Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea țintește a 20-a victorie consecutivă în Liga Națională

CSM Oradea țintește a 20-a victorie consecutivă în Liga Națională

CSM CSU Oradea începe pe teren propriu returul din Top 10 LNBM, miercuri (22.03) duelându-se cu FC Argeș Basketball. Bihorenii țintesc a 12-a victorie acasă pe plan intern și continuarea seriei de meciuri câștigate la rând în Liga Națională.

„Leii Roșii” au rămas în fruntea clasamentului din faza secundă a întrecerii după victoria din derby-ul cu U-BT Cluj, 82-74, acolo unde Erick Neal a stabilit un record personal de puncte marcate în LNBM (24). Formația orădeană i-a avut în double figures pe Nikola Markovic, Josh Bostic și Donatas Tarolis în partida care a adus a 19-a victorie la rând în campionat.

Argeșul a trecut ultima dată de SCM Timișoara cu 72-56 și este în acest moment pe poziția a șasea, la egalitate cu SCM U Craiova, ambele având 5-8 bilanț. Pe lângă succesul cu bănățenii, „vulturii” au trecut în Top 10 și de CSM Constanța, respectiv Dinamo București.

În tur, Oradea a câștigat la un singur punct, într-un mod dramatic, Kris Richard marcând tripla victorioasă în partida încheiată cu 81 la 80. După acea întâlnire, la o săptămână distanță, cele două s-au întâlnit în sferturile Cupei României, unde echipa lui Cristian Achim a avut o treabă mai ușoară și a trecut cu 89-78.

Întâlnirea din Oradea Arena o să fie prima pentru Milan Mitrovic și Tudor Fometescu din postura de adversari ai bihorenilor. Sârbul se află la primul angajament din postura de antrenor principal în acest sezon, iar Fometescu reușește medii de 5.3 puncte, 3.5 recuperări și 1.4 pase decisive de când a trecut la FC Argeș, după cinci stagiuni în LNBM alături de CSM Oradea.

Piteștiul adună mai multe puncte pe meci în faza a doua a campionatului decât Oradea, dar diferența este minimă, la fel ca și în cazul eficienței sau a assist-urilor. Dintre echipele din Top 10, FC Argeș este cea care aruncă de cele mai multe ori de două puncte (42.4 încercări în medie pe meci) și transformă mai bine de 56% din încercări. Oradea vine cu replica în privința triplelor, pe care le înscrie cu o precizie de 35.3%.

Nikola Jevtovic și CJ Wilson sunt liderii alb-violeților în Top 10, ambii cu minim 16 puncte pe meci, cel dintâi fiind depășit la acest capitol doar de către Tyler Stone dintre jucătorii din această zonă a Ligii Naționale. Erick Neal răspunde cu 6 pase decisive în medie pe întâlnire, fiind și printre baschetbaliștii cu peste 70% la două puncte, iar Nikola Markovic și Josh Bostic sunt orădenii care aruncă cel mai bine de la distanță, ambii cu minim 60% procentaj.

Jocul din Oradea Arena va avea loc miercuri, 22 martie, începând cu ora 18.00 și o să fie transmis pe Digisport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Arges
    sper sa nu urmeze o relaxare dupa victoria cu U. Pitestiul nu-i o echipa cu care sa joci relaxat

    cu 1 an în urmă (22.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!