Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune în meciul restant cu CSU Sibiu

CSM Oradea se impune în meciul restant cu CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a câștigat meciul restant cu BC CSU Sibiu, contând pentru etapa a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, jucat în Sala Transilvania marți, 19 aprilie. Bihorenii s-au impus cu 86-76 și ajung la șase victorii la rând în campionat.

Sibiul a debutat în formula Tohătan, Tamulis, Dragoste, Padgett și McGrew, iar Oradea a replicat cu Richard, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic.

Tripla lui Green a modificat situația de pe tabelă, gazdele trecând în avantaj cu reușita lui McGrew din spatele arcului de cerc, 5-3. Kris Richard a oprit seria de șapte puncte consecutive a Sibiului (7-6), româno-americanul pasându-i decisiv lui Gavrilovic după o fentă de aruncare și Oradea revenea la conducere, Holt fiind ulterior lăsat liber la distanță pentru 11-7. Bihorenii au prins încă un run important și s-au desprins la 15-7 pe dunk-ul lui Green după o intercepție și galben-albaștrii cereau time-out, Tohătan scuturând ulterior plasa de la distanță și Sibiul venea la o posesie în spate (15-12). Scorul a devenit egal cu mai puțin de două minute rămase din sfertul inaugural, o nouă posesie pierdută de Oradea acordându-i șansa lui Blake să puncteze pentru 20-18 în favoarea lui CSU Sibiu, tabela indicând 24-20 pentru CSM Oradea la finalul primelor 10 minute, după triplele lui Ogden și Bickauskis.

Cu șase puncte la rând a deschis CSU Sibiu sfertul doi și a preluat conducerea, 26-24, Uță prelungind seria bună a „vulturilor” și menținea diferența de o posesie în favoarea gazdelor. Rareș Uță a ajuns la opt puncte marcate în acest parțial și făcea 32-29, tripla lui Pratt urcând avantajul Sibiului la patru puncte la jumătatea sfertului. Ogden a egalat situația cu un dunk, McGrew răspunzând de la distanță (38-35) și Tamulis a punctat din colțul terenului pentru a pune două posesii între, moment urmat de un time-out pentru Oradea. Kris Richard a putut să o aducă pe CSM Oradea la două puncte în urmă în două rânduri (48-46), Pratt ratându-și ambele libere și prima repriza s-a terminat cu 50-46 în dreptul gazdelor, Oradea greșind ultima repunere.

Bihorenii au redus ecartul la un singur punct în primele minute de la reluare, McGrew și Dragoste fiind preciși pentru CSU Sibiu și gazdele aveau 57-51. Următoarele patru puncte ale Oradiei au venit de la linia de fault și Gavrilovic puncta de la distanță pentru 59-58 în dreptul lui CSU Sibiu, oaspeții întorcând situația pe tabelă cu două minute rămase din sfertul trei, prin reușita lui Nicolescu din spatele arcului de cerc (64-63). Dragoste a răspuns tot cu o triplă, Oradea marcând ultimele puncte ale sfertului și era 68-66 pentru „leii roșii”.

Încercările de la linia de fault ale lui Ogden au modificat situația de pe tabelă în sfertul patru, 70-66, același american mărind ecartul la două posesii pentru bihoreni și Miguel Angel Hoyo cerea time-out la 72-66 pentru vicecampioana României. Padgett a pus primele puncte ale Sibiului în acest parțial după aproape patru minute scurse, Markovic răspunzând de la semi-distanță și Oradea avea 74-68. Kris Richard a scuturat plasa de la distanță și pune trei posesii în față pentru „leii roșii”, cu coșul lui Gavrilovic făcându-se 79-70, româno-americanul împărțindu-și apoi perechea de libere la 82-74. Avantajul oaspeților a ajuns la unul format din două cifre spre finalul partidei, în cele din urmă Oradea impunându-se cu 86-76 în această restanță.

