat încă 5 puncte, 21-16.

Sfertul secund a debutat cu trupa din Bănie la timona jocului, echipă care a izbutit să egaleze la 22 după 2 minute și jumătate. Pentru amfitrioni au urmat din nou câteva minute foarte bune cu 9 puncte marcate consecutiv fără replică din partea doljenilor, scor 31-22. Echipa de pe malul Crișului Repede au continuat forcing-ul , mărind ecartul la 14 puncte, 38-24. Într-un final, CSM Oradea și-a adjudecat sfertul cu numărul 2 cu un parțial de 20-16, iar diferența dintre cele două echipe la pauza mare era de 9 puncte, 41-32 pentru CSM Oradea.

Cea de-a 3-a secvență a confruntării a fost inaugurată de William Franklin cu o aruncare de la mare distanță, respectiv de Dillon cu cu alte 2 puncte pentru CSM-ul din Oradea, scorul după aproape 2 minute scurse din sfertul 3 era 46-32. Oltenii au început să apese pedala de accelerație, reușind să vină la 8 puncte în spatele formației învingătoare. Acest penultim act a fost unul foarte echilibrat, fiind și singurul câștigat de olteni. Astfel, SCM Universitatea Craiova s-a impus cu un parțial de 21-19, iar tabela din Arena „Antonio Alexe” consemna 60-53 pentru gazde. Având în vedere cum a decurs ultimele minute din meci, sfertul decisiv se anunța a fi unul interesant.

Mirko Kovac a marcat primul în ultima parte a jocului, reușid un coș de la mare distanță, fapt care a făcut ca oaspeții să vină la doar 4 puncte în spatele orădenilor. Diferența de 4 puncte s-a menținut în continuare, scorul cu un minut și 20 de secunde scurse din acest sfert era 62-58. Motivați să se deplaseze la Craiova cu 2-0 la general, elevii lui Cristian Achim au dus imediat ecartul la 8 puncte, 66-58. La jumătatea actului, diferența s-a mărit la 9 puncte, 70-61. CSM Oradea avea din acel moment să se desprindă în învingătoare, adjudecându-și astfel și meciul 2 al seriei la 12 puncte diferență, scor final 78-66.

Cel mai bun om al echipei din Oradea a fost V. Subotic cu 18 puncte, acesta fiind urmat de R. Markovic cu 15, D. Dillon 14 (6 rec), W. Franklin 9 (8 p.d.), S. Denison 8 (5 rec), T. Nicoară 7, B. Țibârnă 4, respectiv D. Popescu 3.

De cealaltă parte, punctele formației SCM U Craiova au fost marcate de T. Bureau 19 puncte (6 rec), M. Kovac 19 (5 rec), B. Popescu 10, A. Căpușan 9, S. Sokk 5 (6 p.dp), P. Babic 2 și I. Drăgușin 2.

Seria se va muta la Craiova pentru meciurile 3 și 4 (dacă va mai fi nevoie), în zilele de 2 și 3 mai.

*Foto: RollandFoto

15 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felicitari
    Felicitari jucatorilor si antrenorului Achim pt modul in care au pregatit si jucat aceste meciuri. Sincer, nu ma asteptam sa castige atat de usor. Succes in meciul 3

    cu 10 ani în urmă (26.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mi :

    asa da
    probabil este pentru prima data cand il feliciti pe Cristi Achim ceea ce pentru mine inseamna mult.
    merci

    cu 10 ani în urmă (26.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova blue ray :

    craiova
    Oradea nu a jucat grozav, dar nici n-a fost nevoie. Craiova nu se regaseste, au fost doua meciuri slabe (primul chiar execrabil). Sunt convins ca situatia va fi diferita in meciurile de acasa (vor fi doua), echipa asta e dependenta de public.

    cu 10 ani în urmă (26.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    LeVar?
    Nu inteleg ce se intampla cu LeVar.
    Asemenea cifre la un jucator de valoarea lui? In playoff?
    Am vazut cat de greu s-au gasit oportunitati de "shoot" si aici nu este neaparat vina lui. Si totusi, sa inchei doua meciuri atat de importante cu asemenea realizari...
    In alta ordine de idei. Cum au putut cei din conducere sa gestioneze atat de prost problema atacantului? De ce sa cada o raspundere atat de mare pe Ionut Dragusin, evident nerefacut. Daca s-ar spune cu sinceritate ca nu au fost resurse financiare pt. mentinerea lui Tyler nu as avea ce mai comenta. Altfel, comentez...

