Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea trece de CSM Târgu Jiu

CSM Oradea trece de CSM Târgu Jiu

CSM Oradea a profitat de avantajul terenului propriu și a trecut de CSM Târgu Jiu cu scorul de 90 la 65 într-o partidă care s-a contabilizat ca fiind prima etapă a LNBM.

Formule de start:

CSM Oradea –Fometescu, Watson, Holt, Valeika și Zekovic

CSM Târgu Jiu – Berca, Nikolic, Mcclain, Spurgeon și Allen.

Zekovic a început bine partida, cu două reușite de la distanță, și a dus scorul la 9-2 în favoarea lui CSM Oradea, obligându-l pe Alionescu să ceară time-out. După timpul de odihnă, Allen a înscris un coș, însă același Zekovic a răspuns prompt cu un slam dunk, 11-4.

Echipa antrenată de Cristi Achim a mărit intensitatea pe faza ofensivă și s-a distanțat după primul sfert, dar Rogava a redus din handicap cu o aruncare pe sirenă, scor 27 la 18.

Nicolescu, de la distanță, a dus scorul la 33 la 18 în debutul sfertului secund.

Orădenii au mai avut o serie de realizări în atac, astfel, după 15 minute de joc efectiv scorul era 42-27 în favoarea ultimei campioane a României.

În ciuda unor momente bune de joc ale gorjenilor, la pauza mare tabela din Arena Antonio Alexe arăta scorul de 49 la 38 pentru trupa lui Achim, care își rotise deja tot lotul de jucători.

Primele minute ale reprizei secunde au fost lipsite de realizări, până în momentul în care Allen a înscris un coș pe contraatac, după o fază în care nu a mai alergat în apărare, scor 51-40. Orădenii au răspuns cu două coșuri din acțiune, însă Valeika a greșit în apărare și i-a oferit lui Spurgeon șansa să mai reducă din handicap, 55-42.

Orădenii s-au distanțat din nou, grație lui Broussard și Zekovic, scor 64 la 44.

Diferența s-a micșorat datorită momentelor bune de joc ale lui Rogava și în sfertul decisiv s-a intrat de la scorul de 70-54 în favoarea gazdelor turneului.

Gorjenii au început bine ultimul act, au dat semne de revenire, însă bihorenii și-au arătat experiența și au răspuns prin Holt, care a reușit să obțină și să fructifice un fault antisportiv, 73-58. Baciu a finalizat de sub panou, Nicolescu a scuturat plasa de la distanță și echipa antrenată de Cristian Achim a avut un final liniștit de meci, 78 la 58.

CSM Oradea a dispus de CSM Târgu Jiu cu scorul de 90 la 65 si a pornit cu dreptul în noua ediție a LNBM. 

Remarcați

CSM Oradea - Giordan Watson 14 puncte și 6 pase decisive, Dragan Zekovic 14 puncte, Stephen Holt 10 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Aaron Broussard 11 puncte, Bobe Nicolescu 12 puncte;

CSM Târgu Jiu - Kevin Allen 20 puncte și 13 recuperări, Revaz Rogava 19 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, Jacob Spurgeon 13 puncte.

*foto: facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!