Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune în fața celor de la CSO Voluntari după o repriză de prelungiri

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.02.2024

CSM Oradea se impune în fața celor de la CSO Voluntari după o repriză de prelungiri

CSO Voluntari a scăpat printre degete o victorie în fieful vicecampioanei României. Troublemakers au pierdut cu 96-89, după o repriză de prelungiri, într-un meci în care părea că dețin controlul definitiv în ultimele minute ale sfertului al patrulea. Leii Roșii urcă la un bilanț de 8-2, în timp ce adversarii lor stau cu 4-6, în continuare în așteptarea primului succes în Top 10.

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

CSO Voluntari: Trevon Allen, Lucas Tohătan, JT Shumate, Rashard Odomes, Alex Olah

Tarolis a avut un start electrizant de partidă, printr-un slam-dunk și un coș cu fault. Odomes și Olah au replicat cu câte un coș din interior. Nicolescu a semnat prima triplă a confruntării, pentru ca Odomes să contribuie și el la spectacolul din Oradea Arena printr-un slam-dunk. Bobe a ajuns ușor la șapte puncte, după ce a mai semnat și un coș de la semi-distanță plus două libere transformate, înainte ca Allen să marcheze primul coș de trei al ilfovenilor, care se mențineau la o singură posesie de adversari. Olah a egalat la 16 cu o reușită similară, iar oaspeții au dominat finalul sfertului, astfel că după 10 minute conduceau cu 24-27.

Leii Roșii au egalat rapid, cu o triplă a lui Gotcher la chiar prima posesie a sfertului secund, dar Polyak a replicat cu aceeași monedă. Pearson a dus scorul la 30-30 printr-un and-one, dar Mitchell și Feazell au refăcut rapid diferența de două posesii de pe tabelă. Același Pearson a fost dirijorul run-ului prin care gazdele reveneau în avantaj, el reușind să înscrie pentru 36-34, din spatele arcului de cerc. Gotcher și Tarolis au contribuit și ei cu câte două puncte pentru a duce avansul la șase lungimi. Odomes a marcat ultimele patru puncte ale reprizei, astfel că vicecampioana conducea cu 44-41 la pauza mare.

Mitchell a deblocat tabela în partea secundă printr-un coș de la semi-distanță. Ambele echipe au beneficiat apoi de câte un fault anti-sportiv, „agresorii” fiind Gotcher și Mitchell. Odomes și Neal au transformat liberele rezultate. Bihorenii au punctat și din extra-posesia rezultată, prin Baciu. Gotcher și-a luat revanșa pentru eroarea comisă anterior și a transformat o triplă din pasa lui Baciu. Odomes și Nicoară au reușit câte un coș dificil de sub panoul advers. Gazdele s-au dus la șase lungimi prin Gotcher și Baciu, dar un coș cu fault lui Odomes înjumătățea această diferență. Aceasta a fost eradicată de tot prin tripla lui Olah. Nicoară i-a urmat exemplul și scorul devenea 59-60, dar Neal a înscris și el prin același procedeu, astfel că cei de la Voluntari nu s-au bucurat prea mult de avantaj. La intrarea în actul decisiv, diferența era de doar două lungimi, 68-70 în favoarea grupării oaspete.

Richard a spart gheața în actul decisiv, înainte ca Mitchell să îi răspundă de la semi-distanță. Freeman a punctat apoi pe recuperare ofensivă. El a comis-o apoi, faultându-l pe Mitchell pe o aruncare din spatele arcului de cerc. Acesta le-a transformat pe toate, iar Polyak a înregistrat apoi a patra sa triplă și ecartul ajungea la șapte lungimi. După mai multe momente de secetă pentru cele două ofensive, gazdele au venit la o posesie prin liberele transformate de Baciu și Tarolis. Feazell și Polyak au reconstruit un avans de șase puncte. Trupa pregătită de Cristian Achim a reușit să revină încă o dată în joc, egalând prin Tarolis și Richard. Odomes și Feazell au marcat câte o aruncare de la linia de pedeapsă în ultimele 30 de secunde. Richard a lovit de la semi-distanță pentru a duce scorul la 84-84 cu șapte secunde rămase de jucat. Acesta a fost și scorul cu care s-a intrat în prelungiri, după ratarea lui Mitchell.