    cu 10 ani în urmă (26.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    b1
    Ai avut nelamuriri exact la jucatorii la care s-a vazut ca au fost pe dinafara.Dragusin si refacut,ar fi dat un randament cu 20% mai mare, adica ar fi dat 3puncte,dar omul nu are treaba cu jocul de baschet,din punct ne vedere mental.Nu intelege nimic!!!Un sfat prietenesc!!!Sa se apuce de altceva!!!LeVar este un jucator de miuta ,care nu se apara si in plus toata echipa trebuie sa joace pt el,daca nu, e foarte nervos.Nu e posibil sa ai 0 puncte in meciul 2 la mult trambitata lui valoare.Nici ceilalti nu au fost mai breji,dar macar au mai aratat cate ceva.Oricum,nu poti sa joci in play-off fara pivot(pacat de Tyler),pt ca toti te vor apara sus,iar aruncatorii nu o sa-si poata face treaba nici-o data.Daca nici Tenter nu a reusit sa-i ordoneze cat decat d.p.d.v tactic,atunci nu mai e mare lucru de facut la echipa asta.Sa speram ca Cel de Sus sa ne daruiasca 2 victorii acasa si sa mergem la cacialma la Oradea,care este o echipa disciplinata tactic si atat.Ar mai fi multe de spus.Mult succes Stinta!!!!

    cu 10 ani în urmă (26.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Paul Cernavodeanu :

    Tenter KO
    Achim dublu knockdown la Tenter! Doua victorii dupa un joc magnific pe alocuri, ale baschetbalistilor Oradeni. Aproape ca nici nu mai e loc de cuvinte!
    Fara suparare Blue Ray cred ca ti-a dat cu eroare la scriere pe writer!Sa spui ca Oradea nu a jucat bine, sefu cred ca e cazu urgent la oftalmolog! Curat Prezbitism!..))

    cu 10 ani în urmă (26.04.2014)
    • SCM "U" Craiova blue ray:

      @Paul Cernatescu
      Îți înțeleg entuziasmul după un 2-0 clar, dar hai să ne respectăm reciproc. Tonul zeflemitor, gratuit, nu se cade. Întâi de toate, n-am zis că Oradea n-a jucat bine, am zis că n-a jucat grozav. Și rămân la ideea asta. În al doilea rând,jocul ăla bun al Oradei a venit pe fondul unui joc surpinzător de slab al Craiovei. Dacă tu crezi că asta e diferența reală între cele două echipe, ești un naiv. Dacă vrei, și Craiova a jucat ”magnific pe alocuri” numai că a lipsit cu desăvârșire constanța. Vedem ce va urma.

      cu 10 ani în urmă (26.04.2014)
    Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    hai cu 3-0 !!!
    Părerea mea e că la Craiova e prea multă brambureală. Schimbări de jucători și de antrenori aiurea după ce s-a vrut din tribune. Singurii jucători care sunt de calitate sunt: Popescu, Seals și Bureau. Restul nu se ridică la așteptări.

    Mulți vedeau Craiova calificată în semifinale după venirea lui Țenter, dar un antrenor nou nu poate să schimbe total fața unei echipe.
    După un 3-0 poate le mai vine și oltenașilor mintea la cap să nu se mai creadă așa importanți și fuduli.

    cu 10 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Rapidist4Life
    Bai baiatule, m-am ferit sa-ti dau vreo replica pana acuma,pt ca am observat ca mori de grija "oltenasilor importanti si fuduli".Se pare ca ai frustrari ramase de la fotbal,pt ca de Rapid nu au auzit nici aia de la Ruse,iar de U Craiova a mai auzit cate cineva prin Europa.Noi aici vorbim de baschet si site-ul asta e ca sa ne dam cu parerea fiecare, despre echipa favorita si chiar despre alti si pt asta nu trebuie sa ne dai tu acordul.Staff-ul echipei nu tine cont de "ce s-a vrut in tribune",pt ca vad si ei si au discernamant sa ia deciziile pe care le cred corecte.Mai bine decat sa-ti dai cu parerea pe aici,te-ai duce sa vinzi castraveti in Piata Giulesti(mai faci un ban)!!!!!

