Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea vs. CSU Sibiu, derby-ul etapei a patra

CSM Oradea vs. CSU Sibiu, derby-ul etapei a patra

Sâmbătă, 16 octombrie, în Arena Antonio Alexe din Oradea va avea loc confruntarea dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu, două dintre formațiile care au luptat în ultimele sezoane pentru trofee în competițiile interne din România.

În ciuda acestui aspect, ambele grupări au început noua stagiune cu stângul. Vicecampioana României a fost eliminată din Cupă, a pierdut la scor confruntarea directă cu U-BT Cluj-Napoca și a cedat la debutul în ediția 2021-2022 a FIBA Europe Cup.

În schimb, trupa lui Dan Fleșeriu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României însă, în campionat, nu a obținut nicio victorie până în acest moment. CSU Sibiu a fost învinsă de BC Athletic Constanța, CSA Steaua București și SCM U Craiova, două din aceste înfrângeri venind în Sala Transilvania.

Așadar, disputa de mâine (16.10) va pune față în față două echipe aflate în suferință. La prima vedere, CSM Oradea pare favorită, datorită unui lot mai puternic și a unei rotații mai lungi.

Într-adevăr, principala problemă a galben-albaștrilor în această primă parte a sezonului a fost lipsa jucătorilor. CSU Sibiu a adus doar patru străini în presezon (Justas Tamulis, Monyea Pratt, Evan Fitzner, Tanner McGrew) și a avut deja probleme cu accidentările la ultimii doi.

Mai mult decât atât, Lucas Tohătan s-a accidentat în partida cu SCM U Craiova, la un duel cu Troy Franklin, și, cel mai probabil, nu va fi prezent pe teren în disputa cu Leii Roșii. Așadar, sibienii suferă pe poziția 1, iar Dragoste și Pratt vor fi nevoiți să preia atribuțiile lui Tohătan.

De partea cealaltă, Cristian Achim a dispus de un lot complet în jocul cu Legia Varșovia, din prima etapă a FIBA Europe Cup. Martynas Paliukenas a debutat oficial pentru bihoreni, cu toate că făcuse puține antrenamente alături de noii săi coechipieri.

CSM Oradea mai are încă cinci baschetbaliști străini (Dovis Bickauskis, Garlon Green, Stephen Holt, Nikola Markovic, Alexandre Gavrilovic), un jucător naturalizat (Kris Richard) și patru români ce joacă în mod constant (Bogdan Nicolescu, Cătălin Baciu, Tudor Fometescu, Vlad Marinău).

Până în acest moment, principalele arme ofensive ale orădenilor par să fie Green și Gavrilovic. Cu toate că nu a impresionat în primele runde din LNBM, Bickauskis a jucat bine miercuri contra polonezilor și a adunat 16 puncte. Așadar, acesta pare să fi depășit etapa de adaptare.

În schimb, CSU Sibiu are în lot un lituanian care deja a dovedit de ce este capabil. În confruntarea cu SCM U Craiova, Tamulis a înscris 39 de puncte, reușind să marcheze opt coșuri de la distanță. De asemenea, Pratt, Dragoste și Uță au evoluat și ei bine contra oltenilor.

În sezonul 2020-2021, CSM Oradea și CSU Sibiu s-au întâlnit de trei ori, iar elevii lui Fleșeriu au avut câștig de cauză în două rânduri. În schimb, jucătorii lui Achim conduc la general cu scorul de 34 la 26.

Meciul dintre cele două rivale începe la ora 18:45 și este transmis, în direct, de Digisport și Look Sport.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

22 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Derby
    Hai CSM Oradea!
    Lupta BC CSU Sibiu!
    Mult succes ambelor combatante!

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ti a furat
      popescu marcu-george contul? :)))

      cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      =)) @studentU
      Exact asta voiam sa zic :-)))

      cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      :)))))
      A vrut neaparat cele 4 mingi ale mele si i l-am cedat....
      dar voi mai scrie si eu din cand in cand :)

      cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Huuurrrraaaaaaaaaa !
      Mi-a fost dor de voi ! Grija mare ca uni considera asta "bulling".( de fapt unu sau maxim doi). Desi eu as putea reclama ca sunt agresat "psihic" de avalansa de propozitii scurte : barvo, felicitari, succes . Si cu bucurie constat ca nu sunt singurul.
      Ce facem, continuam in propozitii de maxim doua cuvinte ? Sau administratorii site-ului ar trebui sa deschida un link de comentarii ale unei singure persoane. Cine doreste ( in special jucatorii straini cunoscatori de engleza ) sa poata citi noutatile gen : succes, bravo, felicitari, keep-up the good job !
      Revenind totusi la subiect, recunosc ca sunt foarte curios de acest meci, desi Sibiul pare condamnat ( in aceasta partida). Vorba unui contemporan : Succes abelor echipe ! ( Aloooo, FRB-ul , intoduceti dom'le rezultatul de egalitate si in campionat).
      No offense, no bulling !

      cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @meci
      revenind la meci, parem intr-adevar victima sigura, cu toate ca nici Oradea nu au un nivel de joc prea bun.
      principala problema va fi absenta lui Lucas, sa joci un meci fara pozitia 1 e misiune imposibila... dar asa a fost alcatuit lotul, a fost o vulnerabilitate asumata. Vom avea cei 4 straini disponibili si e interesant de vazut daca va reveni si Rotaru, deci rotatia s-ar putea sa nu mai fie chiar asa de scurta ca pana acum.
      vedem ce va fi, dar sansele noastre raman foarte, foarte scazute.

      cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Ce face Toni ?
      E posibil sa revina ? Astept sa-l vad din nou pe parchet.

      cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    sanse
    la ce joaca Oradea acum n-as asa sigur

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Oradea Sibiu
    Pe Oradea nu-i plâng, au jucători, au bani sa-i înlocuiască oricând pe cei care nu dau randamentul acceptat.
    În schimb Sibiul mi se pare efectiv în aer. Am văzut câteva meciuri de-ale lor și ma întreb nu ce face în acest meci, ci mai degrabă pe cine ar putea bate în acest sezon cu acest lot și în condițiile accidentărilor. Nasol moment acolo.

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021) Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Eu sustin fiecare echipa din campionat
    Este o onoare sa joci in Liga Nationala de baschet in prima liga nu multi ajung sa joace deoarece nivelul este foarte ridicat . Asa ca fara hate inutil care nu isi are rostul

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      No comment, no bulling, no hate
      " E usor a scrie versuri/Cind nimic nu ai a spune. "

      cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Mult succes
    Ambelor Echipe . Sibiu se poate revanșa . Nu conteaza cat de multi jucatori are conteaza atitudinea jucatorilor

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    @Popescu Marcu-George
    Copilu, fii atent... îți scriu cu toată prietenia și bunăvoința din lume...

    Îți garnatez că nimeni n-are „hate” în ceea ce te privește, stai liniștit.

    E ok să susții și să feliciți echipele, persoanele, etc. Nimeni nu are o problemă cu ce tip de mesaj vrei tu să transmiți, cu conținutul acelor mesaje (care-i mereu unul pozitiv - bravo, e frumos)

    Așa că... UNDE E PROBLEMA? Uite unde e...

    Comentariile tale sunt deja agasante pentru că sunt același lucru repetat la infinit - felicitări, mult succes, cu trudă se poate - cinci cuvinte în trei propoziții - over and over and over again.

    Dacă te uiți în jur o să vezi cam ce face lumea aici. Ideea e să schimbi idei și să intri în discuții. Să participi cu ceva la o conversație. Să tot scrii succes și felicitări într-una e aiurea, jenant și agasant... mai ales că destinatarii lor nu-s în zonă să-ți răspundă...

    Și chiar așa!... în unele cazuri, e absolut lipsit de sens... Măi copil drag, tu chiar feliciți pe toată lumea, fără excepție... săptămâna asta l-ai felicitat, în engleză, pe Kyle Hines!!!...

    Repet, pe KYLE HINES. Aici, pe baschetro...

    Marcu dragă, Kyle Hines nu stă să citească ce scrie baschetro despre el, te asigur... și astfel nici comentariul tău nu-l va citi... poti să ieși pe balcon să urli în gura mare ”BRAVO KYLE HINES” și ai fix aceleași șanse să te audă... Înțelegi de ce zice lumea că-i un pic ciudat ce faci și glumește pe seama ta?...

    Și de fapt ce vrea lumea de la tine, până la urmă?... De ce ți-am scris și eu mesajul ăsta?...

    Uite ce cred că vrea lumea - să comentezi liniștit, să scrii aceleași mesaje pozitive, dar nu comentând și tu ceva mai complex... zi și tu care-i părerea ta, scrie 10 fraze... dar 10 fraze cu sens... intră în vorbă, discută, dezbate.

    Dă-la naibii de mesaje seci de felicitări și urări de sănătate și noroc în viață, chestii pe care chiar nu le citește nimeni... hai și povestește cu noi :-)

    P.S. Sunt chiar foarte curios dacă vei citi ce ți-am scris eu aici...

