Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești i-a provocat Sibiului prima înfrângere pe teren propriu în Liga Națională

CSM Petrolul Ploiești i-a provocat Sibiului prima înfrângere pe teren propriu în Liga Națională

Singurul meci de duminică, 12 noiembrie, din Liga Națională de Baschet Masculin a avut loc în Sala Transilvania și a contat pentru Conferința B. CSM Petrolul Ploiești s-a impus la Sibiu cu 80-72 în etapa cu numărul opt, rezultat prin care i-a provocat medaliatei cu bronz de anul trecut prima înfrângere internă pe teren propriu în ediția 2023/2024.

Sibiu: Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Monyea Pratt, Yordan Minchev, Rareș Uță

Ploiești: Reggie Johnson, Kenny Carpenter, Codruț Dinu, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Sibienii au beneficiat de un debut mai reușit de meci și Dragoste a dus scorul la 8-3 după nici trei minute, iar peste câteva posesii diferența a devenit de șapte lungimi. CSM Petrolul a prins de acolo un run de 7-0 și Brkic a egalat situația la 12, pentru ca scorul să fie ulterior din nou egal la 16 în a doua parte a sfertului inaugural. Corpodean a dus Ploieștiul în premieră la conducere la 16-18, dar Sibiul a răspuns bine după un time-out și a încheiat sfertul cu dunk-ul lui Barro: 20-18.

CSM Petrolul a deschis perfect sfertul doi și a ținut-o pe CSU Sibiu mai bine de trei minute fără punct marcat, perioadă în care a prins un run de 8-0 și scorul a devenit 20-26. Barro și Kuti au forțat banca tehnică a vizitatorilor să solicite un timp de odihnă la 24-28, de unde Johnson a dublat avantajul prahovenilor în decurs de câteva posesii. Uță a putut să reducă handicapul la o posesie (29-32) cu trei minute înaintea pauzei, în timp ce cu liberele lui Minchev ecartul a scăzut la unul minim și până la finalul sfertului doi ambele formații au putut să înscrie de la distanță pentru a duce scorul la 38-42.

Oaspeții au găsit câteva aruncări precise de trei puncte în primele minute ale sfertului trei, iar Codruț Dinu a modificat situația de pe tabelă la 43-53, după care handicapul Sibiului a devenit de 12 puncte. Tomas Rinkevicius a cerut un time-out la jumătatea celui de-al treilea act (46-55), moment în urma căruia Bogdan Popa a refăcut diferența din două cifre cu liberele sale. Pratt a fost cel care a încercat să o țină pe CSU Sibiu la trei posesii în urmă, dar CSM Petrolul a urcat în scurt timp la +11 și perioada aceasta s-a încheiat cu 54-64.

Cinci puncte rapide din partea lui Kuti și Gavriloaia au dus la un time-out pentru Ploiești la 59-64, iar apoi aceștia doi au ratat noi șanse de a reduce din handicap și Carpenter a scuturat plasa de la distanță. Funderburk și-a continuat jocul excelent și cu tripla lui s-a urcat la 60-70, după care situația de pe tabelă s-a blocat la +9, în dreptul oaspeților, pentru mai multe atacuri. Barro a contribuit cu un three-point play la următoarele puncte ale Sibiului și Pratt a redus handicapul la 68-71 cu trei minute înainte de final, dar răspunsul lui Funderburk a venit imediat. Brkic a făcut un fault ofensiv la +6 pentru CSM Petrolul cu 38 de secunde rămase pe cronometru, însă CSU Sibiu nu a putut profita și a ratat consecutiv din acțiune în urma unui time-out și jocul s-a terminat cu 72-80.

Kenny Funderburk a fost liderul prahovenilor, cu 26 de puncte (4/4 de la distanță), 4 pase decisive, 3 recuperări și 3 intercepții. Kenny Carpenter și Reggie Johnson l-au urmat cu câte 14 puncte.

Mirel Dragoste a adunat 18 puncte pentru CSU Sibiu, în double digits fiind Pavlin Ivanov (16 puncte, 4 assist-uri, 4/8 de afară), Mo Pratt și Mouhamed Barro (ambii cu 11 puncte, cel din urmă și cu 9 recuperări) pe lângă baschetbalistul român.

Runda a 9-a o găsește pe CSU Sibiu (4-3) la Focșani, după un meci la mijlocul săptămânii cu Bilbao Basket în FIBA Europe Cup. De partea cealaltă, CSM Petrolul (3-4) revine în Sala Olimpia și o să deschidă etapa viitoare în compania Craiovei.

*foto: Mihail Oprescu / Facebook CSM Ploiești

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Ooo
    O echipa obosită.....
    Managementul ar trebui să-și reconsidere abordarea, e foarte complicat să joci in formula asta (dacă Adnam nu e disponibil aducem altceva)
    Felicitări galerie, nu cred că mai vezi în România așa susținere pentru o echipă care o dă de gard așa


    Off e așa greu pentru noi să înțelegem situația
    Hai CSU

    cu 5 luni în urmă (12.11.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    Că și spectator total neutru
    Dar cu ușoare nostalgii sibiene, remarc perioada neagra a echipei. Din păcate în astfel de situații primul sacrificat e antrenorul, sper totuși într-un reviriment rapid.

    cu 5 luni în urmă (12.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!