    cu 10 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    2-0 nu este 3-0...
    Salutare... Chiar daca scorul este de 2-0, este doar un partial. Da... CSM a jucat bine in primele 2 meciuri, iar Craiova nu, si aici cred ca sunt 3 motive principale, toate generate de echipa oradeana: 1. Aparare combinata cu om la om cu Seals si Bureau pe tot parcursul meciului (de asta n-a facut nimic Seals, si de asta e Bureau un jucator magnific caci aparat om la om a reusit foarte multe puncte); 2. Box out-ul a functionat exceptional, mai ales in primul meci (vezi scorul de 36-16 la recuperari); si 3. cand eram in avantaj de mai mult de 10 puncte nu am abordadt atacurile la impingerea lor la 24 de secunde ci am continuat sa jucam la fel ducand schemele in mod normal pentru a crea pozitie de sut. In primul meci Craiova nu a gasit antidotul la aceste elemente, de aceea diferenta de scor asa mare, in al doilea meci l-a gasit dar nu a fost suficient, de aceea CSM pare a fi echipa mai valoroasa. Totusi, este doar 2-0 si mai sunt 3 meciuri. Sunt total in asentimentul lui Cristi Achim care zicea ca nu am castigat nimic pana acum. Sigur, aici, pe malul Crisului Repede, toti speram la 3-0, insa acum Tenter mai are o saptamana la dispozitie de schimbe ceva dupa ce si-a vazut echipa la lucru pe teren. Oricum, felicitari pentru spectacol (Zarko, Rade, Vuaja de la CSM, si Travis de la Craiova), si felicitari celor cactiva suporteri craioveni care au batut atat amar de drum sa-si sustina echipa si au facut-o intr-o maniera de fair play fara cusur. Bravo!

    cu 10 ani în urmă (27.04.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      corect
      Sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa ne bucuram dupa deplasarea de la Craiova

      cu 10 ani în urmă (27.04.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    b1
    Seals este obisnuit sa joace cu om la el in permanenta. Este un mare jucator. La meciul de poveste, stiti voi care, ala cu "fault la Maric", Seals a fost strans marcat dar a jucat exceptional si a deschis jocul pt. Sokk si pt. Popescu care au facut cifre excelente atunci.
    Nu spun nimic de CSM, nu e treaba mea. Echipa foarte buna, dealtfel. Spun, insa, ca la meciul de poveste amintit a avut sansa numita Maric. Iar acum are sansa ca nu intalneste sub panou un pivot al Craiovei in toata puterea cuvantului. Plus, surprinzator, au sansa unui Seals apatic.
    Totusi, sansele de care s-au bucurat cei de la Oradea sunt exclusiv din vina craiovenilor.

    cu 10 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova BRILIANTUL :

    Popescu si altii..
    Popescu a semnat precontract cu Steaua si voi vreti sa isi mai dea viata pt echipa asta? Si ca el cati n-or mai fii.Asa ca broblema nu este ca a jucat bine sau rau Oradea conteaza ce este in gradina noastra si ceea ce este nu e bine.Majoritatea vin ca sa aibe de unde pleca si nu e bine trebuie construita o echipa puternica si tinuti jucatorii mai mult timpsa avem si noi omogenitate

    cu 10 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Penibil!
    O prestatie jenanta,chiar penibila pe alocuri!
    Sa pierzi atat de clar ambele meciuri,parca am jucat cu juniorii III!
    Nicio idee de joc,nici o ambitie din partea unor jucatori, zice-se, de valoare, au fost calcati pur si simplu in picioare de o Oradea ,care nici ei nu-i venea sa creada cat de slaba e Craiova!
    Înafara de Bureau si Kovac pot pleca TOTI ,FARA REGRETE!
    Felicitari Oradei!

    cu 10 ani în urmă (27.04.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      esti aspru
      Dar perfect adevarat ceea ce spui.Daca mai pui la socoteala ca in primul meci si Kovac a fost catastrofal,ramai cu singura floare cu care nu se poate face primavara.Ceea ce au aratat acolo este pur si simplu OFENSATOR si de netolerat pentru suporterii care i-au inconjurat cu atata dragoste.Trezirea,mai!

      cu 10 ani în urmă (28.04.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!