Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și FC Argeș încep seria pentru medaliile de bronz în LNBM

CSM Oradea și FC Argeș încep seria pentru medaliile de bronz în LNBM

CSM CSU Oradea și FC Argeș Basketball deschid luni, 23 mai, seria în finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin, prima confruntare urmând să aibă loc pe terenul bihorenilor. Se joacă pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, Oradea beneficiind de avantajul terenului propriu în caz de joc decisiv.

Oradea a cedat cu 3-0 la general în seria cu CSO Voluntari, în două cazuri marcând 66 de puncte, lucru întâmplat în Arena Antonio Alexe. Bihorenii au irosit și un avantaj important în meciul trei, de la Voluntari, ratând astfel prezența în finala campionatului pentru prima dată din sezonul 2016-2017 încoace, excluzând stagiunea 2019-2020, când întrecerea nu s-a încheiat din cauza pandemiei de Covid-19.

FC Argeș, de cealaltă parte, a evoluat în formulă restrânsă împotriva lui U-BT Cluj și a pierdut tot cu 3-0 la general în penultimul act. Argeșenii nu s-au putut baza pe patru străini, toți de pe pozițiile 4 și 5, cea mai bună prestație ofensivă împotriva campioanei în exercițiu fiind chiar în meciul de debut al seriei, când au pus 73 de puncte pe tabelă. În schimb, formația viola a primit în două cazuri peste 100 de puncte.

Egalitate în confruntările directe din acest sezon

Două întâlniri între Oradea și Argeș au avut loc în sezonul 2021-2022, fiecare câștigându-și jocul de acasă. Bihorenii s-au impus cu 63-60 în Arena Antonio Alexe, iar FC Argeș cu 82-63 în Trivale, reușind să beneficieze de avantajul meciurilor directe în cazul în care ar fi terminat la egalitate de puncte la finalul sezonului regulat.

Mladen Jeremic a avut 16.0 puncte în medie în confruntările cu Oradea, acesta evoluând în ambele partide, spre deosebire de Nikola Jevtovic, care în turul campionatul a marcat 21 de puncte împotriva adversarilor. La nivelul autohtonilor, Mihai Măciucă a terminat cu 9.0 puncte în medie.

Din nou față în față în playoff

Oradea și Argeș se duelează pentru a patra oară consecutiv în playoff, în ultimii ani piteștenii câștigând o singură partidă în vreo serie cu „leii roșii”, indiferent în ce fază a postsezonului s-a jucat. Anul trecut, CSM Oradea a trecut cu 3-0 la general de FC Argeș în semifinale, cel mai strâns fiind ultimul duel al seriei.

Meciul de debut al seriei are loc luni, 23 mai, în Arena Antonio Alexe din Oradea începând cu ora 17.30 și va putea fi urmărit pe Digisport 2, Prima Sport 2 și YouTube FRB TV. Meciul doi se va juca trei zile mai târziu, pe 26 mai, la Pitești tot de la ora 17.30 și va fi televizat pe Digisport 2, Prima Sport 3 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Bihor :

    cupe europene
    anul trecut am avut un sezon destul de chinuit, la un moment dat parea ratat si ca se impune reconstructia masiva a echipei, dar am reusit in cele din urma sa terminam onorabil (finala de campionat si de cupa, loc 3 in fiba) ... anul acesta porneam cu sperante mari, insa mare a ramas doar deceptia ...
    locul 3 nu cred ca poate fi considerat o consolare, ci mai degraba o obligatie pentru a prinde cupele europene (banuiesc ca doar locul 3 duce in europa ...)

    cu 1 an în urmă (23.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!