Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și SCM Timișoara se reîntâlnesc în Liga Națională

CSM Oradea și SCM Timișoara se reîntâlnesc în Liga Națională

CSM CSU Oradea primește vizita echipei SCM OHMA Timișoara în etapa a 29-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul din Arena Antonio Alexe fiind programat vineri, 15 aprilie.

La 72 de ore distanță de la precedentul meci direct între Timișoara și Oradea, formațiile se vor afla față în față de data aceasta pe terenul bihorenilor. „Leii roșii” au putut să câștige în Banat cu 67 la 62, defensiva fiind cea care s-a remarcat mai ales în prima repriză, când formația lui Cristian Achim a încasat 23 de puncte.

Orădenii au suferit de la distanță în acel joc restant disputat marți (12.04), având doar 2/16 în privința aruncărilor bune de 3 puncte. Interesant este că doar prima și ultima încercare din spatele arcului de cerc le-a intrat bihorenilor.

Nouă marcatori au avut vicecampionii României la Timișoara, dintre cei trecuți pe foaia de joc doar Bobe Nicolescu și Enzo Vescan terminând fără coș marcat, cu mențiunea că Vescan n-a evoluat deloc. Timișoara a replicat cu Strong, Komatina, Olah și Schipor în double digits, Dragan Petricevic neputându-se baza pe Gary Talton, Sherwood Brown, Nikola Gajic și Laszlo Lazar.

Oradea și Timișoara sunt vecine în clasament, bilanțul fiind mai bun pentru bihoreni, 19-7 spre deosebire de 17-10 cât au bănățenii. Un succes pe teren propriu le-ar asigura „leilor roșii” avantajul terenului propriu în primul tur de playoff, menținându-se încă șansele teoretice pentru ajungerea pe locul 3 la finalul sezonului regulat.

„Leii din Banat” sunt într-o luptă pentru locul 5 în clasament, un eventual succes la Oradea ajutându-i să păstreze șanse chiar la poziția a patra pe acest final de sezon regulat. Timișoara este fără victorie în campionat împotriva lui CSM Oradea de mai bine de trei ani.

CSM Oradea are o serie de patru victorii în LNBM, ultimele două meciuri câștigate fiind însă la o diferență maximă de cinci puncte, în aceste cazuri bihorenii terminând cu mai puțin de 70 de puncte marcate. SCM Timișoara are 8-2 bilanț în ultimele 10 runde, înfrângerile fiind suferite pe teren propriu în decurs de o săptămână.

Duelul din Arena Antonio Alexe va avea loc vineri, 15 aprilie, de la ora 18.00 și va fi transmis pe Digisport 4, LookSport 2 respectiv YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!