CSM Oradea trece la 21-7 în campionat și are o altă restanță în față, pe teren propriu cu Athletic Constanța, în vreme ce CSU Sibiu coboară la 15-14 și va evolua tot în Sala Transilvania în ultima etapă a sezonului regulat, împotriva lui CSM Petrolul Ploiești.

Kris Richard a încheiat cu 21 de puncte și 6 pase decisive, urmat de Mark Ogden cu 19 puncte și 4 recuperări. Tanner McGrew (18 puncte, 8 recuperări) și Justas Tamulis (12 puncte, 3 assist-uri) au fost principalii marcatori de la CSU Sibiu.

*foto: fiba.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mircealitCSU :

    Coach
    Hoyo depasit complet de situatie azi, pur si simplu nu pot sa inteleg unele decizii pe care le-a facut in a doua parte a meciului, in special cand a fost vorba de schimbari si de timeouts. Cu un antrenor mai bun am fi castigat si meciul cu Pitesti de acu o saptamana si meciul de azi. Sper sa nu ramana si la anu

    cu 1 an în urmă (20.04.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Cu Pablo Laso
    ...

    cu 1 an în urmă (20.04.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @sebas
      Probabil că nici cu Laso, că și el e spaniol... 😜 (discutăm cu altă ocazie de ce sistemul spaniol nu e cel mai recomandat la Sibiu).
      Lăsând gluma la o parte, am văzut azi un meci foarte bun, cu Oradea care și-a ridicat evident nivelul față de ultimele meciuri. Joaca s-a terminat în sfertul 4, atunci când vorba poetului, Achim "i-a dat foaie pix" lui MAH, care nu a știut ce să facă cu ele. A schimbat de câteva ori apărările, de la switch everything la zonă, de ne-a amețit complet, reușind de-abia 10p în tot sfertul. De rotație, schimbări și timeout uri nu mai zic nimic, că e redundant. Am tot spus-o, mie unul nu-mi place, e dovada vie că trecerea de la secund la principal nu e pentru toată lumea...

      cu 1 an în urmă (20.04.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      "MAH"
      Mie nu pot sa zic ca imi displace stilul, poate fi de bun augur pentru un secund un astfel de sezon de tranzitie cum cred ca aveti voi anul asta. Sigur ca azi a avut partea lui de vina, dar mai mult parca oboseala si-a spus cuvantul.
      Cred ca a fost un meci echilibrat, la un moment dat parea ca va fi decis de o singura posesie, dar oarecum cred ca si jucatorii Csm-ului au asteptat un astfel de meci in deplasare, cu presiune, cu sala plina ca sa isi revina putin. Una peste alta un joc chiar bunicel.

      Sper sa le luati macar 2 meciuri in PO voluntarilor, desi va fi greu, parca prea pentru ei se aseaza toate anul asta.

      cu 1 an în urmă (20.04.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @sebas
      Dacă le luăm 2 ar însemna că-i scoatem, că e 2 din 3... Dar nu cred că suntem capabili de o asemenea performanță sezonul ăsta. În plus, mai e puțin până ajungem acolo.

      cu 1 an în urmă (20.04.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      frumos
      In sfarsit am vazut o prima repriza ca in anii anteriori, cu Sibiul si Oradea jucand cu multa energie, cu multe reusite de ambele parti. In repriza a 2-a s-a vazut banca scurta a Sibiului si lipsa de experienta a spaniolului.
      Oricum mie mi-a placut Sibiul si sper sa reuseasca o victorie acasa cu Voluntariul (nu cred ca se pune problema locului 7). Spun asta pt ca fanii Sibiului merita o victorie acasa in play-off.
      Despre Oradea, chiar daca a jucat mai bine, in continuare nu imi place. Parca si-au revenit putin Richard si Green si asta se vede, dar restul inca lasa de dorit. O singura exceptie : Ogden!

      cu 1 an în urmă (20.04.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!