Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești caută să întrerupă seria de șapte înfrângeri din campionat

CSM Petrolul Ploiești caută să întrerupă seria de șapte înfrângeri din campionat

CSM Baschet Petrolul Ploiești și CSM Târgu Jiu se întâlnesc în ultimul meci de marți, 4 ianuarie, din Liga Națională de Baschet Masculin. Amândouă sunt în partea a doua a clasamentului și au câștigat patru meciuri în actuala stagiune.

Prahovenii au cea mai lungă serie de înfrângeri din campionat, pierzând ultimele șapte meciuri. Nou-promovata a câștigat pe 22 octombrie 2021 pe terenul Focșaniului, 86-84, din acel moment cedând fiecare meci în LNBM și a ajuns la 4-8 bilanț, pe locul 13.

CSM Târgu Jiu sosește la Ploiești tot după eșecuri înregistrate la ultimele apariții, cu FC Argeș și CSM Focșani, după ce anterior gorjenii au bifat patru victorii la rând. Trupa antrenată de Jordanco Davitkov stă pe locul 11 înaintea acestei etape, tot cu 4-8 bilanț.

Va fi primul meci între o echipă din Ploiești și una din Târgu Jiu din 2015 încoace, când CSU Asesoft și CS Energia s-au întâlnit în semifinalele campionatului, câștig de cauză având atunci prahovenii cu 3-1 la general. În stagiunea 2014-15, ploieștenii aveau să câștige Liga Națională, iar gorjenii au cucerit medaliile de bronz.

Gorjenii au trei baschetbaliști cu cel puțin 14 puncte marcate în medie

Chiar dacă n-a câștigat din octombrie, CSM Petrolul continuă să fie în primele opt din campionat la mai multe date statistice. Formația antrenată de Mihai Popa este în a doua jumătate a clasamentului doar la assist-uri (15.4), eficiență (88.6), procentajul aruncărilor de la distanță reușite (33.7%) sau la intercepții (6.9). CSM Târgu Jiu stă foarte bine la recuperări (39.2, locul 3 în ligă), dar este penultima la assist-uri (12.9) și ultima la intercepții (5.8).

Cinci sportivi au ploieștenii cu peste 10 puncte marcate în medie, capitol la care lider este Deion Hammond (15.8), iar Earl Watson contribuie cu 7.7 recuperări și Andrej Magdevski aduce 5.9 pase decisive. CSM Târgu Jiu are un trio cu cel puțin 14 puncte marcate în medie, respectiv pe americanii Kevin Allen, Brandon Sly și Porter Troupe. Cel din urmă este liderul, cu 14.7 puncte, Allen aduce 11.5 recuperări și Sly contribuie cu 3.1 assist-uri.

Partida dintre CSM Baschet Petrolul Ploiești și CSM Târgu Jiu se joacă de la ora 18.45 și va putea fi urmărită pe Digisport 4, Look Sport + și YouTube FRB TV.

*foto: arhivă csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!