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @hunterUCJ
      AFERIM!
      Destul de scurt și la obiect.

      cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Off topic
    cu posibile explicatii.
    Eu sunt moderator pe un alt forum (nu are nicio treaba cu sportul) de mai bine de 10 ani. Din experienta de acolo, cazuri ca cel de fata am mai intalnit din urmatoarele motive:
    -se simtea o oarecare nevoie de trafic/activitate pentru o mai buna indexare in motoarele de cautare si atunci administratorul/proprietarul incuraja cumva tacit acest comportamant. S-a renuntat la el cand forum-ul a ajuns suficient de cunoscut iar unele mesaje incarcau subiectele (cu caracter "tehnic", de genul cum fac asta... de altfel) si am inceput sa le stergem direct.
    -persoana respectiva a ramas cu ideea ca numarul de mesaje chiar conteaza la ceva. De exemplu cand a fost vorba despre ceva concursuri. (A contat doar daca raspunsurile erau utile si era un concurs anuntat si cu regulament clar)
    -de asemenea credea ca "ajuta" moderatorii care tot trebuiau sa il atentioneze la remuneratie marindu-le acestora numarul de mesaje. Atat ca nu citise regulamentul sa afle ca activitatea moderatorilor era voluntara, neremunerata.

    Cam atat imi amintesc acum. Nu stiu daca se verifica si aici cele spuse mai sus.
    Altfel, pana la un punct inteleg felicitari pentru jucatori/echipa/echipe favorite dar nu si pe cele legate de subiecte din baschetul international sau toate echipele. Ma indoiesc ca tanarul, banuiesc, coleg de forum poate numi din memorie un jucator de la Miercurea Ciuc de exemplu. (Nu, nici eu).

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Si ceva la subiect
    In ciuda startului de sezon mai greoi (chiar si pentru ea) decat de obicei, consider ca Oradea este favorita certa in acest meci.
    Pe langa banca scurta, Sibiul si-a pierdut si din suporteri (pandemie, da, dar la ultimul meci din ce am vazut nu umplusera cele 50% din locuri). Iar daca rezultatele bune vor continua sa lipseasca..... Deci nici suporteri ca sa impinga eficient echipa de la spate nu prea vor fi.

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021)
    • pipzn:

      :))
      ... Atat ca meciul se joaca la Oradea.
      Vedeti, asa nu

      cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      suporteri
      Din pacate nici la Oradea nu am vazut suporteri multi, inclusiv la meciul cu Legia. Se pare ca si acolo, ca peste tot sunt suporteri de rezultat. Pe de alta parte, obligativitatea certificatului verde are si el o contributie (Oradea e putin peste 30% vaccinata).
      Referitor la meci, chiar daca ambele echipe trec prin criza, lotul Oradiei cred ca isi va spune cuvantul. As vrea sa vad o rabufnire de orgoliu la Sibiu si sa castige. Poate o victorie ii va ajuta la moral. Pt Oradea e clar ca acum nu conteaza rezultatele ci sa inceapa sa construiasca relatii de joc.
      Oricum sper sa vedem un meci frumos intre doua din principale echipe din ultimii ani din baschetul romanesc.

      cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Da vere hunterUCJ mersi mult
    Oradea este echipa mai buna , Sibiu nu mai e echipa de acum cativa ani are mai multi romani ca obicei si are o banca foarte scurta

    cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Buuun văru!!! :-))
      Hai că-i un început chiar promițător! :-)

      Să vedem acuma cum influențează situația de la Oradea și ultimele rezultate atmosfera de la echipă...

      cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Informatii noi
    Pana la urma suntem foarte scurti, cei 4 straini (din care 2 departe de 100%), Mirel si Uta.
    Cu Toni Rotaru nu cred ca trebuie riscat mult, vine dupa o accidentare urata si o pauza lunga. Plus juniorii... atat.
    Oradea nu au fost de acord sa amane meciul, asa ca lucrurile sunt clare, obiectivul ar trebui sa fie sa scapam cu toti jucatorii intregi.

    cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      no surprise
      E normal ca Tanner si Evan nu-s la potential maxim cand ii joci nefiind complet recuperati. Stiu doar ca umarul lui Tanner era plin de bandaje in ultimul meci.
      Partea buna e ca jucam cu Oradea, meci fara pretentii, deci consumam de fapt un glont orb, idem cu Craiova.
      Partea nasoala a fost cu C-ta si Steaua, dar asta e.
      Ce are Lucas ?

      cu 2 ani în urmă (16.10.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!