Neal și Gotcher au semnat cinci puncte rapide pentru Oradea în sfertul al patrulea. Nicolescu a semnat și el o triplă pentru a mări diferența, forțându-l pe Bagatskis să ceară timeout la 92-84. Mitchell a întrerupt run-ul adversarilor cu un stop-șut de trei. A venit rândul lui Achim să ceară timeout, după ce Tohătan a redus deficitul la o posesie cu un coș spectaculos în tranziție. Elevii lui Cristian Achim au reușit să își păstreze nervii tari pe final și s-au impus astfel cu 96-89.

Erick Neal a fost omul meciului și a reușit să adune 17 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții. Tot 17 puncte a avut și Toddrick Gotcher. Cel mai bun marcator de pe teren a fost Rashard Odomes, care a strâns 22 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive.

Pentru CSM Oradea urmează meciul decisiv cu Pallacanestro Varese de la mijlocul săptămânii viitoare, în FIBA Europe Cup. În top 10, bihorenii urmează să dea peste Corona Brașov pe teren propriu, iar CSO Voluntari va primi vizita celor de la CSM Constanța.

*foto: fiba.basketball

18 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Fără legătură cu meciul...
    ...ci cu ceea ce se întâmplă la Oradea la time outs / pauze. Nu e prima dată când am observat, dar de data asta s-a insistat în timpul transmisiei pe ”Animatoarele” de la Oradea. majorete nu se pot numi.

    Toate ”dansurile” executate de aceste animatoare sunt doar nișe mișcări lascive cu evidentă tentă sexuală. Tăvăleală, frecat de podea, dat din dos și din altele, într-o ținută semi-sumară. Nu lipsa totală a simțului artistic sau coregrafic mă deranjează.

    Ce mă deranjează, chiar mi se pare total în neregulă, e că e vorba de niște minore. Se vede clar că sunt niște copile, care nu știu dacă au ajuns la vârsta liceului. Chiar nu se gândește nimeni de acolo cât de deplasat este să permită unor copii să se expună și să se manifeste în felul acesta? La radio și TV rulează spoturi în care se explică faptul că actul sexual cu un minor se consideră viol. La sala de la Oradea niște minore simulează și sunt promovate ca performere ale unor acte sexuale. Deplasat, total deplasat. Dacă nu e ilegal oricum sigur e imoral. Rușine organizatorilor de acolo, rușine părinților acelor fete care permit și-și expun copii la mizeria asta.

    cu 2 luni în urmă (03.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      P.S.
      Un obraz bătut merită și cameramanii / producătorul meciului care n-au altceva mai bun de făcut decât să filmeze dosurile copilelor respective și să insiste cu zoom. Rușine și lor.

      cu 2 luni în urmă (03.02.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Oradea
      Un nou episod din telenovela Cluj vs Oradea. După ce ca nu sunt în stare sa facă o echipa sa se poate bate cu Clujul, cei de la Oradea nici la majorete nu sunt buni!
      S-or fi inspirat și ei cu ce au putut de la Buss...

      cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @jordan23
      Am scris că nu are legătură cu meciul. Putea să fie în orice alt oraș, altă echipă sau chiar sport. Înțeleg că ești fan Oradea, dar ce-am scris eu nu are nimic de-a face cu echipa pe care o susții. Nicio legătură cu jucătorii sau Achim. Are legătură cu cine organizează lucrurile pe-acolo la club/sală, oricine ar fi persoana/persoanele în cauză. Niște adulți, presupun, care ar trebui să își asume responsabilitatea că pun niște minore în postura de-a simula acte sexuale. Și că facilitează treaba asta, alături de cine le-o fi coordonând. Și cum am scris anterior, rușine părinților acestor fete, care-și expun copii în felul ăsta.

      cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    Raspunde
  • Silvois :

    Eu salut
    acele fundulete nevinovate si neprihanite, pentru ca doar ele au mai putut sa-l faca pe miticul Hunter sa mai coboare, din turnul sau de fildes, la o vanatoare prin jungla baschetbalistica!

    cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @Silvois
      Apreciez ironia, râdem, glumim, etc. Dar, de data asta și la subiectul ăsta pentru mine nu-i cazul de glume și ironii. Așa cum răspundeam colegului de mai sus, n-are nicio legătură cu sportul și orașul ce-am scris. Pur și simplu semnalez o situație care mi se pare extrem de nepotrivită.

