Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea trece de Rapid și obține un nou succes în Top 10

CSM Oradea trece de Rapid și obține un nou succes în Top 10

CSM CSU Oradea și CS Rapid București s-au duelat din nou pe plan intern, la o lună de la întâlnirea din semifinalele Cupei României. În etapa a șasea din Top 10 câștig de cauză au avut bihorenii, 80-69 în cursul serii de sâmbătă (16.03). Formația pregătită de Cristian Achim și-a luat astfel revanșa pentru eșecul din penultimul act al Cupei.

Oradea: Nijal Pearson, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Rapid: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Ben Altit, Paulius Petrilevicius

Oaspeții au deschis scorul prin Petrilevicius, la 100 de secunde după startul jocului, iar gazdele au avut nevoie de încă un minut până să dezghețe situația de pe tabelă din dreptul lor. Tarolis a dus Oradea în premieră la conducere și Pearson a răspuns cu un coș de la semi-distanță în urma unei triple a rapidiștilor, același american fiind precis la 8-7. Pridgett a contribuit cu trei puncte și a readus Rapidul în față pentru scurt timp (12-13), „Leii Roșii” fiind capabili să intre într-un run de 8-0 apoi. Primul sfert s-a încheiat cu un avantaj de o posesie pentru CSM Oradea, 24-22, după ce ultima aruncare a Rapidului în acest act, venită de la Fitzpatrick, a fost scurtă.

Amfitrionii au oferit o nouă perioadă eficientă, astfel că prin punctele succesive ale lui Baciu s-a ajuns la 30-24, iar la jumătatea sfertului diferența a devenit de 10 lungimi și Tudor Costescu a cerut time-out. Gîrbea a reușit să întrerupă parțialul orădenilor cu coșul din colțul terenului de la 37-27, prin care a adus primele puncte în dreptul Rapidului după aproape cinci minute, însă Gotcher a replicat imediat cu o pereche precisă de libere. CSM Oradea a reușit să mențină un ecart format din două cifre până la pauză și Richard a stabilit scorul cu care s-a intrat la vestiare: 45-31.

Petrilevicius a trecut în double digits, după Pridgett, din tabăra bucureșteană iar handicapul a scăzut ușor în urma primelor atacuri din sfertul trei (49-39). Hunter a ratat șansa de a tăia în continuare din deficit, Freeman a încheiat cu layup o acțiune la jumătatea actului și apoi Altit a fost precis din spatele arcului de cerc pentru Rapid. Gaddy și-a trecut în cont primele puncte în Liga Națională la 54-42, printr-o triplă pe sirenă, iar din acel moment ecartul a devenit de cel mult +15. CSM Oradea s-a bazat pe un avantaj important la finalul celui de-al treilea sfert, 63-48.

Opt puncte s-au marcat în mai puțin de 120 de secunde de la startul ultimului sfert și scorul a devenit 66-53, de unde Petrilevicius și Pridgett au contribuit la reducerea ecartului în continuare, Cristian Achim fiind forțat să solicite un timp de odihnă. Gotcher a răspuns cu o triplă și a dus-o din nou pe Oradea într-un avantaj format din două cifre, după care Pridgett și Richard au trecut pe la linia de fault pentru 71-61. Gazdele au rămas în preajma unui procentaj de 50% din spatele arcului de cerc și s-au putut desprinde până la +15 în ultimele minute ale confruntării din Oradea Arena. „Leii Roșii” au câștigat în cele din urmă cu 80-69 și au bifat al 10-lea rezultat pozitiv în fața fanilor în actuala ediție a Ligii Naționale.

Liderul orădenilor în acest duel a fost Toddrick Gotcher, cu 17 puncte, 2 recuperări și 3/5 de la distanță. Nijal Pearson și Lennard Freeman au avut câte 12 puncte, iar Donatas Tarolis a contribuit cu 11 puncte și 6 recuperări. Aflat la debut, Abdul Gaddy a încheiat cu 3 puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări și 2 mingi pierdute.

Principalul marcator a venit din tabăra oaspeților, în persoana lui Sayeed Pridgett (27 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive). Paulius Petrilevicius și Alex Hunter s-au aflat în double digits cu 19, respectiv 10 puncte. Josip Bilinovac a lipsit, iar Tudor Șomăcescu n-a evoluat deloc deși a fost înscris pe foaia oficială.

Runda viitoare, una intermediară, o să găsească vicecampioana (11-3) pe terenul lui CSO Voluntari. Rapid (5-9) va avea parte de un duel cu CSM Constanța, în Capitală.

*foto: u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!