Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea va juca în a șaptea finală de Liga Națională din istoria clubului

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.05.2024

CSM Oradea va juca în a șaptea finală de Liga Națională din istoria clubului

CSM Oradea s-a revanșat în fața propriilor suporteri pentru cele două eșecuri consecutive din meciurile de la Voluntari din semifinala LNBM. Bihorenii au oferit o demonstrație de forță împotriva formației de la marginea Capitalei și s-au impus cu un categoric, scor 93-66, pentru a avansa în ultimul act al campionatului.

CSM Oradea: Abdul Gaddy, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, Kodi Justice, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Richard a deblocat tabela cu un fadeaway din căciulă. Justice a ratat de afară la primele două posesii pentru formația oaspete. El l-a faultat apoi pe Freeman, care a transformat un and-one. Allen a spart gheața cu o reușită excelentă pe pătrundere, înaintea unei triple semnate de Tarolis. Nicolescu a urmat exemplul colegului său și a forțat primul timeout al lui Ainars Bagatskis, la 11-2. Allen a oferit un moment de respiro echipei sale cu un step-back de la semi-distanță. Nicoară cu un coș de afară și-a apropiat echipa la două posesii, pentru ca Gaddy să răspundă apoi în tranziție. Feazell a transformat un cârlig și un alt coș de la semi-distanță, iar Gotcher a marcat un coș de trei din zero grade și un layup dificil, cu care ducea scorul la 18-11. Dunk-ul pe contră al lui Pearson făcea ca diferența să devină de două cifre. Mitchell a tăiat din ecart cu un coș de la semi-distanță, iar după 10 minute, scorul era 25-16.

Baciu a fost cel care a lovit primul în sfertul secund. Arledge a majorat diferența de la libere, înaintea unui tip-in al lui Olah. Pearson a reușit și el un and-one, urmat de coșul de afară al lui Tohătan. Richard a marcat următoarele patru puncte ale bihorenilor, dar oaspeții și-au forțat adversarii să ceară un timeout, după cinci puncte consecutive, încununate de o triplă a lui Justice. După timpul de odihnă, gazdele aveau să anihileze definitiv ofensiva adversă, care nu a mai marcat niciun punct până la intrarea la cabine. Richard, Tarolis, Baciu și Gaddy au dirijat un run de 14-0, ce făcea ca scorul la pauza mare să fie 50-26.

Troublemakers au avut primul cuvânt de spus în partea secundă, printr-un fadeaway al lui Mitchell. Acesta a marcat apoi singur la inel, fiind găsit de o pasă excelentă a lui Olah. Richard i-a răspuns printr-o reușită de afară. Freeman a transformat două libere, iar Nicoară a transformat imediat după de afară. Gaddy a refăcut diferența de la pauza mare și Tarolis a majorat-o din assist-ul lui Richard. După două libere ale lui Pearson, Tohătan a bifat o nouă triplă. Feazell a urmat exemplul colegului său, după ce a fost dominat de Baciu în jocul de interior în posesii consecutive. Foști parteneri la Voluntari, Tohătan și Gotcher s-au duelat în reușite de afară, cu două coșuri consecutive semnate de către american din acea zonă. Vicecampionii au continuat să facă spectacol, iar înainte de actul decisiv, diferența ajungea la exact 30 de puncte: 80-50.

Primele două minute au fost sărace în realizări ofensive de ambele părți. Arledge a semnat primul coș din acțiune, de la semi-distanță. Acesta a rămas și singurul din prima jumătate a sfertului, înainte ca Freeman să finalizeze un alley-oop din pasa lui Gaddy. Justice a lovit din interior pentru oaspeți. Finalul de meci a fost unul fără istoric, iar Oradea a reușit în cele din urmă să obțină biletele către marea finală, după victoria cu scorul de 93-66.

Toddrick Gotcher și Nijal Pearson au marcat câte 14 puncte de pe bancă. Cătălin Baciu a fost aproape de double-double, cu 13 puncte și 9 recuperări. Doar Kwamain Mitchell a fost în double-figures pentru Voluntari, cu 10 puncte.

Finala Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea va începe în weekend, în BTarena.

*foto: Facebook/CSM Oradea

4 comentarii la aceasta stire:
  • didi.alex. :

    #metropola
    Vreau să felicit Oradea! Au câștigat fără drept de apel. Se vedea cine va câștiga duelul încă din sfertul2.!!!
    - Voluntari are alte preocupări:
    - articole preplătite în ZF pentru IG …. Care simte nevoie de publicitate personală … și deplasări cu autocarul pentru pensionarul Nea Gică &co. galeria metropolei și votanții lui Pandele !
    Finala va fi interesantă și va fi câștigată de Cluj !
    PS. Un sfat pentru Pitești dacă vor locul 3, nu-l acceptați pe Ciulin decât asistat de Olaru și/sau Stoica asa cum a fost astăzi nu a putut ajuta deloc Metropola chiar dacă ar fi vrut, dacă vine cu Grigoraș sau Faur…sunteți victime sigure!

    cu 1 săptămână în urmă (07.05.2024) Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Carter 15 :

    Imi pare rau pentru Voluntari
    dar nu o sa pot sa inteleg vreodata lipsa de atitudine, sacrificiu, nervi poate, intr-un meci important. Nu e problema baieti, felicitari Oradea, never gets old..

    cu 1 săptămână în urmă (07.05.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Calificare in finala
    Felicitari CSM pentru frumosul cadou de Paste facut iubitorilor de baschet din Oradea!
    A fost un meci disputat,Voluntari este o echipa solida,cu multi judecatori foarte tehnici,pe unii dintre ei chiar as dori sa-i vad in lotul nostru pentru sezonul viitor.
    Calificarea in finala cred ca reprezinta punctul maxim al realizarilor noastre din acest sezon.
    Pretentii la titlu putem avea doar teoretic.
    Cred ca va fi o finala mai destinsa decat anul trecut.
    Personal sper sa vad meciuri spectaculoase atat la Cluj cat si la Oradea.
    Hai CSM!

    cu 1 săptămână în urmă (07.05.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Voluntari
    Obositi, nu fac fata cu tot cu arbitraj. Ma asteptam la ceva mai interesant de vazut.

    Anyhow, ne vedem duminica.

    cu 1 săptămână în urmă (08.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!