Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune în primul meci al semifinalei cu BCM U Pitești

CSM Oradea se impune în primul meci al semifinalei cu BCM U Pitești

CSM CSU Oradea a obținut o victorie clară în primul meci din semifinala LNBM cu BCM U Pitești, scor 78-54 (28-16, 15-15, 17-10, 18-13). Partida s-a disputat marți, 25 mai în Arena ”Antonio Alexe”.

Echipele de start

Oradea: Watson, Holt, Fometescu, Zekovic, Valeika

Pitești: Talton, Măciucă, Jeremic, Bishop, Jevtovic

După primul minut al întâlnirii, Oradea avea 5-0 pe tabelă iar coșul de trei puncte al lui Jeremic a dus scorul la 7-5. A urmat un run impresionant al orădenilor pentru ca tabela să indice 16-5 după reușit din apropiere al lui Fometescu. Măciucă a transformat o aruncare de la mare distanță, 18-11, iar trei coșuri consecutive reușite de Broussard au majorat diferența la 15 lungimi, scor 26-11. Tabela indica scorul de 28-16 la sfârșitul primului sfert.

Până aproape de jumătatea actului doi, piteștenii s-au apropiat la 10 puncte de adversari, scor 32-22. Gajovic a punctat din afara semicercului pentru 34-25 iar Bishop a redus ecartul la 6 lungimi, 35-29. Elevii lui Cristian Achim au încheiat prima repriză motivați și au avut un avantaj de 12 puncte pe tabelă după 20 de minute de joc, scor 43-31.

Până la pauza confruntării, orădenii au reușit 25 de recuperări față de 18 ale piteștenilor. De asemenea, gazdele au lucrat mai bine în echipă și au avut 10 assist-uri după prima repriză în comparație cu doar 4 ale oaspeților.

În debutul sfertului trei, Bishop și Markovic au punctat de la mare distanță iar tabela a arătat 49-34 în urma acestor coșuri. Ulterior, Valeika a contribuit cu 6 puncte iar scorul a devenit 55-34, un avantaj mai mult decât consistent pentru bihoreni. Tot Valeika a mai înscris printr-un lay-up, 57-34, iar Tudor Costescu a cerut time-out. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici la reluarea jocului. Broussard a înscris pentru 59-36, iar Bishop a înscris de sub panou după o acțiune personală frumoasă, 59-38. Înaintea ultimelor zece minute ale jocului, tabela indica scorul de 60-41, un avantaj de 19 puncte pentru Oradea.

Bishop s-a descurcat bine în spațiul de trei secunde și a înscris pentru 62-47, dar Baciu a dat replica imediat printr-un slam-dunk, 64-47. Pivotul român a înscris și libera suplimentară iar scorul a devenit 65-47. Bishop a găsit ținta din afara arcului de cerc, 65-50, iar Broussard a marcat după ce a recuperat ofensiv, 67-50. Watson a dus scorul la 71-50 după o reușită din interior, iar argeșenii au pierdut ușor o minge în atac la faza următoare. Holt a reușit un three-point play, 76-52, când mai erau sub trei minute de jucat din această partidă. Edward Petrescu a stabilit scorul final din pasa lui Green, 78-54.

Principalii marcatori

Oradea: Broussard 22 de puncte, Watson 11 puncte, Valeika 11 puncte, Zekovic 10 puncte

Pitești: Bishop 18 puncte, Talton 6 puncte, Măciucă 6 puncte

*Foto: BCM U FC Argeș Pitești

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sincer
    Ca să nu cad în depresie, am schimbat postul la mijlocul sfertului 3. Chiar nu știu ce minune ar trebui să se întîmple ca Oradea să piardă campionatul. Asta coroborat și cu jocul încîlcit al lui U-BT. Cine știe poate, poate... există Moș Crăciun. Sau Peștisorul de aur. Sau un iepuraș scos din jobenul lui Silvă. Haide U.

    cu 2 ani în urmă (26.05.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat fara emotii de Oradea care a demonstrat din nou ca dispune de un arsenal ofensiv bogat si divers. Spre deosebire de contracandidata la titlu.
    Pitestiul a aratat ca o echipa care fie si-a epuizat resursele in dubla cu Sibiul, fie deja si-a atins obiectivele sezonului (orice loc din top 4), si-a incasat bonusarile de obiectiv si se pregateste de vacanta, preferabil fara accidentari. Personal speram ca vor pune mai multe probleme tocmai prin faptul ca nu mai exista presiune pe echipa. Evident ca doar la finalul seriei se vor putea trage concluziile.
    Doar Bishop a vrut sa arate ceva, poate spera la un contract mai bun sezonul viitor. Aici sau in alta parte.

    cu 2 ani în urmă (26.05.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!