Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune pe terenul lui Brose Bamberg

CSM Oradea se impune pe terenul lui Brose Bamberg

Astăzi, 14 decembrie, CSM CSU Oradea s-a duelat cu Brose Bamberg în primul meci al fazei secunde din FIBA Europe Cup. Oaspeții au condus în cea mai mare parte a jocului, însă gazdele nu au renunțat la luptă și au pierdut dramatic, pe final, la diferență de o posesie: 82-80.

Brose Bamberg: Jaromir Bohacik, Solomon Young, Kevin Wohlrath, Patrick Miller, Christian Sengfelder

CSM CSU Oradea: Erick Neal, Stephen Holt, Kris Richard, Donatas Tarolis, Mark Ogden Jr.

Leii-Roșii au început partida cu multă energie atât în ofensivă, cât și în defensivă și au marcat rapid prin Tarolis, Ogden și Richard. Nemții nu au găsit alte soluții pentru a opri atacurile bihorenilor decât prin fault astfel că aceștia au intrat în bonus în nici patru minute. De partea cealaltă, CSM Oradea s-a apărat excelent la acțiunile 1 la 1 și, chiar dacă a permis câteva recuperări ofensive, s-a distanțat la opt puncte: 16-8. După un time-out solicitat de Oren Amiel, germanii au reușit câteva coșuri ușoare în spațiul de trei secunde, iar Cristian Achim s-a văzut nevoit să ceară și el time-out. În cele din urmă, la finalul primului sfert, CSM Oradea conducea cu 24 la 19.

Garnitura secundă a românilor nu s-a descurcat la fel de bine ca titularii, iar Brose Bamberg s-a apropiat la o singură posesie de adversari, 24-22, iar mai târziu a egalat: 27-27. Achim i-a reintrodus în teren pe Neal, Holt, Richard, Tarolis și Ogden dar aceștia nu au mai arătat aceeași inspirație și precizie ca în primul sfert. Drept consecință, gazdele au preluat inițiativa asupra jocului și s-au distanțat la cinci puncte, însă Richard și Neal au restabilit egalitatea: 40-40. După încă un timp de odihnă solicitat de antrenorul israelian al lui Bamberg, echipa sa a mai marcat trei puncte și a stabilit scorul primei reprize: 43-40.

Roș-albaștrii au revenit excelent de la vestiare și au consemnat un parțial de 7-1, după o triplă a lui Neal și două coșuri de lângă panou pentru Ogden. Au urmat încă șase puncte reușite de Tarolis, Neal și Holt, iar CSM Oradea a dus scorul la 53-46. Jucătorii lui Brose Bamberg au început să arunce din ce în ce mai bine de la distanță și, datorită acestui aspect, trupa nemțească s-a menținut aproape de formația adversă. Drept dovadă, înaintea actului decisiv, elevii lui Achim conduceau la patru puncte: 65-61.

În debutul actului secund, bihorenii s-au distanțat din nou la trei posesii, 71-62, însă gazdele nu au renunțat la luptă. Cu puțin sub șase minute rămase, după câteva greșeli ale oaspeților, Brose Bamberg s-a apropiat la un punct, 72-73, iar meciul s-a relansat. După un time-out solicitat de Achim, Justin Carter a marcat patru puncte la rând, iar spiritele s-au mai liniștit în tabăra orădeană. Finalul a fost foarte echilibrat, cu momente în care trupa germană părea a fi de neoprit și cu alte momente în care gruparea românească reușea să înscrie cu ușurință. În cele din urmă, după o ratare incredibilă a lui Wohlrath, CSM Oradea a obținut o victorie foarte importantă: 82-80.

Liderii formației învingătoare au fost Mark Ogden (18 puncte, 5 recuperări), Erick Neal (17 puncte, 8 pase decisive), Donatas Tarolis (13 puncte, 8 recuperări) și Kris Richard (11 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive).

De partea celalată s-au remarcat Patrick Miller (17 puncte), Jaromir Bohacik (15 puncte), Gabriel Chachashvili (12 puncte), Kevin Wohlrath (11 puncte).

Peste o săptămână, în 21 decembrie, CSM Oradea primește vizita lui Anwil Wloclawek, în timp ce Brose Bamberg joacă în deplasare, pe terenul lui Keravnos BC.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Un meci greu
    Controlat aproape cap coada ( cu exceptia sfertului 2) si cu decizii de arbitraj complet aiurea fata de ambele echipe dar parca noi am iesit mai dezavantajati. Altfel, o echipa care este net superioara fata de sezoanele trecute. Din pacate Holt pare complet iesit din forma. Mai este mult pana atunci dar poate cu un transfer de calitate in aceasta iarna putem spera chiar la finala.

    cu 1 an în urmă (15.12.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Meci
    La startul sezonului, la cum e alcătuită echipa fără un pivot străin clasic, tot ziceam că ar trebui Markovic înlocuit cu un pivot clasic că și-așa stăm bine pe poziția 4, dar după jumătate de an Holt ar trebui musai schimbat... Pentru un jucător cu scop de "shooter" numai a shooter nu arată, toți ceilalți străini parcă aruncă mai bine de 3 decât el, la clutch shots nici atât să te aștepți de la el dacă nici aruncări complet deschise nu e în stare să le nimerească...
    În plus îngrijorător de rău garnitura secundă a CSM-ului, dacă iese Neal de pe teren ca și conducător de joc și intră Bobe & Baciu să îi odihnească pe ceilalți suferim îngrozitor...Baciu numai pe jos a fost aseară și Bobe a îmbrăcat maieul celor de la Bamberg...Noroc cu cele 2 antisportive că altfel sigur îl mai ținea Achim pe teren...
    Una peste alta o victorie absolut meritată, în care am condus 90% din meci și i-am ținut aproape tot meciul... O victorie care va cântări foarte mult în economia grupei.

    cu 1 an în urmă (15.12.2022) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    oradea
    Bravo!!! Un rezultat remarcabil dupa un joc solid. Sincer nu credeam ca o sa reuseasca sa invinga pe Brose, dar uite ca dupa ce a batut Cholet, Oradea mai produce o surpriza.
    Referitor la inlocuirea lui Holt, nu cred ca o sa se intample. Este in continuare unul dintre cei mai buni aparatori si asta e foarte important pt Achim.

    cu 1 an în urmă (15.12.2022) Raspunde
  • Bihor :

    soliditate
    anul asta chiar avem echipa solida, care poate castiga cu echipe de top (cholet, bamberg, chiar si mechelen) chiar si la ele acasa si care, chiar daca e condusa, iti confera siguranta ca poate intoarce rezultatul ... asa cum s-a spus, e diferenta cam mare intre garnitura de baza si inlocuitori, si suferim de regula in sfertul al doilea, cand odihnim mai mult piesele grele ...
    holt nu e in forma si asta e cam de demult, de stiut stie sa arunce de afara, dar nu rezista prea bine la presiune (cand a fost vorba de joaca a castigat detasat concursul de aruncari de afara de la all stars game din primavara ...)
    oricum, o victorie mare, foarte mare, care daca e dublata de victorie si cu polonezii ne duce cu un picior in sferturi

    cu 1 an în urmă (15.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!