Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești joacă în fieful ultimei clasate din LNBM

CSM Petrolul Ploiești joacă în fieful ultimei clasate din LNBM

CSM Petrolul Ploiești se va deplasa la București în cadrul rundei a treia din grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Prahovenii vor juca pe terenul Lagunei Sharks.

Ambele formații traversează perioade importante fără victorie și n-au reușit să câștige până acum în 2024. În plus, Laguna este singurul club din primul eșalon care a suferit înfrângeri pe linie în stagiunea 2023/2024.

CSM Petrolul a debutat în faza secundă a campionatului cu înfrângeri în fața lui CSM Târgu Jiu (98-99) și la Timișoara (75-89), iar Laguna a cedat în mod categoric cu CS Vâlcea (57-105), respectiv SCM U Craiova (48-75). Înaintea disputei din weekend, Ploieștiul are 3-5 în clasament, iar bucureștenii stau cu 0-8.

Singurele dueluri din LNBM între aceste cluburi au avut loc în primăvara anului trecut. Elevii lui Mihai Popa s-au impus cu 104-74 pe teren propriu, iar în deplasare au trecut de Laguna cu 86 la 60.

Cu toate că evoluează în partea inferioară a campionatului, CSM Petrolul Ploiești are câteva cifre interesante. Prahovenii sunt pe 6 la assist-uri (17.3), pe 8 la capace (2.7) sau pe 3 în privința recuperărilor defensive (26.7). De partea cealaltă, Laguna este printre codașe la aproape orice detaliu statistic. Thomas Smallwood (14.9 puncte) și Kenny Funderburk (18.5 puncte) sunt principalii realizatori din cele două loturi.

Confruntarea din Capitală va reprezenta ultimul test pentru Ploiești înaintea Final 8-ului Cupei României. Galben-albaștrii vor participa la turneul de la Cluj-Napoca și vor da peste Rapid București în sferturi.

Partida dintre Laguna Sharks și CSM Petrolul Ploiești va avea loc sâmbătă, 10 februarie, începând cu ora 17.00. FRB TV va transmite jocul din Arena de Baschet.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!