Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea spulberă pe BC Miercurea Ciuc

Adrian Micinic (Sibiu)

Adrian Micinic (Sibiu)
29.09.2012

82-43
2-0 Cupa României 0-2

CSM Oradea depășit pe BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, scor 82-43, într-un meci contând pentru runda a doua din cadrul turneului de Cupa României de la Sibiu. Meciul a avut loc în cursul serii de sâmbătă (29.09), la Sala Transilvania.

Jocul nu a avut istoric, formația pregătită de către Cristian Achim marcând primele 15 puncte ale jocului și desprinzându-se la 19 lungimi pe parcursul primei secvențe. Oradea a forțat de la început, acțunile ofensive ale bihorenilor purtându-se în mod mai accelerat decât de obicei, jocul primind mai mult ritm datorită calităților fizice ale australianului Daniel Dillon. În replică, Sasa Avalic a înscris opt puncte, toate ale sale în acest meci, pe parcursul primului act, unul încheiat cu scorul de 25-13.

Milos Pesic a fost ținut pe banca de rezerve în secvența a doua, una pe parcursul căreia CSM-ul și-a pierdut din viteză în condițiile în care și Dillon a primit momente de odihnă. De altfel, bihorenii au încercat mai multe formule de joc în această perioadă, iar avantajul a continuat să crească în condițiile în care ciucanii nu au avut suficientă forță să adune puncte pe tabela de marcaj. Astfel, la pauză scorul era de 43-25.

După pauză Oradea joacă cu o garnitură apropiată de cvintetul ideal, însă din punct de vedere ofensiv lucrurile nu funcționează atât de bine. Miercurea Ciuc se descurcă ceva mai bine din punct de vedere defensiv, însă are mari probleme la celălalt capăt al terenului. CSM-ul are probleme la capitolul pivoți, atât din punct de vedere al greșelilor personale cât și ca exprimare în joc. Totuși, diferența a trecut relativ repede de 20 de puncte și la intrarea în secvența decisivă scorul era de 59-35.

În ultimele zece minute ambele echipe folosesc toți jucătorii înscriși pe foaia oficială. Acest lucru este vizibil mai mult la Miercurea Ciuc, echipă ce dispune de o rotație de bază mai scurtă și astfel pe parchet au intrat Vita, Lokodi sau Hejas, în vreme ce Corpodean a bifat minute importante de joc și în actul al 3-lea. Silviu Lupusavei iese la rampă cu mai multe reușite de la mare distanță. Achim îl trimite în teren pe Horia Hora și în același timp se consemnează debutul în echipamentul CSM-ului pentru Andrei Ciordaș, jucător care a înscris ultimul coș al echipei sale în acest meci. Rezultat final: 82-43.

Remarcați
Oradea - Dillon 21 puncte, 5 recuperări, Lupusavei 15 puncte, Pesic 12 puncte, 7 recuperări.
Miercurea Ciuc - Hadjic 11 puncte, 6 recuperări, 4 intercepții, Avalic 10 puncte, Henifin 7 puncte, 8 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!