Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești caută revanșa în fața Stelei pentru înfrângerea din tur

CSM Petrolul Ploiești caută revanșa în fața Stelei pentru înfrângerea din tur

CSM Petrolul Ploiești revine pe teren propriu în grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin după mai bine de o lună, vineri (31.03) primind vizita Stelei în runda cu numărul 25.

Prahovenii au evoluat ultima dată acasă pe 27 februarie, atunci când au trecut de Laguna București cu 104-74, moment urmat de patru deplasări consecutive din care CSM Petrolul s-a întors cu trei rezultate bune. Asemenea galben-albaștrilor și Steaua are o singură înfrângere în luna martie, suferită la Târgu Mureș (82-99), după care au urmat victorii cu CSM Miercurea Ciuc și la CSM Târgu Jiu.

Singurul pas greșit pentru CSM Petrolul a fost în meciul tur cu Steaua, terminat cu 93-95 după o repriză suplimentară. Strahinja Jovanovic, jucător care între timp s-a despărțit de Steaua și Veljko Brkic au fost liderii din cele două tabere cu 34, respectiv 23 de puncte. Acea partidă a fost și singura din faza secundă în care galben-albaștrii au lăsat peste 80 de puncte adversarilor.

Înaintea confruntării de la Ploiești cele două sunt despărțite de o victorie în clasamentul grupei 11-18, gazdele având 10-2 bilanț, iar Steaua are 9-3 și este sigură de avantajul terenului propriu în prima serie din playout.

Pe plan ofensiv echipele sunt la egalitate, având aceeași medie de puncte în faza secundă (87.7), cele mai multe dintre toate formațiile Ligii Naționale. Steaua este mai bună la recuperări și la procentajele liberelor transformate, în celelalte categorii importante Ploieștiul fiind mai eficientă.

După plecarea lui Strahinja Jovanonic, James Farr a rămas principalul marcator al Stelei cu o medie apropiată de double-double, din lotul Ploieștiului ieșind în evidență șase jucători cu medii de double figures la puncte, Veljko Brkic fiind cel mai bun la acest capitol. Aceste două echipe dau și jucătorii cu procentajele cele mai bune de la distanță în grupa 11-18, pe James Farr (60%) și Bogdan Popa (52.6%).

Partida din Sala Olimpia va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 18.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!