Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și Petrolul Ploiești se duelează în primul meci al anului în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.01.2024

CSM Oradea și Petrolul Ploiești se duelează în primul meci al anului în Liga Națională

Etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin debutează vineri, 5 ianuarie, cu un duel între două echipe aflate în situații diametral opuse. CSM Oradea primește vizita celor de la CSM Petrolul Ploiești de la ora 18:00, în Oradea Arena.

Formația lui Cristian Achim este prima care și-a asigurat prezența în Top 10, din cadrul Conferinței B. Leii Roșii au un bilanț de 11-2 și conduc ierarhia, fiind urmați de FC Argeș. Piteștenii stau cu 10-4, dar au pierdut ambele confruntări directe cu bihorenii.

Astfel, o victorie pentru gruparea de pe malul Crișului Repede în disputa de vineri ar fi echivalentă cu adjudecarea primei poziții la finalul sezonului regulat din LNBM. Vicecampioana României a suferit un eșec în cel mai recent joc disputat.

În ultima apariție pe parchet din 2023, orădenii au cedat pe terenul celor de la CSM Târgu Mureș cu scorul de 88-83. A fost primul eșec în campionat pentru CSM Oradea după mai bine de două luni, de la un 66-79 pe teren propriu cu CSU Sibiu.

Erick Neal este în continuare liderul echipei sale la mediile de puncte și pase decisive, stând cu 14.1 și 7.4 la aceste capitole. Cătălin Baciu este principalul recuperator al echipei, cu 7 pe meci.

La polul opus se află CSM Petrolul Ploiești. După 13 meciuri disputate, prahovenii și-au pierdut orice șansă matematică de a obține calificarea în Top 10. Galben-albaștrii au un bilanț de 4-9 și ocupă penultimul loc în Conferința B. Doar CSM Focșani stă mai prost, cu 1-12.

Elevii lui Mihai Popa avuseseră un start promițător de sezon, reușind chiar și o victorie într-o deplasare extrem de dificilă, la CSU Sibiu. După acel meci s-a produs ruptura pentru Petrolul. Echipa de pe Valea Prahovei a pierdut patru meciuri la rând și chiar cinci din următoarele șase, singurul succes venind la un singur punct, cu CSM Focșani.

La fel ca și în cazul adversarilor de vineri, Petrolul are același lider atât la puncte, cât și la pase decisive, cu 18.8 și 5.9 pe meci. Tot un jucător autohton conduce la recuperări: Bogdan Popa, cu 6.5 astfel de realizări pe meci.

În meciul tur dintre cele două echipe, CSM Oradea s-a impus cu 85-62 la Ploiești. Donatas Tarolis a înscris 20 de puncte, iar Bobo Baciu a fost în double-double, cu 14 puncte și 10 recuperări. Kenneth Funderburk a adunat 14 puncte, 5 recuperări și 8 assist-uri.

Disputa dintre CSM Oradea și CSM Petrolul Ploiești este programată vineri, 5 ianuarie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită pe Digi Sport 2, Prima Sport 2 și FRB TV.

*foto: Mihail Oprescu/csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!