Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune în restanța de pe terenul lui SCM Timișoara

CSM Oradea se impune în restanța de pe terenul lui SCM Timișoara

CSM CSU Oradea a câștigat meciul restant de pe terenul formației SCM OHMA Timișoara, scor 67-62 marți (12.04), într-o partidă care a contat pentru etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formațiile o să se dueleze din nou vineri, în Arena Antonio Alexe.

„Leii din Banat” au debutat cu un prim 5 alcătuit din Strong, Lilov, Schipor, Mirkovic și Olah, iar Oradea a replicat cu Richard, Fometescu, Green, Ogden și Gavrilovic.

Două încercări bune de la distanță au modificat situația de pe tabelă, mai întâi Fometescu fiind precis din spatele arcului de cerc, apoi Schipor și ulterior Strong și-a condus echipa la 5-3. Green a egalat situația după o posesie irosită a gazdelor și Gavrilovic a punctat cu panoul pentru 7-5 în favoarea vicecampioanei României. Richard a continuat seria mai bună a orădenilor, cu un coș de la semi-distanță și cu dunk-ul lui Ogden pe contraatac se făcea 11-5 pentru Oradea, moment în care bănățenii cereau time-out. Run-ul bihorenilor l-a oprit Olah cu o triplă (13-8), Mirkovic punând patru puncte la rând pentru Timișoara și ecartul devenea de o posesie, sfertul inaugural terminându-se în cele din urmă cu 17-12 pentru Oradea.

Timișoara a început mai bine cel de-al doilea sfert, Schipor și Olah contribuind pentru reducerea handicapului la un singur punct, 19-18, după time-out Oradea replicând prin Markovic și Marinău, ajungându-se la +5 între. Baciu a păstrat diferența de două posesii la jumătatea sfertului, faultându-l apoi pe Komatina, care și-a transformat liberele și Timișioara venea la 25-23. Oradea a prins un run de 10-0 în ultimele patru minute ale primei reprize și intra la cabine cu 35-23, avantajul maxim în cele 20 de minute jucate. Alb-violeții au cedat 4 posesii în aceste ultime patru minute ale reprizei.

CSM Oradea stătea mai bine la procentajele din acțiune, în special din interiorul arcului de cerc, de la distanță suferind în primele două sferturi (1/9). Timișoara avea 10 turnovers până la pauză, din posesiile pierdute de bănățeni s-au înscris 14 puncte din partea oaspeților.

Schipor devenea primul jucător de pe parchet în double figures cu tripla lui din debutul reprizei secunde, Mirkovic scăzând diferența la șase puncte. Orădenii au revenit la o diferență formată din două cifre, 39-29, Green fiind precis din acțiune și răspundea reușitei lui Olah ulterior. Ecartul a devenit unul constant de 9-11 puncte în dreptul orădenilor pe următoarele atacuri, lay-up-ul lui Richard pe evitare ducând scorul la 47-35. Ogden a transformat liberele cu care CSM Oradea s-a dus la 51-39, Komatina răspunzând cu o triplă și în sfertul decisiv s-a intrat cu 53-44 pentru bihoreni, după reușita pe sirenă a lui Strong.

Gazdele au marcat primele patru puncte din ultimul sfert și diferența devenea de două posesii (53-48), Gavrilovic punctând pentru Oradea la două minute după debutul acestui parțial. Alex Olah a scuturat plasa de la distanță și o aducea pe Timișoara la patru puncte în urmă, Strong reducând ecartul la unul minim (55-53), Markovic oprind pe moment revenirea gazdelor și Gavrilovic a urcat scorul la 59-53, orădenii continuând să sufere de la distanță. Holt și-a marcat ambele libere și s-a ajuns la +10 pentru Oradea, 63-53, cu trei minute înainte de final. Timișoara a venit la o posesie în spate în ultimul minut, 63-60 cu three-point play-ul lui Darrion Strong, dar Nikola Markovic a scuturat plasa din spatele arcului de cerc și gazdele cereau time-out, în cele din urmă terminându-se 67-62 pentru CSM Oradea.

CSM Oradea trece la 19-7 în campionat, iar SCM Timișoara coboară la 17-10. Cele două formații urmează să se revadă vineri, 15 aprilie, de la ora 18.00 în Arena Antonio Alexe.

Alexandre Gavrilovic a contribuit cu 14 puncte și 3 recuperări la succesul bihorenilor, urmat de Nikola Markovic (13 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) și Garlon Green (10 puncte, 10 recuperări). Din tabăra bănățeană s-a remarcat în mod special Alexandru Olah, cu un double-double format din 18 puncte și 14 recuperări, secondat de Darrion Strong (12 puncte, 4 recuperări, 4 assist-uri) respectiv Robert Schipor și Milos Komatina (ambii cu 10 puncte).

*foto: Facebook Leii din Banat - SCM OHMA Timișoara

5 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    Ok
    Dragan azi a reușit, fără Sherwood, Gajic și Talton, sa facă impresie bună, nu credeam ca nu ne cocoseaza Oradea.

    cu 1 an în urmă (13.04.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Ce ți-e și cu karma asta...
    Să ai doi conducători de joc și să alegi să-l declari accidentat pe ăla sănătos, ca apoi să nu ai PG în restanțe, unul fără drept de joc și altul accidentat pe bune...

    cu 1 an în urmă (13.04.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Sper ca cei din conducere se uita bine la ce a ajuns echipa asta. La un moment dat Timisoara cu 4 romani si Mirkovic tinea aproape de noi cu 4 titulari si marea speranta moarta talent Nicolescu. Daca principele se plangea, cum ii sta in stil, de reconstructie, drumuri, boli si alte nenorociri, speram ca sezonul viitor sa inceapa fara el si cu o epurare pe bune, reconstructie de la 2-3 jucatori. Multi si-au depasit conditia aici, mai sunt si alte campionate.

    cu 1 an în urmă (13.04.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    gyke
    cum am zis lacomentariul unde m-ai facut prost. decin sibiului nu-i iese nimic si comentariile talesunt aiurea.Paliukenas s-a accidentat la incalzirea dinaintea meciului cu argesul. daca nu era accidentat ci doar s-a declarat asa bickausis nu era fortat la returul cu bakan bears

    cu 1 an în urmă (13.04.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      S-a accidentat într-adevăr
      Dar cam la 5 zile era apt de joc, problema era că băiatul era slăbuț înzestrat cu mijloacele baschetbalistice pentru o liga atât de fulgerătoare, rapidă și în forță ca a noastra...

      Hai sa fim serioși, au scăpat de el in ceasul al 12-lea când trebuia sa fie plecat de prin decembrie cel târziu. Cât despre karma, din păcate nu ne-a lovit încă, avem 2 victorii practicând cel mai prost joc al nostru...

      cu 1 an în urmă (13.04.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!