      Și-așa generațiile tinere au busola morală dată peste cap. Cum să promovezi și încurajezi niște minore simulând acte sexuale și o atitudine ce n-ar trebui să aibă legătură cu vârsta lor? Fetele alea merg la o școală (presupun) au colegi și prieteni care le văd și care înțeleg că, de fapt, e perfect ok ce se întâmplă. Adulții sunt de acord, că le ajută și încurajează, le vede publicul și aplaudă, sunt date la TV, etc. Foarte tare! Asta în țara din UE în care avem, statistic, cele mai multe mame minore.

      ”Potrivit Institutului Naţional de Statistică, anul trecut, au devenit mame 687 de fete cu vârste sub 15 ani.”

      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romania-tara-din-ue-cu-cele-mai-multe-mame-minore-e-important-ca-in-scoli-sa-se-faca-educatie-sexuala-mi-ar-fi-prins-bine-2191645

      https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/de-ce-a-luat-amploare-in-romania-fenomenul-mamelor-2335855.html

      Cum ziceam, râdem, glumim, dar de data asta nu cred că e cazul.

      cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Too old to Rock 'n'roll, too young to die
    Văd că subiectul devine fierbinte ( precum fetele ) și ca să nu se supere colegii din Oradea am și eu un exemplu pe care l-am discutat cu colegii din tribună 1C dintr-o anumită polivalentă.
    Niște fete de clasa 8 poate 9 ( ce să fac nu mai știu aprecia vîrsta ) în toate dansurile performate în pauzele alocate au o mișcare pe care o repertă redundant ( că tot se poartă expresia) :
    - pumnii strînși pe lîngă șoldurile ce produc o mișcare de dute-vino , după care mîna dreaptă dusă la, mă scuzați, " puță" precum Michael Jackson !
    Dar vorba aia, cine suntem noi, niște "boșorogi" să putem aprecia actul, mă scuzați, artistic ?
    Recunosc că nu cred că este locul aici pentru discuția asta, dar dacă tot s-a deschis subiectul. Mă îndoiesc că instructorii, profesorii și părinții acelor "fătuce" citesc acest site. Dar cine știe... De aceea nu am subliniat sala, sportul, echipa și mai ales orașul. Asta e "moda" și "viziunea" cam peste tot.
    Boșorogilor a trecut vremea pompoanelor și a fustelor mini cu genunchi și gît !

    cu 2 luni în urmă (04.02.2024) Raspunde
  • Silvois :

    Hunter,
    ma tem ca Titi cam are dreptate, ca lupta asta cu trendurile de acum, inclusiv lipsa crasa de pudoare, dezinhibitiile etc., e deja pierduta. Ma invart si eu prin mediul adolescentin (da nu ca sa recrutez majorete sau, Doamne feri, altceva!) si stiu despre ce vorbesc.
    Cat despre fetitele de la Oradea, am o nedumerire: marturisesc faptul ca n-am vazut meciul, deci nici pe ele, da ma cam mira grija ta pentru saracele minore, avand in vedere ca eu le stiu, din alte reprezentatii, destul de malace fata de a noastre (apropo de "razboiul" Cluj - Oradea); le-o fi schimbat regizoru cu unele mai crudute, ca daca nu, eu cred ca cele la care ma refer, demult nu mai asculta de ce le zic parintii!
    In alta ordine de idei, da, Hunter, ai perfecta dreptate in remarca pe care ai facut-o si chiar nu cred ca ar fi atat de grav pentru spectacolul din arena oradeana sa se schimbe un pic coregrafia.

    cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @Silvois
      E într-adevăr aproape imposibil să mai lupți cu trendurile. Dar poți, măcar, să nu pui umărul.

      Am mai observat situația cu fetele alea la un meci de la Oradea transmis de curând (cred că era ceva în FIBA Europe Cup). Am crezut că-i o excepție și că n-o să se repete, dar am văzut repetat cam același scenariu și ieri.

      Repet, dacă nu erau niște minore / copile (dintre care, cum am mai scris, unele par să nu fie nici măcar de vârsta liceului) n-aș fi avut nimic de spus. Nu ”dansurile” în sine și coregrafia m-au deranjat în vreun fel și nu asta e problema pe care am semnalat-o. Problema este cine le execută. Dacă erau niște fete majore nici n-aș fi băgat de seamă (și acest articol avea zero comentarii până la ora asta).

