Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și Itelyum Varese dau o luptă directă cu calificarea pe masă

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.02.2024

CSM Oradea și Itelyum Varese dau o luptă directă cu calificarea pe masă

CSM Oradea joacă un meci cu o miză extrem de importantă pentru îndeplinirea obiectivelor din acest sezon. Vicecampioana României dă piept cu Itelyum Varese pe teren propriu, într-un duel ce se joacă cu calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup pe masă. Confruntarea este programată miercuri, 7 februarie, de la ora 20:00.

În etapa anterioară a competiției, cei de la ZZ Leiden le-au făcut un cadou bihorenilor, reușind să o învingă cu 81-77 pe Varese, astfel că cele trei echipe au un bilanț identic la momentul actual: 2-3. Oradea a câștigat ambele dispute în fața olandezilor, astfel că în ultima rundă au nevoie doar de un succes și nu și de jocul rezultatelor.

În cazul în care italienii ar fi câștigat în etapa precedentă, trupa lui Cristian Achim ar fi fost nevoită să repare un deficit de 19 puncte, înregistrat în meciul tur. În disputa de acum aproximativ o lună, trupa lui Tom Bialaszewski s-a impus cu 100-81 pe teren propriu, fără să aibă vreun moment emoții cu privire la deznodământul final.

Gabe Brown a fost cel mai bun marcator al acelui duel, cu 16 puncte. Patru jucători autohtoni au adunat 49 de puncte pentru gazde: Nico Mannion (14 puncte), Davide Moretti (13), Matteo Librizzi (11) și Scott Ulaneo (11). Sean McDermott a fost și el în double-digits, cu 10 puncte.

La gruparea de pe malul Crișului Repede, Cătălin Baciu a fost la un pas de double-double, cu 14 puncte și 9 recuperări. Donatas Tarolis a avut tot 14 puncte, în timp ce Jonathan Arledge și Kris Richard au marcat câte 10 puncte.

Oradea nu a mai jucat de două săptămâni în FIBA Europe Cup, întrucât a disputat în devans meciul din etapa a cincea cu Niners Chemnitz, tranșat de nemți după o repriză de prelungiri. Vicecampioana României a fost la un pas de a se alătura unei liste selecte de echipe care au învins-o pe Chemnitz în această stagiune.

Varese s-a pregătit pentru disputa de miercuri cu un meci dificil în competiția internă, cu una dintre echipele aflate pe locurile de play-off și angrenată în EuroCup. Adversara Oradiei s-a îndepărtat și mai mult de locurile de post-sezon după eșecul cu 90-84 în fața celor de la Trento. De altfel, echipa lui Bialaszewski înregistrează trei eșecuri în ultimele patru meciuri de campionat.

Italienii au trei baschetbaliști cu medii de peste 15 puncte în EuroCup: Gabe Brown (15.4), Olivier Hanlan (15.1) și Nico Mannion (15). Tot Brown se remarcă și la recuperări, cu 6.3 pe meci, iar la assist-uri primul este Hanlan, cu 6.8.

O situație similară se regăsește și în lotul orădenilor, unde Donatas Tarolis (17.8), Erick Neal (16.2) și Nijal Pearson (15.7) dirijează ofensiva. Cătălin Baciu este primul la recuperări, cu 6.5, iar Neal se remarcă la assist-uri cu 8.2.

Disputa dintre CSM Oradea și Itelyum Varese este programată miercuri, 7 februarie, de la ora 20:00 și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 3, dar și pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Virtus :

    baschet.ro
    Oare ne pregătiți un interviu cu Luis Scola marca baschet.ro?

    cu 2 luni în urmă (05.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!