Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, victorie zdrobitoare cu CSM Miercurea Ciuc într-un meci restant din etapa a 7-a

CSM Oradea, victorie zdrobitoare cu CSM Miercurea Ciuc într-un meci restant din etapa a 7-a

CSM CSU Oradea s-a impus pe terenul formației CSM VSKC Miercurea Ciuc marți, 30 noiembrie, într-un joc restant din etapa a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 95-41. Bihorenii au terminat trei din patru sferturi cu sub 10 puncte încasate.

Harghitenii au debutat în formula Ionescu, Kelemen, Lam, Djurovic și Lufile, în timp ce Cristian Achim i-a trimis pe parchet pe Bickauskis, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic.

Bickauskis și Holt au scuturat plasa de la distanță în primul minut al jocului pentru 6-0 în favoarea orădenilor, de unde Kelemen a replicat cu o pătrundere în viteză pe lângă Green (6-2). CSM Oradea a ajuns la patru ratări consecutive până la reușita cu panoul semnată de Holt după o recuperare ofensivă, ciucanii punând apoi trei puncte prin Lufile (8-5). Avantajul bihorenilor a urcat la trei posesii (13-5), Bickauskis trecându-și în cont a doua aruncare precisă din spatele arcului de cerc pentru 16-7. Un singur coș a încasat Oradea în ultimele patru minute ale sfertului inaugural, terminat cu un run de 14-2, perioadă în care Richard a avut 3/3 de la distanță și tabela indica 30-9.

Seria vicecampioanei României a continuat și în debutul sfertului al doilea, început cu 7-0, ciucanii comițând trei turnovers în puțin peste două minute trecute și aveau 0/3 din acțiune. Kelemen a adus primele puncte din acest parțial pentru gazde (37-11), după care Baciu a răspuns cu un dunk în fața lui Lufile și Marinău avea să urce diferența la 41-11. Garlon Green a menținut formația roș-albastră la peste 50% de la distanță (48-13), Ciucă ratând șansa unui and-one la 48-17, pentru ca la pauza mare scorul să fie 54-17.

Orădenii au dominat total prima repriză, terminată cu 60% procentaj din acțiune și 10/19 de 3 puncte. Diferența enormă s-a văzut la nivelul recuperărilor (22-8) și la assist-uri (12-1), „leii roșii” forțându-și adversara să irosească 16 posesii în primele 20 de minute. De asemenea, vicecampioana țării a avut cea mai productivă repriză din acest sezon ca puncte înscrise, precedentul record fiind în fața lui CSU Sibiu (45 de puncte în 20 de minute).

Un singur coș din acțiune a venit în primele patru minute de la reluare, din mâinile lui Garlon Green (58-17), Bickauskis scuturând la rândul său plasa pentru +44 în favoarea Oradiei, la scorul 61-17. Djurovic a pus primele puncte în sfertul trei în dreptul harghitenilor (65-19), tânărul Vlad Marinău fiind cel care a dus ecartul la +50, scor 69-19. Până la finalul parțialul, Oradea a rămas cu peste 50% precizie de la distanță și conducea cu 74-21.

Nikola Markovic s-a evidențiat în startul sfertului decisiv, trecându-și în cont cinci din primele șapte puncte ale Oradiei (81-23). Baciu a finalizat cu alley-oop la 83-23, de unde Paliukenas a punctat la capătului unui contraatac (85-23). Seria bihorenilor a ajuns la 13-2 și în cele din urmă formația lui Cristian Achim s-a impus cu 95-41, devenind echipa care a încasat cele mai puține puncte într-un meci în sezonul 2021-2022 al LNBM.

CSM Oradea își trece în cont a șaptea victorie în LNBM și întâlnește în Arena Antonio Alexe nou-promovata Rapid București într-un alt joc restant (2 decembrie, ora 18.00). CSM Miercurea Ciuc coboară la 1-8 și va juca la finalul acestei săptămâni pe terenul lui CSM Târgu Jiu.

Stephen Holt a fost principalul marcator al meciului, cu 14 puncte (6/7 din acțiune), urmat de Cătălin Baciu, Martynas Paliukenas (ambii cu 12 puncte) și Garlon Green (11 puncte, 6 recuperări). De la Miercurea Ciuc doar pivotul Lock Lam a terminat în double figures, cu 11 puncte și 7 recuperări.

 

*foto: Facebook CSM Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Fantastic
    jocul echipei din Miercurea Ciuc in aproape ultimele 5 minute. Pur si simplu, "ciucanii" i-au ridiculizat pe Oradeni. Au ajuns de la 23-87 la 41-95.
    Extraordinar campionat, foarte echilibrat, in care nu se pierde vremea cu "shushe " !

    cu 2 ani în urmă (01.12.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Kalone Marl :

    Cin-ei sefu de pe 2 suntem noooi suntem noooi
    Se stie ca placerea vinovata a lui Cociaci e kurtos kalacs. Si a transferat placerea asta in grupul jucatorilor. Pe tot drumul se va face kurtos party si jucatorii vor mparti frateste kurtosul. Partyyyy! Merita beietii bucuria! Au aparat cu demnitate statutul de vicecampioni și au batut clar pe semi amatorii de la ciuc. Ploiestii!! Venim sa va stingem luminaaaaaaa!!!

    cu 2 ani în urmă (01.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!