Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și CSM Corona Brașov trag cortina peste etapa a 21-a a Ligii Naționale

CSM Oradea și CSM Corona Brașov trag cortina peste etapa a 21-a a Ligii Naționale

Etapa a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin se va încheia duminică, 11 februarie, cu duelul dintre CSM CSU Oradea și CSM Corona Brașov. Meciul se va disputa în Oradea Arena și va începe la ora 17:30, fiind transmis, în direct, pe Digi Sport 3 și pe Prima Sport 5.

Bihorenii au început Top 10 cu două victorii, 86-69 vs CS Rapid București și 96-89 vs. CSO Voluntari. Duelul cu ilfovenii a fost câștigat în prelungiri, principalii remarcați ai lui CSM Oradea fiind Erick Neal (17 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive) și Toddrick Gotcher (17 puncte, 4 recuperări).

Datorită acestui succes, gruparea lui Cristian Achim a ajuns la un bilanț de opt victorii și două înfrângeri și și-au consolidat poziția secundă în Grupa 1-10.

De partea cealaltă, brașovenii au fost învinși în prima rundă din Top 10 de FC Argeș Basketball (70-80), dar și-au luat revanșa în fața lui CSU Sibiu (97-93). Principalul marcator al galben-albaștrilor a fost Brandon Anderson (20 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive).

Astfel, trupa lui Ionuț Bâscoveanu are trei victorii și șapte înfrângeri în Top 10, fiind pe ultimul loc în această grupă.

CSM Oradea primește vizita lui CSM Corona Brașov după ce, la mijlocul acestei săptămâni, a avut parte de o confruntare extrem de dificilă cu Varese. Leii Roșii au început excelent meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, însă italienii au revenit în partea secundă și, în cele din urmă, s-au impus cu 103 la 96.

 Din punct de vedere statistic, situația este dominată de către gazde, singurele capitole la care oaspeții stau mai bine fiind cel al recuperărilor (37.6 – 40.2) și cel al capacelor (2.3 – 2.6).

Duelul din Oradea Arena va fi arbitrat de Bogdan Podar, Ioana Drăgoi și Vlad Potra, iar comisar din partea FRB va fi Lajos Kovago.

Meciul va începe la ora 17:30 și va putea fi urmărit pe Digi Sport 3 și pe Prima Sport 5.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!