Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești ajunge la patru victorii consecutive în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.11.2022

CSM Petrolul Ploiești ajunge la patru victorii consecutive în Liga Națională

CSM Petrolul Ploiești a întrerupt seria de victorii a lui FC Argeș și ajunge astfel la patru partide consecutive fără înfrângere în LNBM. Scorul final al partidei a fost 62-73.

FC Argeș: Trey Freeman, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

Petrolul Ploiești: Octavian Popa Calotă, Kwamain Mitchell, Andris Misters, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Partida a debutat cu reușitele din interior ale lui Brkic și Popa-Calotă. Jevtovic a răspuns prin patru puncte consecutive cu care restabilea egalitatea. Au urmat apoi reușite la inel ale colegilor de la națională Măciucă și Popa. Fometescu și-a adus echipa pentru prima oară în avantaj. Au urmat cinci puncte marcate de Aughburns și Misters, înainte ca Freeman și Cunningham să egaleze. Prahovenii conduceau cu 16-19 după 10 minute după liberele lui Mitchell și Funderburk.

Al doilea sfert a debutat cu tripla lui Funderburk. Massey a răspuns cu o reușită pe pătrundere. Brkic i-a răspuns rapid prin același procedeu înainte ca americanul să puncteze de la semi-distanță. Jevtovic a marcat printr-un slam-dunk și a dus scorul la 22-26. Popa Calotă a întrerupt momentele de secetă ofensivă ale celor două formații prin două libere transformate. Andrieș a marcat cinci puncte consecutive și și-a adus echipa la o singură posesie. Jevtovic a readus-o pe FC Argeș în avantaj cu un and-one.

A doua jumătate a meciului a fost inaugurată de tripla lui Mitchell, dar răspunsul lui Fometescu a venit imediat. Mitchell a reușit să marcheze din nou de afară și a dus scorul la 34-36. Milin a majorat diferența la șapte lungimi prin două reușite în interior. Brkic a dus run-ul oaspeților la 11-0, iar tabela indica 34-44. A urmat o triplă a lui Popa Calotă care l-a forțat pe Mitrovic să ceară timeout. Cunningham a întrerupt seceta echipei sale cu un coș din interior. Misters și Brkic au replicat rapid și au majorat diferența la 18 puncte. Petrolul conducea cu 40-56 înaintea ultimelor 10 minute după floater-ul lui Milin.

Argeșenii au lovit primii în sfertul patru prin Jevtovic. Cunningham a redus diferența printr-o triplă înainte ca Brkic să puncteze la inel. Freeman și Fometescu au redus diferența la 10 lungimi (52-62). Același Freeeman a făcut ca ecartul de pe tabelă să fie de o singură cifră. Tripla lui Funderburk le-a tăiat aripile piteștenilor. În cele din urmă, galben-albaștrii s-au impus cu 62-73

În etapa următoare, CSM Petrolul Ploiești va da piept cu  SCM U Craiova pe teren propriu, iar FC Argeș va juca pe terenul celor de la CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Joc subtire
    Din pacate majoritatea jucatorilor si antrenorii si-au aratat iar limitele.
    Dupa pauza Argesul a jucat foarte slab cu doar 5 puncte in sfeetul treii si nici macar time-out nu am fost in stare sa cerem cand Petrolul domina si se distanta.
    Inca vreo doua jocuri asa si ma tem ca in ianuarie anul viitor echipa va inaugura Pitesti Arena cu alta echipa tehnica.

    cu 1 an în urmă (20.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!