Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea țintește a zecea victorie consecutivă în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.01.2023

CSM Oradea țintește a zecea victorie consecutivă în LNBM

CSM Oradea primește vizita celor de la CSA Steaua București în etapa cu numărul 14 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Disputa este programată sâmbătă, 7 ianuarie, de la ora 17:00.

Pentru Leii Roșii va fi primul meci din acest an pe teren propriu. Formația pregătită de Cristian Achim a jucat în Sala Sporturilor din Ștefan cel Mare în etapa intermediară de la mijlocul acestei săptămâni și a obținut o victorie cu scorul de 88-74 în fața celor de la Dinamo București.

Orădenii nu au mai pierdut de aproape trei luni în competiția internă. Atunci, călăi le-au fost cei de la SCM OHMA Timișoara. Din acel moment, CSM Oradea a bifat nouă victorii la rând, una dintre ele venind chiar în fața bănățenilor, scor 89-66.

În această perioadă, bihorenii au reușit să învingă fiecare echipă din Conferința B și se află astfel la trei înfrângeri de cea mai apropiată competitoare. Ocupanta locului trei la finalul ediției precedente de campionat va reveni și pe plan european la mijlocuș săptămânii viitoare, cu un duel cu Keravnos.

Mark Ogden este liderul echipei la capitolul punctelor înscrise, cu o medie de 13.1. Cătălin Baciu este cel mai bun recuperator, cu 5.8 astfel de realizări pe meci, pe când Erick Neal conduce ierarhia paselor decisive, cu o medie de 7.2 assist-uri pe meci.

Steaua București și-a revenit din pasa proastă începută la finele lunii noiembrie și a reușit să lege două victorii consecutive. Roș-albaștrii au învins întâi cu greu la Focșani, cu scorul de 76-70, în ciuda problemelor de lot ale vrâncenilor de la ora acelui meci.

A urmat un meci pe teren propriu în fața Lagunei București, care tocmai obținuse prima victorie stagională în fața lui Dinamo. Steliștii nu au clacat și au reușit să se impună cu 82-59 la capătul unei partide dominată cap-coadă.

Militarii au un bilanț de 5-6 înaintea acestei confruntări și deși ocupă doar ante-penultimul loc în Conferința B, aceștia pot spera încă la o clasare în top 5, întrucât vor avea meciuri directe cu câteva dintre contracandidatele la această poziție.

Strahinja Jovanovic este atât cel mai bun marcator, cât și cel mai bun pasator la Steaua în acest sezon, cu medii de 17.7, respectiv 4.8 la aceste capitole. Pe de altă parte, liderul la recuperări este Peter Olisemeka, cu o medie de 9.4.

În partida tur din Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul, CSM Oradea s-a impus cu 84-73, într-un meci în care Ogden a fost cel mai valoros jucător al echipei, cu 19 puncte. Titus Nicoară a ieșit la rampă pentru Steaua cu 19 puncte și 11 recuperări.

Disputa dintre CSM Oradea și CSA Steaua București poate fi urmărită sâmbătă, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!