      Nu cred că-s deplasat când consider că trebuie cumva să protejăm copiii de influențe negative, să-i ferim să se găsească în situații nepotrivite. Cu atât mai mult pentru că e lumea cum e, societate cum e și trendurile cum sunt.

      cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    Raspunde
  • CSM Oradea 2 CSM Oradea CSM Oradea Dancers :

    Multumim de aprecieri !!!
    Dragilor, va multumim pt aprecieri si critici in aceelasi timp. PENTRU cei care mai au nevoie de informatii, pit sa va asigur ca cea mai "mica" dintre noi are 18 ani jumate... Ceea ce facem noi, e rezultatul unei indelungate munci, repetitii etc... Ne puteti gasi pe TikTok, Insta etc... Cui nu-i convine, sa nu se uite... Suntem acolo sa facem atmosfera, sa incurajam echipa noastra CSM Oradea. Daca nu va convine, va rugam din suflet sa nu va uitati. Invidia, ciuda nu-si au locul potrivit nici aici pe internet nici acolo live. DACA cine e mai bun ca tine, nu arunca cu pietre...Du-te fi ca el de bun sau chiar mai bun...iar daca nu poti...du-te mai departe in treaba ta!
    Multumim tuturor celor care ne apreciaza! Va iubim!!!

    cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Dragă Csm Oradea Dancers
      Dacă cea mai mică dintre voi are 18 ani și jumătate atunci, din punctul meu de vedere, subiectul este închis.

      Îmi asum greșeala de-a fi considerat că cel puțin unele dintre voi sunt de vârsta gimnaziului / maxim de cea a liceului. Poate chiar vă onorează, multe femei consideră un compliment să fie văzute mai tinere decât sunt ”în buletin”.

      În rest, succes în continuare la ceea ce faceți și bucurați-vă de un pic de publicitate (probabil neașteptată) în urma acestui schimb de replici de aici.

      cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    • CSM Oradea 2 csmOradeaDancers:

      Multumim!
      Ne bucuram ca lucrurile s-au lamurit!
      Va multumim!

      cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca soybean:

      Nu ați înțeles nimic
      Nu totul e despre invidie și ciudă ca în manele. Oamenii urmăresc baschet și apăreți și voi la un moment dat pe acolo. Mai bine ați lua comentariul ca unul constructiv în loc să dați sfaturi de-astea de "nu te uita". Nu pt voi merge lumea la sală.

      cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @soybean
      Am scris mai devreme de Buss, dar se pare ca degeaba pt unii!

      cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    Raspunde
  • Silvois :

    Fetelor
    imi cer scuze, sincer, daca v-am jignit. Iar tu, Hunter, poti rasufla linistit: is majore!!! Totusi, ramane valabila reactia ta, in orice sala de sport, inclusiv cea de la Oradea, sunt foarte multi copii spectatori, inca nepervertiti, unii dintre ei. Chiar ar trebui tinut cont de asta, atunci cand sunt gandite reprezentatiile majoretelor

    cu 2 luni în urmă (04.02.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    :)))))
    Atat de siguri suntem ca nu are rost campionatul si cupa de anul asta ca ne-am gasit sa dezbatem funduri de majorete nu baschet sau sa sexualizam dansuri si ipostaze. Fetele alea saracele sunt singura chestie mai agitata ce a ramas in aceasta noua, goala si linistita sala de la Oradea. Mi-e foarte foarte dor de sala veche, unde atmosfera nu era ca la crematoriu. Ce-am fost si ce-am ajuns. Altfel, foarte bun baschet prestat de baieti, asa sa nu mai faceti niciodata. Ar trebui sa va pese sa si jucati sportul pentru care sunteti platiti. Sunt evidente deja micile probleme de bucatarie interna pe care le avem (si) anul asta. Cum nu s-au mai efectuat schimbari in luna Ianuarie ma gandesc ca s-au resemnat si manajerii acestui club cu ce am atins pana acum, lucru care nu ma mira deloc. Sa speram la un miracol miercuri, sa mai facem niscai bani si o deplasare prin Cehia. Altfel, sa vina CORONA.

    cu 2 luni în urmă (04.02.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mihaitha :

    Obiectiv atins
    Felicitari majoretelor, se pare ca si-au atins obiectivul si au fost atat de interesante pentru Grigoras & Co. incat nu s-au mai chinuit sa verifice daca interceptia de pe buzzer a lui Tarolis a fost goal tending sau nu.

    cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Goal tending
      Dacă te uitai mai atent vedeai ca inclusiv secundul de la Voluntari a explicat situația. Nu poți sa dai goal tending dacă mingea are traiectorie sub cos, indiferent dacă e traiectorie descendenta sau nu!

      cu 2 luni în urmă (04.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!